Adidas Runners Warsaw
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Jak ci tam wstawią do testowania najnowszej generacji fotel dentystyczny i tytanowe cążki do rwania spróchniałych ósemek, w ramach programu "biegaj zdrowo", to będziesz kwiczał w kolejce po nową zabawkę.
- ragozd
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:57
- Życiówka w maratonie: 2:45:28
- Kontakt:
Ja już się piszę na takie wykłady Nawet pod ten prysznic mogę iśćyacool pisze:Jeżeli nie ma jeszcze zamkniętego harmonogramu otwarcia, to po nowym roku mógłbym zaproponować kilka wykładów o technice biegu oraz wraz z Rudą poopowiadać o Kenii.
www.facebook.com/WarszawskiScyzoryk - mistrz Polski i vicemistrz dzielnicy
M45 PB: 5km 17:10, 10km 34:57 HM 1:16:34 M 2:45:28
M45 PB: 5km 17:10, 10km 34:57 HM 1:16:34 M 2:45:28
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Nawet prelekcję bym poprowadziłyacool pisze:Jak ci tam wstawią do testowania najnowszej generacji fotel dentystyczny i tytanowe cążki do rwania spróchniałych ósemek, w ramach programu "biegaj zdrowo", to będziesz kwiczał w kolejce po nową zabawkę.
Jest jedno ale, tytan jest za lekki, a ja lubię czuć sprzęt w ręce. Chociaż dźwignie byłby ok, nie wyginałyby się.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:57
- Życiówka w maratonie: 3:04:19
- Kontakt:
Swoją drogą chciałbym zauważyć, że to jednak postęp w postrzeganiu Polski przez zachodnie koncerny. Środki zainwestowane przez adidasa w ten projekt wydają się solidne. A nawet, w przeciwieństwie do tego, co bieganie.pl pokazało z Berlina, nie będą prowadzili bezpośrednio sprzedaży butów i innych produktów. Więc tym bardziej wydaje się, że projekt jest bardziej wizerunkowy i mający na celu przywiązanie do marki, niż tylko dojenie klienta na powiązanych usługach.tak jak to robi w innych krajach
Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 30:37
Podoba mi sie pomysl,gdybym tylko studiował na politechnice warszawskiej,a nie gdańskiej... Wydaje mi się,że możliwość zrobienia chociaż jednego treningu z bardzo doświadczonym zawodnikiem,na poziomie np 29 minut,bylby super. Wymiana doswiadczen,waznych spostrzeżen. To miejsce to wszystko ułatwia. Sam korzystałbym zapewnie tylko z jogi dla rozluźnienia napięcia mięśniowego i ewentualnych wykładów. Inne rzeczy wykonuje w lesie/bieżni z zawodnikami których dobrze znam. Jedyna moja obawa to rzesze pozerów i gwiazdeczek jak na siłowni,to byłby spory minus,bo zamiast stworzyć centrum dla pasjonatów to może przypadkowo być miejsce schadzek hipsterstwa... Oby moje obawy sie nie spelnilo,a duzo ludzi wyciagnelo korzysci z tego miejsca. Napewno odwiedze jesli bede w stolicy
- katekate
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45.18
- Życiówka w maratonie: 3.42.11
jako że jestem stanu wolnego i wolnego czasu mam dużo, to chętnie bym tam ze znajomymi chodziła
- beata
- Ekspert/Trener
Pomysł ok i miejsce fajne, z mojego punktu widzenia - głównie dzięki tym rollerom, drabinkom, piłkom itp., które tak krytykuje Skoor . Osobiście nie lubię wielkich klubów fitness, więc tam nie bywam, a piłka czy drabinka dobra rzecz .
Prysznice wyglądają fajnie, ale czy będą praktyczne - tu bym polemizowała - nie lubię, gdy trudno wziąć prysznic bez zmoczenia głowy, czasem dobrze jest móc wziąć prysznicową "słuchawkę" w rękę i szybko się opłukać. No, ale dobrze, że są, to chyba pierwsze takie miejsce dedykowane dla biegaczy, gdzie nareszcie są szatnie i całe zaplecze sanitarne. Można będzie korzystać np. robiąc trening na Agrykoli .
Prysznice wyglądają fajnie, ale czy będą praktyczne - tu bym polemizowała - nie lubię, gdy trudno wziąć prysznic bez zmoczenia głowy, czasem dobrze jest móc wziąć prysznicową "słuchawkę" w rękę i szybko się opłukać. No, ale dobrze, że są, to chyba pierwsze takie miejsce dedykowane dla biegaczy, gdzie nareszcie są szatnie i całe zaplecze sanitarne. Można będzie korzystać np. robiąc trening na Agrykoli .
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 38:07
Jak coś jest za darmo to nagle każdy chętny.Wywiady, prelekcje.Mnie powinni zaprosić.Nagle pomysł jest wspaniały i każdy na gotowca służy pomocą.Jest to akcja marketingowa adidasa jakby nie patrzeć.Pomysł super pod tym względem.Tutaj jednak jest bardzo sprytny haczyk ale w żadnym razie nie można go skrytykować.Myślę, że znajdzie się dużo osób, które przerzucą się na adidas z innej firmy tylko po to żeby móc chodzić na takie treningi.Ktoś świetnie to przemyślał.Daje też do myślenia, że jest kompletny brak takich miejsc gdzie było by dużo chętnych osób aby nawet płacić za takie wejście.Myślę tutaj o czymś mniej "happeningowym" a bardziej nastawionym na trening funkcjonalny dla biegaczy.Nie mówię, że tutaj tego nie będzie bo kadra jest na prawdę świetna jak na poziom amatorski.Jednak samo urządzenie tego miejsca, lokalizacja, jak i "darmowe" wejście zachęca ludzi, którzy chcą się ogrzać w ciepełku hipsterskich miejsc a nie do treningu bez względu na zaawansowanie.Ze względu na korzystanie z produktów innej marki pewnie się tam nie pojawię i nie mówię tego z żalem.Czekam na podobne miejsce gdzie będzie to odpłatne bo pomysł trzeba przyznać bardzo dobry.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Ale co znaczy "przerzucą sie na Adidas"? Przecież nie trzeba sie z niczego przerzucać. Mozesz tam przychodzić nawet jesli jestes w butach Nike czy Asics.qamil pisze:Myślę, że znajdzie się dużo osób, które przerzucą się na adidas z innej firmy tylko po to żeby móc chodzić na takie treningi.
- KrzysiekJ
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:00 z treningu
- Życiówka w maratonie: 2:57:26 atest
Już w kolejnej wypowiedzi czytam, że prawdopodobnie będzie to miejsce "hipsterskie".
Ciekawe skąd takie podejrzenia?
Nie widzę powodu dla którego mieli by tam przychodzić ludzie jakoś szczególnie wyróżniający się, czy na siłę "inni".
Nie znam realiów stolicy, ale paradoksalnie najbardziej obawiałbym się zbyt dużej frekwencji. Wtedy tak naprawdę nikt nie skorzysta (może poza grupami biegowymi, które będą miały fajne miejsce zbiórki).
Ciekawe skąd takie podejrzenia?
Nie widzę powodu dla którego mieli by tam przychodzić ludzie jakoś szczególnie wyróżniający się, czy na siłę "inni".
Nie znam realiów stolicy, ale paradoksalnie najbardziej obawiałbym się zbyt dużej frekwencji. Wtedy tak naprawdę nikt nie skorzysta (może poza grupami biegowymi, które będą miały fajne miejsce zbiórki).
- whitemamba
- Zaprawiony W Bojach
A mi się wydaje, ze miejsce nie będzie zbyt długo przeznaczone dla biegaczy i zostanie rozszerzony profil o inne sporty.Skoro już wydzielają zajęcia tylko dla kobiet(btw niech ktoś spróbuje zrobić coś takiego tylko dla mężczyzn- ciekaw jestem reakcji;p) to tylko czekać na na zajęcia typu super pośladki albo płaski brzuch.
Jakby coś takiego powstało w Trójmieście pewnie bym czasem przychodził, ale nie żeby traktować miejsce jako szatnie przed bieganiem, tylko ze względu na możliwość wykonywania ćwiczeń które ciężko technicznie wykonać dobrze bez kogoś kto spojrzy z boku i powie co było nie tak.
Jakby coś takiego powstało w Trójmieście pewnie bym czasem przychodził, ale nie żeby traktować miejsce jako szatnie przed bieganiem, tylko ze względu na możliwość wykonywania ćwiczeń które ciężko technicznie wykonać dobrze bez kogoś kto spojrzy z boku i powie co było nie tak.
Zmiana kodu 3 z przodu:)
10km- 39.04 @3:54 pace
HM- 1:29:03 in progress
M- 3:14:12 in progress
10km- 39.04 @3:54 pace
HM- 1:29:03 in progress
M- 3:14:12 in progress
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Na pewno to miejsce trochę nietypowe.
- nie ma ciężkiego żelastwa
- nie jest skierowane do grona zainteresowanego szeroko rozumianym fitnessem
Czyli musi wykształcić swoją własną "klientelę" która będzie chciała z tego miejsca korzystać.
Sam jestem ciekawy jakie miary sukcesu ma adidas, ale oczywiście tego nie powiedzą bo to raczej sprawy zastrzeżone.
Sukcesem będzie zapełnienie jakiego % szafek przez jaki % czasu funkcjonowania?
Czy jakaś liczba osób zapisanych do adidas runners warsaw ?
Adidas nie powinien mieć zbyt ambitnych planów od razu na start, bo zbudowanie odpowiedniego grona stale odwiedzających musi chwilę potrwać.
- nie ma ciężkiego żelastwa
- nie jest skierowane do grona zainteresowanego szeroko rozumianym fitnessem
Czyli musi wykształcić swoją własną "klientelę" która będzie chciała z tego miejsca korzystać.
Sam jestem ciekawy jakie miary sukcesu ma adidas, ale oczywiście tego nie powiedzą bo to raczej sprawy zastrzeżone.
Sukcesem będzie zapełnienie jakiego % szafek przez jaki % czasu funkcjonowania?
Czy jakaś liczba osób zapisanych do adidas runners warsaw ?
Adidas nie powinien mieć zbyt ambitnych planów od razu na start, bo zbudowanie odpowiedniego grona stale odwiedzających musi chwilę potrwać.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39
W niemieckim runbase adidasa zajęcia zorganizowane są płatne - 7,5 EUR / wejście.
Zakładam, że w PL po okresie rozruchu będzie działało na podobnej zasadzie. No bo chyba nikt się nie łudzi, że będzie to funkcjonować bezpłatnie na dłuższą metę. W końcu koszty są ogromne - wyposażenie, czynsz za lokal w bardzo dobrej lokalizacji, wynagrodzenia. Nawet dla takiego Adidasa - Polska (a właściwie tylko Warszawa) to nie jest dla nich rynek w który opłacałoby się tak inwestować. Lokal będzie musiał w większym stopniu na siebie zarabiać inaczej zniknie w ciągu roku.
Zakładam, że w PL po okresie rozruchu będzie działało na podobnej zasadzie. No bo chyba nikt się nie łudzi, że będzie to funkcjonować bezpłatnie na dłuższą metę. W końcu koszty są ogromne - wyposażenie, czynsz za lokal w bardzo dobrej lokalizacji, wynagrodzenia. Nawet dla takiego Adidasa - Polska (a właściwie tylko Warszawa) to nie jest dla nich rynek w który opłacałoby się tak inwestować. Lokal będzie musiał w większym stopniu na siebie zarabiać inaczej zniknie w ciągu roku.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Ale tam płacisz za zajęcia czy za wejście?
- Wookasch
- Dyskutant
Za udzial w zajeciach (typu Yoga, Core Workout, Stretch&Mobility itp.).Adam Klein pisze:Ale tam płacisz za zajęcia czy za wejście?
Wejscie na teren obiektu, dostep do kawiarni, prysznicow etc. sa darmowe (oczywiscie za produkty w kawiarni sie placi).