Zegarek do biegania

Awatar użytkownika
tarantula
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dzisiaj przez przypadek dostałem od kolegi zegarek tomtom spark cardio music + headphones do sprawdzenia. Oglądam każdej strony i powiem tak, że całę szczęście sobie go nie zamówiłem bo ja na tym ekranie nic nie widzę, tym joystickiem nie idzie szybko operować. Jak będę miał czas to się nim pobawię ale zupełnie mi się nie podoba. Może do joggingu fajny ale bez przycisków konkretnych - odpada.
5 km ~ 20'
10 km ~ 47.30' (ale pracuje nad 45' :))
PKO
marekadam
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 53:18

Nieprzeczytany post

Temat trochę ucichł ale tak jak przedmówca również zamówiłem sprzęt z tym, że Forerunnera 25. Duży wyświetlacz, prosty w obsłudze i spełnia wszystko to co chciałem. Podczas treningu wyświetlacz pokazuje mi aktualny czas biegu, średnie tempo na kilometr, tempo ostatniego kilometra, dzisiaj robiłem w ogóle trening z tą opcją Virtual Pacer- jest OK, sygnalizuje że biegnę za szybko, za wolno czy też mam odpowiednie tempo itd. GPS też dosyć szybko chwyta, ale zauważyłem, że na to ma wpływ również pogoda ponieważ w poniedziałek było bezchmurne niebo i złapało mi w ciągu chyba 5s, a dzisiaj zachmurzenie, deszcz i ten czas wydłużył się do jakiś 20-30sek. Dane ładnie się zgrywają za pomocą aplikacji Garmina dodatkowo jest opcja połączenia tego z Endomondo więc póki co widzę same plusy :) Także jeśli "wpadł" na ten post początkujący biegacz, który szuka niedrogiego sprzętu stricte do treningów to polecam ten zegarek.
Ankkaa86Poznan
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Witam, zaczęłam biegać kilka tyg temu i teraz zebrało mi się na trochę biegania z pulsometrem. Nie mam pojęcia jaki sprzęt kupić. Wiem tylko jakie mam wobec niego wymagania: podział na strefy tętna i sygnalizacja podczas przekroczenia odpowiedniego poziomu i podział na etapy treningu. Fajnie byłoby gdyby nie był to sprzęt za kilka stów, jeszcze nie wiem czy będę biegać stale czy to tylko chwilowa fascynacja :P Nie wiem czy dobrze określiłam czego mi potrzeba, ale czekam na sugestie i porady dla baaaardzo początkującej biegaczki. Z góry dzięki :)
Awatar użytkownika
tarantula
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ankkaa86Poznan pisze:Witam, zaczęłam biegać kilka tyg temu i teraz zebrało mi się na trochę biegania z pulsometrem. Nie mam pojęcia jaki sprzęt kupić. Wiem tylko jakie mam wobec niego wymagania: podział na strefy tętna i sygnalizacja podczas przekroczenia odpowiedniego poziomu i podział na etapy treningu. Fajnie byłoby gdyby nie był to sprzęt za kilka stów, jeszcze nie wiem czy będę biegać stale czy to tylko chwilowa fascynacja :P Nie wiem czy dobrze określiłam czego mi potrzeba, ale czekam na sugestie i porady dla baaaardzo początkującej biegaczki. Z góry dzięki :)
Weź sobie na początek coś taniego. Niestety ja rozeznałem temat w przedziale cenowym plus minus 1000 zł więc Ci nie wskażę czegoś taniego. Z perspektywy czasu (około 3 tygodni) powiem tylko że tomtom odpada bo nie można programować treningów, na garminie super mi się trenuje. Jest wszystko co potrzebuje i Ty też. A nawet więcej. Kwestia teraz poszukania najtańszego modelu który ma te funkcje z garmina albo polara, albo używki sprzętu. Dzisiaj trenowałem właśnie na takim programowalnym treningu, rewelacja, raz włączyłem i wyłączyłem, wszystko zrobione zgodnie z planem który wgrałem rano. Pikania i wibracje w garminie są, jak masz gdzieś pod kurtką smartfona to jeszcze wszystko Ci mówi co okrążenie/odcinek. Używam Garmina FR 230

A nie zastanawiałaś się nad najprostszym rozwiązaniem opaska i do tego endomondo na telefonie?
5 km ~ 20'
10 km ~ 47.30' (ale pracuje nad 45' :))
Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:35
Życiówka w maratonie: 3:13:29
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jezeli dopiero zaczelas i nawet nie wiesz czy to jest to co lubisz,
to daj sobie spokoj z pulsometrem i po prostu biegaj.
Agehenot
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Też dopiero zaczynam z bieganiem ale jest coraz lepiej i na pewno wiem że lubię :) Na razie tylko bieżnia na siłowni ale teraz mam w planach biegać również na zewnątrz i przydałby mi się porządny zegarek. Jakieś propozycje? Na jakie funkcje zwrócić uwagę?
Ostatnio zmieniony 16 mar 2017, 08:10 przez Agehenot, łącznie zmieniany 1 raz.
kryke
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

JA korzystałem z podobnego i muszę przyznać, że przydatna rzecz!
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ