Teraz jest So, 6 czerwca 2020, 23:24

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 911 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 61  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Suunto Ambit 3
Nowy postNapisane: Cz, 8 grudnia 2016, 11:24 
Offline
Wyga
Wyga

Dołączył(a): Pt, 8 stycznia 2016, 11:40
Posty: 137
Movescount i dodatkowo wgrałem sobie coś, co mnie prowadzi do początku treningu, jeślibym się zgubił w lesie, jak to drzewiej bywało. Jeszcze informacje o pełni księżyca i wschodzie i zachodzie słońca. To, co prowadzi do początku treningu niestety tylko w milach znalazłem :/ To po prostu pokazuje w którą stronę i jak daleko jest początek. Swoją drogą muszę sobie zrobić trening "zakupy", żeby mi w razie czego pomagało samochód znaleźć na parkingu :hahaha:

edzia: A właśnie. Kojarzycie może jakąś aplikację do interwałów, która sygnalizowałaby spadek tętna do określonych wartości? Albo może bez aplikacji da się to ustawić? Moje interwały wyglądają tak, że po rozgrzewce biegnę 110 kroków (aktualnie, bo postanowiłem ostatnio dodawać 10 kroków co trzy treningi interwałowe) takim niby sprintem (jak na moje możliwości) i potem czekam biegnąc wolniej aż mi tętno spadnie do 150 i znowu sprint. A jak już widzę, że tętno podniosło się na stałe, to czekam tylko do spadku do 155 (zazwyczaj trzy ostatnie sprinty). No i fajnie by było sobie ustawić, że na przykład pierwsze 15 min ma piszczeć poniżej 150, a później już poniżej 155.

_________________
zapraszam do komentowania :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Suunto Ambit 3
Nowy postNapisane: Pt, 23 grudnia 2016, 16:43 
Offline
Dyskutant
Dyskutant

Dołączył(a): N, 8 maja 2016, 10:50
Posty: 47
Puszczyk napisał(a):
A właśnie. Kojarzycie może jakąś aplikację do interwałów, która sygnalizowałaby spadek tętna do określonych wartości?


No ale w Movescount to możesz ustawić, przynajmniej ja kiedyś się w to bawiłem.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Suunto Ambit 3
Nowy postNapisane: Pt, 23 grudnia 2016, 22:36 
Offline
Wyga
Wyga

Dołączył(a): Pt, 8 stycznia 2016, 11:40
Posty: 137
Dzięki, poprobuje

_________________
zapraszam do komentowania :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Suunto Ambit 3
Nowy postNapisane: N, 25 grudnia 2016, 09:31 
Offline
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Dołączył(a): Pt, 30 grudnia 2011, 16:23
Posty: 12
Wesołych świąt!... no u nas nie do końca jest do śmiechu. Zadowolony z mojego Suunto A3P, zorganizowałem zrzutę na prezent świąteczny dla żony - A3S. Wszystko super, uśmiechy, ochy i achy do czasu drugiego podłączenia do komputera. Miał się zaktualizować... Teraz nie odpowiada na nic - nie reaguje w żaden sposób na przyciski, apka M2 go nie wykrywa, po podłączeniu do kompa ten sygnalizuje tylko dźwiękiem, że dodano urządzenie ale na tym koniec... Próbowałem podłączać do dwóch komputerów, dwoma przewodami, resetować i reinstalować apkę Moveslink2, kilkanaście (kilkadziesiąt) razy resetować urządzenie wciskając wszystkie przyciski na 12s. (to rozwiązanie znalazłem na FB i zagranicznych forach) - wszystko na nic. Napisałem do Suunto - ale wiecie jak to jest czekać na ich odpowiedź. Nie wierząc zbytnio, przyznam szczerze w powodzenie tej akcji, zapytam: czy ktoś z forumowiczów ma jakiś pomysł? Czy jest jakiś patent, który może zadziałać? Troszkę mi głupio polecać Suunto bo mój czujnik smart sensor zepsuł się po 2 miesiącach (wymienili) a zegarek żony po 3 godzinach... Zapomniałem dodać: na lcd wyświetla się ciągle napis suunto i trójkącik


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Suunto Ambit 3
Nowy postNapisane: N, 25 grudnia 2016, 10:36 
Offline
Dyskutant
Dyskutant

Dołączył(a): Cz, 3 października 2013, 22:34
Posty: 26
Trochę mi to przypomina script error.
Poniżej instrukcje, które oficjalnie daje w tej sytuacji Suunto:

In order to solve the issue with script errors please follow the steps provided below :
1) Quit moveslink2 by clicking on its icon in the system tray (next to the Windows clock) and selecting « quit »
2) Go to the internet options (it can be accessed directly with Windows+R then typing inetcpl.cpl ; then ok or from the control panel).
• On advanced tab ; towards the end of the list ; make sure that every TLS and SSL option is checked in.
• On security : Reset all zones to default level then;
a) Internet zone:
- lower the security to the lowest setting (medium) by using the slider
- uncheck « enable protected mode »
- click on custom level
- in the list that appears scroll to the Miscellaneous block: then change « Display Mixed content » to « ENABLE »
-
b) Trusted Sites :
- lower the security to the lowest setting (medium) by using the slider
- click on custom level
- in the list that appears scroll to the Miscellaneous block: then change « Display Mixed content » to « ENABLE »

3) Restart moveslink2 and connect the watch ; try to login to movescount.
If the issue persist please provide us suuntoapp.log, and settings.xml that you can find in the following folder : %appdata%\Suunto\Moveslink2

Jak to nie pomaga, to kreują nowy plik settings.xml który trzeba podmienić na swoim komputerze...
Można ich o niego poprosić...
Co do komunikacji - W Finlandii też mają Święta, dodatkowo jest weekend, więc pewnie jutro odpiszą...;)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Suunto Ambit 3
Nowy postNapisane: N, 25 grudnia 2016, 13:40 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn, 3 grudnia 2012, 20:45
Posty: 914
Lokalizacja: Nowy Targ
jeszcze sprobuj po podlaczeniu do moveslinka zrobic 'force firmware update'.

_________________
insta | panoramki | strava


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Suunto Ambit 3
Nowy postNapisane: N, 25 grudnia 2016, 17:05 
Offline
Wyga
Wyga

Dołączył(a): Pn, 6 października 2014, 16:35
Posty: 144
Dokładnie, miałem to samo pisać co użytkownik wyżej .

Wysłane z mojego HTC One .


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Suunto Ambit 3
Nowy postNapisane: Wt, 27 grudnia 2016, 12:22 
Offline
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Dołączył(a): Cz, 7 kwietnia 2016, 09:09
Posty: 22
Niestety ja chyba Suunto też nie mogę polecić.
Kupiłem w czewcu 2014 A2 Sapphire i było super do marca 2016
kiedy to A2 wskazywał wysokość na jakiej się poruszam to 10.000m
oraz stracił się kontrast na wyświetlaczu- prawie nic nie było widać.
Serwis i naprawa na gwarancji.
W listopadzie 2016 wystąpił ten sam problem z wysokością oraz wyświetlaczem.
Napisałem do Suunto o wycenę naprawy bo już po gwarancji ale nie czekając na odpowiedz
(do dziś brak) zakupiłem A3 Peak Sapphire. Radość była krótka bo obecnie jest w serwisie
na tą samą przypadłość tj. pokazuje 10.000m, wyświetlacz zbladł a dodatkowo średnia temperatura
to -15.6 a max -21. Zegarek cały czas na ręce pod kurtką na stoku w Białce.
Czy to jakaś fabryczna przypadłość czy ja mam takiego pecha.

Dodatkowo nie jestem informatykiem i nie radzę sobie z jakimiś skryptami.
Vista mi nie obsługuje ani A2 ani A3 natomiast W7 już bez problemu.

Korzystam teraz z A2 i wskazania są ok mimo że nie był w serwisie.
A może A2 w marcu nie był naprawiany tylko ma takie że raz działa
a raz nie?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Suunto Ambit 3
Nowy postNapisane: Wt, 27 grudnia 2016, 19:35 
Offline
Stary Wyga
Stary Wyga

Dołączył(a): So, 12 kwietnia 2014, 18:36
Posty: 235
Dla mnie seria Ambit3 to mistrzostwo świata. Po ostatnich aktualizacjach to wogóle najwyższy poziom. Używałem Ambita3 Run przez ponad rok. Żadnych problemów, idealane działanie. Teraz mam Peaka i jest doskonały. Jedynie brak mi wibracji w zegarku.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Suunto Ambit 3
Nowy postNapisane: Wt, 27 grudnia 2016, 21:04 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn, 3 grudnia 2012, 20:45
Posty: 914
Lokalizacja: Nowy Targ
leszekp napisał(a):
Niestety...


niestety chyba masz pecha ;(
jedyna przypadlosc na ktora ambity choruja - co przerobilem ja, ale tez jest po prostu masa opinii - to pasek, ktory lubi pokazywac glupoty. inna sprawa, ze to przypadlosc nie tylko suunto.
ja osobiscie uzywalem 2xa2, 2xa3peak, vertical i oprocz paska nigdy nie mialem problemow jako takich (pomijam verticala, z ktorym problem jest ten co ze spartanem, niedokladny gps) - zegarkow uzywalem przy -30 w gorach, przy +30 w morzu, podczas aktywnosci po kilkanascie godzin i na codzien - w moim wypadku doslownie, bo robie ponad 300 treningow rocznie. aha - a2 black (saphire juz nie) lubil zaparowac lekko na srodku przy grubym minusie (moj i kolegi z druzyny, wiec sprawdzone ze tak powiem podwojnie ;)), ale nie mialo to na niego zadnego wplywu.

tak wiec tym bardziej mnie dziwi ze 2 roznych zegarkach - ba - 2 roznych modelach masz niespotykany objaw, w tym wypadku wrecz nieprawdopodobny...

_________________
insta | panoramki | strava


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Suunto Ambit 3
Nowy postNapisane: Śr, 28 grudnia 2016, 09:47 
Offline
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Dołączył(a): Cz, 7 kwietnia 2016, 09:09
Posty: 22
Na A2 łącznie mam 1235 godzin aktywności i 9.970km więc nie próżnował.
dlatego też jak drugi raz wystąpiła ta sama usterka po gwarancji wysłałem zapytanie o koszt naprawy ale i tak zdecydowałem że kupię A3 bo za naprawę ileś tam trzeba będzie zapłacić a gwarancji że zegarek będzie dłużej działał nie ma.
Więc jak na A3 zobaczyłem 10.000m to delikatnie mówiąc tak sobie.
A już zupełnym zaskoczeniem są teraz prawidłowe wskazania A2 mimo że nic
nie było naprawiane - ciekawe jak długo i od czego to zależy.
Wygląda że tego pecha to mam wyjątkowego.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Suunto Ambit 3
Nowy postNapisane: Śr, 28 grudnia 2016, 18:02 
Offline
Dyskutant
Dyskutant

Dołączył(a): N, 8 maja 2016, 10:50
Posty: 47
W twoim przypadku tylko do szamana :-) :-) :-)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Suunto Ambit 3
Nowy postNapisane: Śr, 28 grudnia 2016, 21:00 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): Pt, 5 lutego 2010, 22:40
Posty: 325
Lokalizacja: KR
leszekp napisał(a):
Na A2 łącznie mam 1235 godzin aktywności i 9.970km więc nie próżnował.
dlatego też jak drugi raz wystąpiła ta sama usterka po gwarancji wysłałem zapytanie o koszt naprawy ale i tak zdecydowałem że kupię A3 bo za naprawę ileś tam trzeba będzie zapłacić a gwarancji że zegarek będzie dłużej działał nie ma.
Więc jak na A3 zobaczyłem 10.000m to delikatnie mówiąc tak sobie.
A już zupełnym zaskoczeniem są teraz prawidłowe wskazania A2 mimo że nic
nie było naprawiane - ciekawe jak długo i od czego to zależy.
Wygląda że tego pecha to mam wyjątkowego.

Czy A2 i A3 mają czujniki barometryczne z otworami w kopercie? U konkurencji (edge 800) zdarzyło mi się zauważyć problemy z pomiarem gdy otwory czujnika barometrycznego zalała woda podczas ulewy. Poszukaj też takiego problemu na forum, AFAIR ktoś opisywał przypadek sam jak twój.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Suunto Ambit 3
Nowy postNapisane: Cz, 29 grudnia 2016, 08:55 
Offline
Wyga
Wyga

Dołączył(a): Pt, 8 stycznia 2016, 11:40
Posty: 137
Właśnie po raz pierwszy zaktualizowałem Runa i wywaliło mi wszystkie aktywności z zegarka (wcześniej lojalnie uprzedzając). To jest normalne? W serwisie movescount na szczęście są widoczne, ale jednak fajnie czasem mieć podgląd także w zegarku. Da się zrobić tak, żeby były tu i tu?

_________________
zapraszam do komentowania :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Suunto Ambit 3
Nowy postNapisane: Cz, 29 grudnia 2016, 09:42 
Offline
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Dołączył(a): Cz, 7 kwietnia 2016, 09:09
Posty: 22
Tak, A2 i A3 mają czujniki barometryczne ale te błędy pomiaru
nie wystąpiły w czasie ulewy. A2 jest używany również w oceanicznym windsurfingu i tam pomiary są ok a chyba trudno o większe zalanie.
Problemu raczej upatruje w tym że takie apki jak barometr v2.1 czy inne mogą w określonych przypadkach czy w zestawieniu z innymi apkami powodować takie błędy.
Po kupnie A3 starałem by apki były takie same.
Co prawda pobrane są ze strony Movescount ale czy ktoś to kontroluje?
Obecnie wywaliłem apki i może dlatego w A2 jest ok.

A3P serwis odesłał i jestem dobrej myśli.


Czarna seria napraw:
zegarek wrócił i tego samego dnia odesłałem bo leżąc na biurku
wskazywał -12 i 4600 wys.
Po kilku dniach odesłali wymieniony, przynajmniej koperta
miała inny numer 99xxxxxx.
Pierwsza aktywnośc i ponownie 10.000m wys w Gorcach
wyświetlacz blady, kontrast nie działa.
Wysłałem ponownie i znów inny numer koperty mam w liście
przewozowym wysłanym dziś z serwisu.

Jeśli teraz będzie coś nie tak to teraz chyba faktycznie tylko
do szamana

Dobrze że A2 narazie działa poprawnie bo A3P od 19.12.2016
w rozjazdach a ja dziś jadę na alpejskie stoki a A3 pewnie
będzie jutro.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 911 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 61  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 27 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL