Komentarz do artykułu Rozmowa z Arturem Kozłowskim po sezonie 2016

czyli o rywalizacji na najwyższym poziomie, zarówno na szosie jak i w gó®ach
matti775
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:!2
Życiówka w maratonie: 3:10:31

Nieprzeczytany post

Wiesz, dużo ludzi czyta takie artykuły itp na telefonie, gdy mają chwilę przerwy. Tak samo jest z video. Ja na telefonie nie mam raczej możliwości odpalenia sobie konwertera. :) Video nie zawsze jest dobrą opcją przekazu, zwłaszcza jak nagrywa się rozmowę między dwoma osobami. Ruch w internecie idzie w stronę urządzeń mobilnych. Trzeba się dostosować... albo rynek zgarnie inny gracz.
New Balance but biegowy
Marx
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

O subskrypcje w np iTunes , ja używam Player fm.
Podcasty o bieganiu są ale raczej amatorskie i często dotyczą raczej biegania w górach czy triathlonu
Endomondo
Obrazek
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

matti775 pisze:Ruch w internecie idzie w stronę urządzeń mobilnych. Trzeba się dostosować... albo rynek zgarnie inny gracz.
Jeżeli sposób przekazu informacji zaczyna dominować nad czynnikiem merytorycznym, to warto zastanowić się nad tym. Obecna powierzchowność i równoczesność odbioru informacji bywa zarazem bezrefleksyjna.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Szkilet pisze:Kozłowski nie myśli 24h o bieganiu bo ma dodatkową pracę , Kulka tak samo, bo jest policjantem a jakoś lepiej biegają od naszych krajowych zawodowców
Nie rozumiem. Przecież obydwaj są krajowymi zawodowcami?
Keri
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 2:59:50

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:
Szkilet pisze:Kozłowski nie myśli 24h o bieganiu bo ma dodatkową pracę , Kulka tak samo, bo jest policjantem a jakoś lepiej biegają od naszych krajowych zawodowców
Nie rozumiem. Przecież obydwaj są krajowymi zawodowcami?
Ale nie wojskowi. :bum:
Awatar użytkownika
Jelon
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 39.49 (chodem:)
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jeśli chcecie używać Youtube (np. na android) przy wyłączonym ekranie smartfona to trzeba go odpalić w przeglądarce (np. Mozilla Firefox). Działa przy wyłączonym ekranie, sprawdzone, stosuję to już od dawna...

matti775 pisze:Mi odpalenie youtube na andku wymaga włączonego ekranu, bo inaczej video się zatrzymuje. (szkoda baterii + fajnie mieć telefon w kieszeni i nie bać się, że coś się naciśnie, koszty transferu chyba już odeszły do lamusa)
Keep walking...

Więcej o mnie: http://jelon.blog

To give anything less than your best is to sacrifice the gift. Steve Prefontaine
Awatar użytkownika
FilipO
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:15

Nieprzeczytany post

Jelon pisze:Jeśli chcecie używać Youtube (np. na android) przy wyłączonym ekranie smartfona to trzeba go odpalić w przeglądarce (np. Mozilla Firefox). Działa przy wyłączonym ekranie, sprawdzone, stosuję to już od dawna...

matti775 pisze:Mi odpalenie youtube na andku wymaga włączonego ekranu, bo inaczej video się zatrzymuje. (szkoda baterii + fajnie mieć telefon w kieszeni i nie bać się, że coś się naciśnie, koszty transferu chyba już odeszły do lamusa)
U mnie nie działa jak blokuje :(. Mam Androida i Chrome.
Obecnie: wieczny kontuzjusz.
Stare dzieje i rekordy życiowe:
5km - 18min 32s - rok '13
10km - 38min 14s - rok 13'
Awatar użytkownika
Jelon
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 39.49 (chodem:)
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Spróbuj Mozilli, na niej na pewno zadziała.
Keep walking...

Więcej o mnie: http://jelon.blog

To give anything less than your best is to sacrifice the gift. Steve Prefontaine
qamil
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 38:07

Nieprzeczytany post

Nie wiem gdzie to usłyszałem ale stwierdzenie, że jeśli umysł jest zrelaksowany to i ciało będzie podążać za nim.Myślenie 24/h o treningu wbrew pozorom nie jest dobre.Pierwsze to ciągłe zamartwianie się czy z tego wyżyję, nie wspominając o sprzęcie, odżywkach itd.Drugie to zbyt duże kombinowanie i wariowanie z powodu zbyt dużej ilości czasu.Ja wiem, że większość trenuje 2 razy dziennie i pochłania to sporo czasu ale mimo wszystko jest to mniej czasochłonne niż zwykła praca. Moim zdaniem Artur Kozłowski ma tutaj przewagę bo on nic nie musi a może.Jeśli jeszcze dodatkowa praca jest jego pasją to w ogóle nie ma nad czym się zastanawiać a jest też coś takiego jak priorytety.

Określenie tutaj kogoś jako zawodowca nie ma raczej sensu bo jak widać każdy ma tutaj inną definicję zawodowca.Inni nazwą zawodowcem gościa, który jest w czołówce na poziomie krajowym ale pracuje a drudzy nazwą zawodnika, który utrzymuje się tylko ze sportu.
Marx
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Zawodowiec inaczej profesjonalista to osoba która uprawia dany zawód i najpewniej się z niego utrzymuje. Zazwyczaj ma się jeden zawód w danej chwili ale bywa że i dwa.
Endomondo
Obrazek
Tomeck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Marx pisze:Zawodowiec inaczej profesjonalista to osoba która uprawia dany zawód i najpewniej się z niego utrzymuje. Zazwyczaj ma się jeden zawód w danej chwili ale bywa że i dwa.
Zawsze powtarzam, że profesjonalizm, czy zawodowstwo to branie pieniędzy za to co się robi i nie ma to automatycznie związku z jakością czy dobrymi wynikami.
Wyniki domniemuje się u zawodowca, bo inaczej nie mógłby się z tego utrzymać. Ale nie zawsze tak jest.
Tym niemniej brakuje nam zgrabnego słowa na określenie dobrego w swojej konkurencji, który poświęca się jej tak bardzo, że osiąga wybitne rezultaty.
Chyba jednak najbliżej będzie: "pro". :-)
ODPOWIEDZ