Źle się wyraziłem...miałem na myśli byś napisał coś więcejPiechu pisze:czyli to co powyżej nie jest ciekawe? Cóż inaczej nie umiem
Czołówka dla biegacza
- banan85
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- b@rto
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:38
Nomad i pierwszy i drugi - fajne, dyfuzor, ale mnie odstrasza od nich zasilanie AAA. No kurde, mam Lunę - też AAA i szlag mnie trafia jak po dwóch treningach muszę ładować aku. Ok, może nie muszę bo świeci, ale wyraźnie z mniejszą mocą. Teraz przy poszukiwaniach sprzętu to pierwszy warunek - dyfuzor lub ogólnie optyka z szerokim światłem (Luna wali kropeczkę skupioną) a drugi - zasilanie AA.
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 38:00
Ja mam Silva Tra<script id="gpt-impl-0.7087159050924908" src="https://securepubads.g.doubleclick.net/ ... /script>il Runner 2 i powiem, że sprawdza się bardzo dobrze. Fajne jest to, że czołówka jest lekka i na max. (160lumenów) trzyma 30h. Ogólnie polecam.
PS. używałem jej na razie tylko 2 razy
PS. używałem jej na razie tylko 2 razy

Ostatnio zmieniony 02 gru 2016, 14:19 przez MtRun, łącznie zmieniany 1 raz.
- Pyth0n
- Zaprawiony W Bojach
warte to swojej ceny ??
Latarka czołowa akumulatorowa Reactive Lighting NAO E36AHR Petzl ???
https://www.petzl.com/CA/en/Sport/PERFO ... EFrFH3GDgY
Latarka czołowa akumulatorowa Reactive Lighting NAO E36AHR Petzl ???
https://www.petzl.com/CA/en/Sport/PERFO ... EFrFH3GDgY
Biegasz czy trenujesz ????
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:20
- Życiówka w maratonie: 3:30:12
- Kontakt:
Nomad 02 niby 40h na 100% . Niech by wytrzymał 20 h i utrzymał ok 300 lm to byłoby super ! Tutaj atutem jest wagab@rto pisze:Nomad i pierwszy i drugi - fajne, dyfuzor, ale mnie odstrasza od nich zasilanie AAA. .

- b@rto
- Zaprawiony W Bojach
Po 5-6 godzinach zostanie pewnie z 70 lumenów (albo i mniej), a i tak przy założeniu, że będą baterie a nie aku.
-
- Wyga
Biegam z Fenixem HL30 R5. Wszystko OK, tylko baterie jakoś szybko się kończą.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 40:56
- Życiówka w maratonie: 03:17:51
b@rto pisze:Po 5-6 godzinach zostanie pewnie z 70 lumenów (albo i mniej), a i tak przy założeniu, że będą baterie a nie aku.
Czy rzeczywiście w Nomad 02 tak kiepsko z zasilaniem z AAA ?
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
Jeśli nie ma stabilizacji napięcia + jest zasilana malutkimi AAA to czego się można spodziewać? Można wierzyć w marketingowy bełkot ale fizyki się nie oszuka.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- b@rto
- Zaprawiony W Bojach
Powiem tak - po 30 godzinach to będzie się ta dioda tlić a nie świecić i tak to jest wpisywane w ulotki reklamowe. Jest mierzone kiedy w końcu dioda zgaśnie i może rzeczywiście po 40 godzinach. A nie, że 40 godzin będzie świeciło z pełną mocą i się wyłączy. Trzeba brać to pod uwagę.
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:20
- Życiówka w maratonie: 3:30:12
- Kontakt:
To że pełną mocą nie będzie świecić to wiem. Miałem/mam dwa mactroniki i wiem jak działają. Pytanie do znawców, ma któryś mactronic stabilizację napięcia?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 40:56
- Życiówka w maratonie: 03:17:51
b@rto pisze:Powiem tak - po 30 godzinach to będzie się ta dioda tlić a nie świecić i tak to jest wpisywane w ulotki reklamowe. Jest mierzone kiedy w końcu dioda zgaśnie i może rzeczywiście po 40 godzinach. A nie, że 40 godzin będzie świeciło z pełną mocą i się wyłączy. Trzeba brać to pod uwagę.
Ok dzięki za wyjaśnienie.
Co wybrać w takim razie do około 200 zl ? Biegania po ciemnym lesie z dosyć rozproszonym i mocnym światłem, a także przyzwoitym zasilaniem.
Proszę o jakieś sugestie bo w głowie mam mętlik.
-
- Wyga
Torch.pl 

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:10
- Życiówka w maratonie: 3:08
Mam zamiar zakupić czołówkę, nic wyszukanego, przede wszystkim żeby była lekka i bez żadnych kabli.
Głównie mam na oku Petlz Tikka chyba 100 lum i Tikkina 80 lum ewentualnie Energizer 200 lum ale ona już jest cięższa.
Gdzieś widziałem film porównujący lampki Petlz.
Mocniejsza ma bardziej skupione światło a słabsza szerszą wiązkę.
Ta szersza wiązka widzi mi się bardziej, niby jest słabsza a jakby lepiej oświetla drogę, bliżej ale lepiej.
Tylko czy te 80 lumenów wystarczająco oświetla drogę?
Potrzebuję lampki na sporadyczne wieczorowe biegi, nie musi to być od razu"reflektor"
Biegał ktoś z nimi?
A może coś innego.
Pozdrawiam
Głównie mam na oku Petlz Tikka chyba 100 lum i Tikkina 80 lum ewentualnie Energizer 200 lum ale ona już jest cięższa.
Gdzieś widziałem film porównujący lampki Petlz.
Mocniejsza ma bardziej skupione światło a słabsza szerszą wiązkę.
Ta szersza wiązka widzi mi się bardziej, niby jest słabsza a jakby lepiej oświetla drogę, bliżej ale lepiej.
Tylko czy te 80 lumenów wystarczająco oświetla drogę?
Potrzebuję lampki na sporadyczne wieczorowe biegi, nie musi to być od razu"reflektor"
Biegał ktoś z nimi?
A może coś innego.
Pozdrawiam
-
- Rozgrzewający Się
Moja krótka recenzja Petzl Reactik+ w odniesieniu do Nao.
W skrócie: Czy poleciłbym bym ją jako czołówkę dla biegacza? NIE WIEM
Uzasadnienie: jak pisałem wcześniej skusiłem się na Reactik+ ponieważ Nao było dla mnie zdecydowanie za mocne do zwykłego, parkowego biegania. Oczywiście Nao można ustawić na dowolną moc, tak właśnie robiłem biegając z nastawami na 10-20%. W każdym razie stwierdziłem, że warto poszukać czegoś mniejszego (i tak potrzebowałem drugiej czołówki do innego zastosowania). Warunki konieczne: 2 diody (daleka i bliska) + adaptacyjny system świecenia.
Niestety.
Ostatecznie moc czołówki jest wystarczająca. Do biegania po lesie zdecydowanie wystarczy. Jeżeli byłaby to moja pierwsza czołówka prawdopodobnie byłbym zadowolony. Tylko po co świecić 200lm jak 120lm z dobrą optyką dałoby potencjalnie podobny efekt. Niepotrzebne zużywamy baterię.
Wspomniany problem dałoby się ograniczyć poprzez osobną konfigurację obu diod z poziomu aplikacji. Na chwilę obecną aplikacja umożliwia jedynie zmianę jednego parametru (czas świecenia) i sama dobiera która dioda ma świecić z jaką mocą.
W skrócie: Czy poleciłbym bym ją jako czołówkę dla biegacza? NIE WIEM
Uzasadnienie: jak pisałem wcześniej skusiłem się na Reactik+ ponieważ Nao było dla mnie zdecydowanie za mocne do zwykłego, parkowego biegania. Oczywiście Nao można ustawić na dowolną moc, tak właśnie robiłem biegając z nastawami na 10-20%. W każdym razie stwierdziłem, że warto poszukać czegoś mniejszego (i tak potrzebowałem drugiej czołówki do innego zastosowania). Warunki konieczne: 2 diody (daleka i bliska) + adaptacyjny system świecenia.
Niestety.
- 100lm z Nao to nie 100lm z Reactika.
- 200lm z Nao to nie 200lm z Reactika.
- 300lm z Nao to nie 300lm z Reactika.
Ostatecznie moc czołówki jest wystarczająca. Do biegania po lesie zdecydowanie wystarczy. Jeżeli byłaby to moja pierwsza czołówka prawdopodobnie byłbym zadowolony. Tylko po co świecić 200lm jak 120lm z dobrą optyką dałoby potencjalnie podobny efekt. Niepotrzebne zużywamy baterię.
Wspomniany problem dałoby się ograniczyć poprzez osobną konfigurację obu diod z poziomu aplikacji. Na chwilę obecną aplikacja umożliwia jedynie zmianę jednego parametru (czas świecenia) i sama dobiera która dioda ma świecić z jaką mocą.