Lekkie trailówki
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Moze ktos z Was polecic jakies fajne lekkie buty w teren? O kalenji kiprace trail 3 wiem, ale cos jeszcze godnego uwagi w cenie ktora nie powali bawoła?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:46
Jeżeli chodzi o cenę to wolę dać za buty 400zł i biegać w nich 4000km niż dać 200zl i kupować kolejne pary co 800km bo wyjdzie mnie to ostatecznie o wiele drożej. Jeżeli chodzi o lekkie trailówki to jak dla mnie Inov8 Terraclaw 250 nie ma żadnej konkurencji, przynajmniej z butów, które miałem. Dla mnie to but idealny i nic innego już raczej nie kupię. Lekkie, mega wygodne, mała amortyzacja, bieżnik w są raz, elastyczne i prawie niezniszczalne. Po 3100km nie mają żadnych uszkodzeń co po doświadczeniach z wieloma innymi butami jest szokiem. Jeżeli chodzi o cenę to na Zalando można je czasem kupić za 300zl. Teraz są za 400zl wiec i tak taniutko. Mi takie buty starczą pewnie spokojnie na rok czyli około 4000km więc cenowo wychodzi bardzo tanio w przeliczeniu na wytrzymałość
5km-16:48
10km - 35:46
-
- Zaprawiony W Bojach
No naprawde niezwykla wytrzymalosc - zwlaszcza przy bieganiu terenowym, gdzie krzaczory / kamienie nie podnosza trwalosci. Zadziwia tym bardziej, ze obecnie biegam m.in. w Asicsach, ktore przy bieganiu niemal wylacznie w miescie, zaczely sie przecierac przy 700 km - teraz maja 900 km i duze dziury na palcach! Nigdy wczesniej nie trafilem na ta "delikatny" model...bjj pisze:Po 3100km nie mają żadnych uszkodzeń co po doświadczeniach z wieloma innymi butami jest szokiem.
A moglbys pokazac ze 2-3 zdjecia tych butow z przebiegiem 3K km (gora, dol)?
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Daj mi szansę zmienić buty raz na jakiś czas
przy moich przebiegach w terenie to bym te buty miał pewnie na 6lat 
Głównie chodzi mi o starty w przełajach które się teraz zaczynają pokazywać u mnie w okolicy.

Głównie chodzi mi o starty w przełajach które się teraz zaczynają pokazywać u mnie w okolicy.
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:20
- Życiówka w maratonie: 3:30:12
- Kontakt:
Popatrz za Brooks Pure Grit. Mam model 4 i jestem zachwycony przyczepnością w zróżnicowanym terenie i wygodą. Zrobiłem w nich dwie setki po górach i jak zawsze coś się działo ze stopami tak w tych nic. Drop tez Cię zainteresuje, 4 mm. Szukaj wersji 5 bo "czwórka" przeciera się na zgięciu cholewki.
//edit
http://4run.pl/brooks-grit-5-czyli-niebieska-petarda/
//edit
http://4run.pl/brooks-grit-5-czyli-niebieska-petarda/
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: 2:59:50
Fajne sa tez innov-8 x-talon, ja mam je w wersji 212, czyli ultra lekkie - niestety tez dlugo sie trzymaja, w sensie ciezko je zajechac. Takze chyba tez odpadaja z listy.Skoor pisze:Daj mi szansę zmienić buty raz na jakiś czasprzy moich przebiegach w terenie to bym te buty miał pewnie na 6lat
[...].

- sochers
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44:15
- Życiówka w maratonie: 3:48:12
Zawsze można im "pomóc"
pytanie po co zajeżdżać, jeśli jako wizualne uzasadnienie dla żony, to ok, ale dla siebie, to zawsze można stwierdzić "stopa źle reaguje", w obawie przed kontuzją trzeba kupić nowe. A że zrobiłeś w nich 1500 km, to cóż, amortyzacja się ubiła 

BLOG: viewtopic.php?f=27&t=40946&start=435
KOMENTARZE: viewtopic.php?f=28&t=40947&start=1680
PBs: 1M - 6'09, 3000 - 12'11, 5k - 20'35, 10k - 44'15, HM - 1:47'11, M - 3:48'12
KOMENTARZE: viewtopic.php?f=28&t=40947&start=1680
PBs: 1M - 6'09, 3000 - 12'11, 5k - 20'35, 10k - 44'15, HM - 1:47'11, M - 3:48'12
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 37:19
- Życiówka w maratonie: 3:22:59
Cześć,
Wiecie może coś na temat tych Kiprace 3? Przymierzałem się do zakupu tych butów ale wygląda na to że wycofali ten model. Na necie jest tylko rozmiar 44.
W sklepie na pytanie czy buty jeszcze będą nie potrafią mi odpowiedzieć:(
Wiecie może coś na temat tych Kiprace 3? Przymierzałem się do zakupu tych butów ale wygląda na to że wycofali ten model. Na necie jest tylko rozmiar 44.
....Życie zaczyna się w beztlenie....
-
- Zaprawiony W Bojach
Ja mam tak, że jak jakieś buty mi podpasują to biegam tylko w nich a inne leżą i się kurzą. W szafie zalegają mi w tej chwili Salomony Sense Mantra, Puma Faas 250 Trail, Inov8 rocklite 295, Merrell Trail Glove, Saucony Jazz tr plus kilka modeli asfaltowych a biegam tylko w Terraclaw. Nie mam więc po co kupować czegoś nowego bo pewnie kolekcja tych zalegających by się tylko powiększyła. W terraclaw nawet zapiętek jest jak nowy co jest jakimś ewenementem. Zaraz postaram się wrzucić jakieś fotki
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Zaprawiony W Bojach
Jesli te buty maja przebieg 3K km, to ich stan jest NIESAMOWICIE dobry!
Teraz jestem juz pewien, ze duze marki, jak wymieniony wyzej Asics, w swoich zakladach uprawiaja "planned obsolescence" - produkuja z tanich materialow buble, ktore maja sie zuzyc po kilkuset kilometrach.
Zuzylem juz sporo butow do biegania, ale zadne nie przetrwaly w dobrym stanie ponad 2K km.
Inov-8 jest chyba jeszcze na tyle mloda / niszowa spolka, ze wciaz stara sie produkowac z materialow wysokiej jakosci. Widze, ze robia rowniez buty na asfalt - ktos moze ich uzywa, badz uzywal?
Teraz jestem juz pewien, ze duze marki, jak wymieniony wyzej Asics, w swoich zakladach uprawiaja "planned obsolescence" - produkuja z tanich materialow buble, ktore maja sie zuzyc po kilkuset kilometrach.
Zuzylem juz sporo butow do biegania, ale zadne nie przetrwaly w dobrym stanie ponad 2K km.
Inov-8 jest chyba jeszcze na tyle mloda / niszowa spolka, ze wciaz stara sie produkowac z materialow wysokiej jakosci. Widze, ze robia rowniez buty na asfalt - ktos moze ich uzywa, badz uzywal?
-
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
Kiedyś miałam niewątpliwą przyjemność w nich biegać. Polecam jak najbardziej. Chętnie kupiłabym je ponownie, ale nigdzie nie mogę ich znaleźć.esdopedoen pisze:Cześć,
Sprawdź jakie tabletki na wypadanie włosów są najlepsze
-
- Zaprawiony W Bojach
Robert pisze:Jesli te buty maja przebieg 3K km, to ich stan jest NIESAMOWICIE dobry!
Niestety nie wszystkie modele Inov-8 są tak wytrzymałe. Mam również Rocklite 295 i po kilkuset km cholewka jest mocno zniszczona i dziurawa. Wyglądały na pancerne a w rzeczywistości wyszła lipa
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
bjj, przy takim przebiegu wyglądają zacnie. Robisz w nich czasem jakieś asfaltowe dobiegi w teren?
-
- Zaprawiony W Bojach
Żadnych odcinków asfaltowych w nich nie robię bo do lasu mam 100m. Jedynie na Biegu 7 Dolin 64km miałem okazję pobiec w tych butach trochę po asfalcie
- Piotr-Fit
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:30
- Życiówka w maratonie: 3:00:56
- Kontakt:
bjj pisze:Żadnych odcinków asfaltowych w nich nie robię bo do lasu mam 100m. Jedynie na Biegu 7 Dolin 64km miałem okazję pobiec w tych butach trochę po asfalcie
Wow! Co do tych 3K km to super wyczyn

Widać też, że dbasz o te buty.
--
W temacie lekkich terenówek to warte uwagi są także:
http://www.runningwarehouse.eu/Pearl_Iz ... TN1M3.html
dobry kolega zrobił w nich 2k i ciągle biega