Bank of America Chicago Marathon

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
rufuz

Nieprzeczytany post

dzis zrobiłem pierwsza po maratonie 10km przebieżkę plaza. Wpadlem na pomysl aby w lutym zamiast, jak co roku, maratonu w Kilonii pobiec Miami Marathon. Bieg odbywa sie 29 stycznia a wiec w srodku Polskiej zimy.
http://www.themiamimarathon.com/
Miejscowy mowil, ze w tym okresie jest ok 30 stopni opału. Hmmm wiec jakis malutki wstep do MDS by byl :ble:
PKO
Sghjwo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 52 min
Życiówka w maratonie: 4:15:12

Nieprzeczytany post

A ja wlasnie zarejstrowalem sie na 2017. Maraton bedzie 8 pazdziernika. Teraz trzeba zabookowc hotel i samolot, zanim loteria ruszy ;).
Awatar użytkownika
Jaszczur
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 40:31
Życiówka w maratonie: 3:28:05

Nieprzeczytany post

Właśnie się zarejestrowałem. Niestety z czasem 3:25:23 muszę czekać na wyniki loterii. Pytanie do osób, które uderzyły na tą imprezę. Jak oceniacie szansę dostania się? Czy obywatele USA mają pierwszeństwo? Czy opcja run for charity wygląda tak jak w Polsce (datek na cel, oznaczenie w stylu "biegnę dla..." itp)?
"Wszystko można co nie można byle z wolna i z ostrożna".
zMadzia
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 57
Życiówka w maratonie: 4,28

Nieprzeczytany post

Szansa wylosowania - jak na loterii, ale jest. Ja np. Miałam to szczęście ze wylosowano mnie za pierwszym razem :taktak:
Oczywiście organizatorzy maja podział miejsc ze wzg. na części świata. Dla swoich zawsze jest więcej miejsc.
Charity za granica (nie wiem dokładnie jak jes w Chicago), ale np. w Londynie - zgłaszasz swoją gotowość do zbiórki pieniędzy, organizavha określa kwotę minimalna. Jak zbierzesz masz mozliwosc startu.
rufuz

Nieprzeczytany post

Nie chce mi sie juz 5 raz z rzedu do Chicago. ja na jesien przyszlego roku jade na maraton do Moskwy. Poza tym w przyszlym sezonie zalicze jeden maraton mniej ze 2 lub 3, ale za to pod katem MDS chce ukonczyc ze 2 lub 3 ultramaratony.
Sghjwo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 52 min
Życiówka w maratonie: 4:15:12

Nieprzeczytany post

zMadzia pisze:Oczywiście organizatorzy maja podział miejsc ze wzg. na części świata. Dla swoich zawsze jest więcej miejsc.
Oficjalna wersja pdaje ze jest jeden "pool" dla loterii i nie ma zadnych preferencji. Pytalem w tamtym roku o mozliwosc losowania teamu, czyli wszyscy albo nikt I dostalem taka odpowiedz.
Jaszczur pisze:Czy opcja run for charity wygląda tak jak w Polsce (datek na cel, oznaczenie w stylu "biegnę dla..." itp)?
Chyba place i biegne ;)
Jaszczur pisze:Jak oceniacie szansę dostania się?
Ja sie wylosowalem za drugim podejsciem :)
zMadzia
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 57
Życiówka w maratonie: 4,28

Nieprzeczytany post

Sghjwo pisze:
Jaszczur pisze:Jak oceniacie szansę dostania się?
Ja sie wylosowalem za drugim podejsciem :)
Ja za pierwszym :uuusmiech:
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kiedyś bym tam jeszcze powrócił. W tym roku Pani mnie ścięła na 12 km i do tego kontuzja. Uważam, ze trasa jest na dobry wynik.
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No i bingo, syn się wylosował,...
Csf
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 46:48
Życiówka w maratonie: 3:54:00

Nieprzeczytany post

Dzień dobry. Mam pytanie do chicagowskich wyjadaczy. Udało mi sie wylosować udzia w 2017 roku. Nigdy nie byłem w USA. Proszę o podpowiedź o Wasze sposoby na dotarcie z Polski, hotele itp. Oczywiście chodzi o niewydawanie majątku
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Samolot z Warszawy, lub Krakowa. Od nowego roku, mają być bezpośrednie loty z Krakowa.
Z hotelami wiele nie podpowiem. Ja staram się aby był w zasięgu pieszej wędrówki do startu/mety maratonu. To oznacza, że biorę hotel w okolicach Michigan Av. Tam są hotele droższe. Z hotelami, jeżeli chcesz blisko, trzeba się spieszyć.
Rezerwując hotel, szczególnie za pośrednictwem Booking.pl zwróć uwagę na jeden element.
Ceny są podawane bez obowiązujących podatków. Częstow w cenie nie ma śniadań i w wielu hotelach, nie ma możliwości dokupić. Nie ma knajpy.
Ja lecę pewnie z Krakowa w środę. Rezerwując, nie zapomnij, że jest różnica czasu i wylatując np. w środę, na miejscu jesteś w środę.
Awatar użytkownika
Stary Koń
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 53,16
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Podróż Lotem może się wydawać najwygodniejsza ale póki co ma jedną wadę- samolot ląduje w Chicago wieczorem- zanim wydostaniesz się do miasta jet już noc i praktycznie dzień w plecy a za hotel i tak trzeba płacić. Co do hoteli- opcji mnóstwo. Według mnie ważne jest nie tylko położenie hotelu ale i skomunikowanie. ja mieszkałem na północy- Lakewiew niecały kilometr od kolejki (brązowa linia) i z dotarciem na start nie miałem problemów. Dwie minuty od parku- jest gdzie biegać, darmowe zoo. Również z dotarciem do "miasta" i z powrotem w dni "niestartowe". Wbrew temu co pisał Rufuz- było co robić. Taniej niż w centrum. W tym samym hotelu różnice w standardzie pokoi mogą być spore. Hotele generalnie drogie- zwłaszcza, że od października sporo podrożał dolar. ceny hoteli, jak większość cen, podawane bez podatków- trzeba doliczyć kilkanaście procent (podstawowy podatek w Illinois 11,2 proc). Gdybyś szukał czegoś dalej od centrum to zdecydowanie kieruj się na północ. Poczytaj trochę, będziesz wiedział dlaczego.
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja doleciałem, odprawa ( tu trochę spędziłem ), TAXI i za 40 min. Byłem w hotelu. Z hotelu na nóżkach na start i na metę. Również na bieg na 5 km w sobotę. To jednak oznacza droższy hotel. Dalej od Michigański Av jest znacznie taniej. Ja tak rezerwowały bo jestem z natury leniwy. Oczywiście, można lecieć z Frankfurtu,...
rufuz

Nieprzeczytany post

byle nie wybierac studenckich hosteli :hahaha: Ja tak zrobilem na pierwszym moim Chicago, chcialem jak najtaniej :hahaha: Oj studenci nie dali spac :bum:
pawelosin
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 38:47
Życiówka w maratonie: 2:57:52

Nieprzeczytany post

Z mojej strony wyglądało to następująco:
Samolot - LOT bezpośrednio z Warszawy;
Samochód wynajęty na lotnisku w Chicago;
Hotel - Red Rooff w Naperville ok 30 km od Chicago;
Szukając hotelu na początku nastawiałem się na to żeby był jak najbliżej linii startu, ale biorąc pod uwagę to, że 2 tygodnie wcześniej miałem start w Berlinie, zdecydowałem się ostatecznie na tańszy hotel w większej odległości.
Dojazd z hotelu na start zajął mi ok 1,5 godz. Najpierw samochodem do pierwszej stacji zielonej kolejki Harlem/Lake ok. 40 minut i drugie tyle kolejką do centrum a później parę minut pieszo. Koszt hotelu i samochodu na tydzień wyniósł mnie w sumie ok 3000 zł.
Generalnie gdybym miał startować w tym maratonie jeszcze raz, to wybrałbym taką samą opcję.
Wczoraj dostałem maila że zostałem wylosowany na maraton w NY :) i będę próbował logistycznie podobnie to zorganizować.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ