Górny baner

W jakim kierunku zmierza bieganie.pl, pytania, pomoc, wyjaśnienia, pytania do Redakcji.
Awatar użytkownika
Bacio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55:09
Życiówka w maratonie: 5:12:13

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Zastanówcie sie o czym wy mówicie? Jaki ja mam wpływ na to, żeby reklama była ładna? (Poza reklamami własnymi)
Nie, ja mam wpływ na reklamy znajdujące się na Twoim forum... Proszę Cię...

Reklama nie ma być "ładna" tylko ma być atrakcyjna dla klienta. Ma mu się podobać tak bardzo, że będzie wolał ją oglądać niż jej nie oglądać.
Dużo razy widziałeś aby dziecko przed telewizorem krzyczało w czasie reklamy zabawek "Mamo, zmień mi progam na inny kanał - np. Wiadomości/Dziennik, bo nie lubię oglądać reklam zabawek"?.
New Balance but biegowy
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Mnie z kolei irytuje pop-up "Zapisz się do newslettera" na stronie głównej. Mam powyżej uszu zamykania informacji o ciasteczkach na wielu stronach, teraz jeszcze to :wrr:
Podejrzewam, że zapisanie się do newslettera nie uwolni mnie od niego. Można by to zrobić tak, żeby szybko sam się zwijał do panelu bocznego, np. poniżej "szczególnie polecane" z prawej strony. Wtedy użytkownik będzie miał wskazówkę, że jest tam coś godnego uwagi a niezainteresowanym lub znającym temat nie będzie zabierał uwagi.
Awatar użytkownika
radslo1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:53
Życiówka w maratonie: 3:21:47

Nieprzeczytany post

Reklama jak reklama. Jednemu się podoba innemu nie. Bacio, Klienci nie mają sobie przekazywać informacji - o zobacz jaka fajna reklama, musisz ją obejrzeć - tylko pod jej wpływem kupić produkt. Jest wiele reklam, które mi się podobaja, ale w życiu nie kupię reklamowanych produktów. A odnośnie wyłączania czy nie wyłączania reklam, to ja bym rozumiał gdybyśmy za czytanie forum płacili. Nie płacimy, a serwery itp.trzeba utrzymać. Z szacunku do ludzi tworzących ten zacny portal nie przypierd....ł bym się do reklam. Powiem więcej, z szacunku raz na jakiś czas wypadałoby coś kliknąć dla "klikalności". Z szacunku, ale i z ekonomicznego punktu widzenia, bo chcemy to forum czytać za darmo, nieprawdaż?
Awatar użytkownika
Bacio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kangoor5 pisze:Mnie z kolei irytuje pop-up "Zapisz się do newslettera" na stronie głównej.
Pisałem o tym już wcześniej. Zwrócono mi uwagę, że mam kłopoty z komputerem. Nie drążyłem dalej tego tematu, bo ręce mi opadły ;-)
radslo1 pisze:Z szacunku do ludzi tworzących ten zacny portal nie przypierd....ł bym się do reklam. Powiem więcej, z szacunku raz na jakiś czas wypadałoby coś kliknąć dla "klikalności". Z szacunku, ale i z ekonomicznego punktu widzenia, bo chcemy to forum czytać za darmo, nieprawdaż?
Przecież takie klikanie bez zainteresowania produktem, a celem podtrzymania finansowania Forum to w rzeczywistości oszukiwanie sponsora. Równie dobrze RedNacz może sobie wieczorkiem kilka razy kliknąć w banner, aby reklamodawcom statystyki poprawić... Ale to nie na tym jednak polega. Nie oszukujmy reklamodawców - nie ładnie jest oszukiwać :-)
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

:hahaha:
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Bacio pisze:
Adam Klein pisze:Zastanówcie sie o czym wy mówicie? Jaki ja mam wpływ na to, żeby reklama była ładna? (Poza reklamami własnymi)
Nie, ja mam wpływ na reklamy znajdujące się na Twoim forum... Proszę Cię.
Po co wypowiadasz sie o sprawach o ktorych nie masz pojęcia? To są reklamy googlowe.
Ale możemy wyłączyć wszystkie reklamy. Będziesz płacił abonament?
Awatar użytkownika
Bacio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Po co wypowiadasz sie o sprawach o ktorych nie masz pojęcia? To są reklamy googlowe.
Ale możemy wyłączyć wszystkie reklamy. Będziesz płacił abonament?
Przecież to Ty nie potrafisz znaleźć rozsądnego sponsora na forum i zatrudniłeś Googla, aby za Ciebie to zrobił, godząc się, aby czołowe miejsce na Twoim forum _ONI_ zagospodarowywali tak, jak im jest wygodnie. Zrzuciłeś na kogoś robotę, ale nie odpowiedzialność za swoją powierzchnię.

A co do abonamentu - to zadaj to pytanie w sposób, aby dało się na nie odpowiedzialnie wypowiedzieć; po prostu złóż ofertę.

Ale - doceniam fakt, że wreszcie zadałeś pytanie klientowi, czego on chce! To duży krok!
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Skoor pisze:... to juz reklama wypzedazy butow (taka biala cala z szarymi literami) jest tak kompletnie nieciekawa, ze az odpychajaca...
Właśnie ją zauważyłem ;-)
Zauważyłem przy okazji, że ten sam sklep ma ogromny baner pośrodku strony głównej. Zauważyłem, że tam w ogóle jest jakiś baner. To skłoniło mnie do refleksji, że ja praktycznie nie dostrzegam, co jest na stronie głównej oprócz 1. ekranu od góry i nowości z forum u dołu (które wciąż zajmują za dużo miejsca).
Wniosek: po dwóch latach od zmiany layoutu okazuje się, że to jednak nie kwestia przyzwyczajenia, ale strona główna jest zbyt rozwlekła.
tayton
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

To ja powrócę to głównego tematu tego wątku - baner górny nadal "skacze" :-(
Przyznam się, że jak charm podczytuję forum w pracy, więc w kompie nic nie zmienię :-(
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Czekam na reakcje webmastera.
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Adam, wprowadź abonament dla chętnych w którym będzie dostęp do jakiś dodatkowych treści i brak reklam po zalogowaniu. Mnie też te reklamy wkurzały i wróciłem mimo szczerych chęci do adblocka :ojoj:
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Takich wielkich chęci chyba nie miałeś. :) Żadnych popupów przecież u nas nie ma.
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No skakala mi troche strona od czasu do czasu, troche to mnie wnerwialo, zwlaszcza ze nie bylem do tego przyzwyczajony. Ale powiedz mi czy wy dostajecie $ za to ze reklamy tylko sa czy za klikniecia w nie.

I nie napisalem, ze wielkich tylko szczerych ;)
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Za kliknięcia, ale liczba odsłon też się liczy przy jakichś tam algorytmach wyświetlania.
Awatar użytkownika
Jaca_CH
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:57
Życiówka w maratonie: 3:28:03

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Za kliknięcia
Ktoś w to w ogóle klika :niewiem:
ODPOWIEDZ