Polar M400 V TomTom Multisport

Maciek84
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:46:29
Życiówka w maratonie: 4:22:14

Nieprzeczytany post

Poszukuję zegarka, który będzie mi służył w trakcie przygotowań do maratonu w 2017r. Czytałem wiele artykułów na temat obydwu egzemplarzy ale zdecydować się jest bardzo trudno. Cena / waga zegarków podobna, więc nie odgrywa w tym wypadku znaczącej roli. Jeżeli to nie problem to mam kilka pytań, na które nie znalazłem odpowiedzi albo były one niejasno opisane :

Czy do obydwu zegarków można przesłać mapy, tak aby zegarek wskazywał którędy biec?
Czy w obydwu zegarkach można uruchomić program, który pozwoli nam bieg tą samą trasą i próbować uzyskać lepszy czas?
Czy obydwa zegarki posiadają alarmy wibracyjne(alktywne w czasie biegu) + sygnały dźwiękowe?
Czy w obydwu egzemplarzach jest możliwość ciągłego podświetlenia w trakcie biegu?

Wyczytałem również, że Polar posiada czujnik kadencji na wyposażeniu natomiast TomTom uchwyt na rower. Startuje w maratonach MTB więc obie rzeczy przydatne :)

Będę bardzo wdzięczny za pomoc/wskazówki dotyczące wyboru odpowiedniego egzemplarza. A może jakiś inny pulsometr polecacie Państwo?

Pozdrawiam
PKO
matti775
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:!2
Życiówka w maratonie: 3:10:31

Nieprzeczytany post

1. m400 - nie
2. m400 - nie
3. m400 - nie ma wibry a dzwiek jest cichy
4. m400 ma ciągle, ale bateria Ci padnie po ~2h takiego treningu.
antelope
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Do polarów można dokupić uchwyt rowerowy
grabek
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Maciek84 pisze:Poszukuję zegarka, który będzie mi służył w trakcie przygotowań do maratonu w 2017r. Czytałem wiele artykułów na temat obydwu egzemplarzy ale zdecydować się jest bardzo trudno. Cena / waga zegarków podobna, więc nie odgrywa w tym wypadku znaczącej roli. Jeżeli to nie problem to mam kilka pytań, na które nie znalazłem odpowiedzi albo były one niejasno opisane :

Czy do obydwu zegarków można przesłać mapy, tak aby zegarek wskazywał którędy biec?
Czy w obydwu zegarkach można uruchomić program, który pozwoli nam bieg tą samą trasą i próbować uzyskać lepszy czas?
Czy obydwa zegarki posiadają alarmy wibracyjne(alktywne w czasie biegu) + sygnały dźwiękowe?
Czy w obydwu egzemplarzach jest możliwość ciągłego podświetlenia w trakcie biegu?

Wyczytałem również, że Polar posiada czujnik kadencji na wyposażeniu natomiast TomTom uchwyt na rower. Startuje w maratonach MTB więc obie rzeczy przydatne :)

Będę bardzo wdzięczny za pomoc/wskazówki dotyczące wyboru odpowiedniego egzemplarza. A może jakiś inny pulsometr polecacie Państwo?

Pozdrawiam
Na pewno Polar nie ma ani nawigacji, ani wsparcia dla czujników rowerowych (więc niemożliwe żeby miał na wyposażeniu czujnik kadencji).
Nie ma też wibracji, a przez to, że dźwięki są dość ciche, często trudno się zorientować że włączył się alarm. Wszystkie te rzeczy są w V800 ale za drugie tyle kasy ;)
Gdybym miał wybierać między m400 i TomTom Spark (bo rozumiem że nie chodzi Ci o starego MultiSporta) to raczej wybrałbym TomToma.

Tu masz porównanie:
https://www.dcrainmaker.com/product-com ... 24#results
ucztas
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

jaki uchwyt dopasować do tego ? :)
Maciek84
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:46:29
Życiówka w maratonie: 4:22:14

Nieprzeczytany post

grabek pisze: Na pewno Polar nie ma ani nawigacji, ani wsparcia dla czujników rowerowych (więc niemożliwe żeby miał na wyposażeniu czujnik kadencji).
Nie ma też wibracji, a przez to, że dźwięki są dość ciche, często trudno się zorientować że włączył się alarm. Wszystkie te rzeczy są w V800 ale za drugie tyle kasy ;)
Gdybym miał wybierać między m400 i TomTom Spark (bo rozumiem że nie chodzi Ci o starego MultiSporta) to raczej wybrałbym TomToma.

Tu masz porównanie:
https://www.dcrainmaker.com/product-com ... 24#results
Myślałem właśnie o tym starym MultiSporcie.
antelope
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

ucztas pisze:jaki uchwyt dopasować do tego ? :)
Do polara? Jest taki dedykowany, za ok. 40 zł
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ