Dobije do 69kg do 11.11 jak dobrze bedzie szlo.
Wysłane z mojego SM-A510F .
Celem ma być szukanie jeszcze większej sprężyny i agresywna, ale nie udarowa praca zejścia w dół, bo patrząc na bieg mam wrażenie jakbyś obawiał się kamery. Masz dać !@$%^& tartanowi jakbyś borował bez znieczulenia. Nie ma co głaskać i cackać się z klientem, mamiąc go plakietką dla dzielnego pacjenta. Kalectwo wyrywa się z korzeniami dziarsko, z wprawą i luzem, a nie pedalsko, z obawą i spiną.Skoor pisze:Tempo około 4:10 po 7km biegu po ~4:15.
No milej zabawy w jechaniu mojeho kaleczenia
Poczułem! Ale przy wieloskokach. Przy biegu jestem jeszcze za gruby chybayacool pisze:Dopiero jak poczujesz sprężystość całego ciała, to niskie bmi będzie wręcz zwierzęco pożądane z uwagi na odczucia jakie potęguje.
Obejrzałem wszystkie proponowane przez Ciebie w tym wątku propozycje filmów (skakanka i inne "wygibasy"). Ile czasu potrzeba poświęcić ("mniej więcej") na tego rodzaju ćwiczenia, aby być "luźnym i sprężystym" ? Czy wiek ma znaczenie?yacool pisze:.....sprężystości i luzu.
Na stromych podbiegach masz tak duze obciazenie, za wykonasz bardzo malo i zle te wieloskoki, gdyz konty sa inne jak w biegu (zejdziesz za nisko). Plusem takich wieloskokow na podbiegach jest poprawa sily.yacool pisze:Weź się za skakankę, to poczujesz sprężystość przy wyższych kadencjach. Klasyczny wieloskok jest za trudny w pracy nad sprężystością. No chyba że jest robiony na bardzo stromym podbiegu.
Bywa, że ktoś łapie to natychmiast. Bywa też, że wcale. Wówczas rolą trenera jest pokazanie, że świat nie kończy się na bieganiu...L19:57 pisze:Ile czasu potrzeba poświęcić ("mniej więcej") na tego rodzaju ćwiczenia, aby być "luźnym i sprężystym" ?
Uwolnienie rąk od funkcji utrzymywania równowagi i kierunku biegu pozwala na osiągnięcie zupełnie innej jakości biegu.