Wyprzedaże
- b@rto
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:38
- Życiówka w maratonie: brak
W sklepie adidasa dzisiaj jest -25% z kodem Friends
http://www.adidas.pl/friends_family
http://www.adidas.pl/friends_family
- lama71
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 52,22
w sklepbiegacza.pl jest dzisiaj, od 18 do 21 promocja 40% taniej na wszystko poza elektroniką - zakup przez internet
Od 22 do 2 można zamawiać w sklepie osobiście - ta sama zniżka, ale trzeba się do sklepu przejść.
Od 22 do 2 można zamawiać w sklepie osobiście - ta sama zniżka, ale trzeba się do sklepu przejść.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
To najdrozszy sklep w Polsce - w tej "promocji" kluczowy jest zwrot: "rabat od cen regularnych".lama71 pisze:w sklepbiegacza.pl jest dzisiaj, od 18 do 21 promocja 40% taniej na wszystko
A ceny regularne maja tam tak wysokie, ze gdy znalazlem 5 rzeczy ktore mnie zainteresowaly, to ZADNA nie zostala zredukowana ponizej tego, co jest tam na stronie standardowo do zaplacenia. Przechodze czasem obok sklepu tej sieci, i ze 2-3 razy w roku tam zagladam - NIGDY jeszcze nie widzialem u nich atrakcyjnych cen... "Value for money" jest znacznie lepsze u wszelkiej konkurencji.
- jarjan
- Zaprawiony W Bojach
Potwierdzam.Robert pisze:To najdrozszy sklep w Polsce - w tej "promocji" kluczowy jest zwrot: "rabat od cen regularnych".lama71 pisze:w sklepbiegacza.pl jest dzisiaj, od 18 do 21 promocja 40% taniej na wszystko
A ceny regularne maja tam tak wysokie, ze gdy znalazlem 5 rzeczy ktore mnie zainteresowaly, to ZADNA nie zostala zredukowana ponizej tego, co jest tam na stronie standardowo do zaplacenia. Przechodze czasem obok sklepu tej sieci, i ze 2-3 razy w roku tam zagladam - NIGDY jeszcze nie widzialem u nich atrakcyjnych cen... "Value for money" jest znacznie lepsze u wszelkiej konkurencji.
Sklep funkcjonuje w oparciu o, zadziwiająco chętnie stosowaną w handlu , zasadę - "Przyjdzie głupi i kupi". Tylko ktoś zupełnie nieobeznany z rynkiem biegowym (cenami) zostawi tam jakiekolwiek pieniądze.
Również asortyment i rozmiarówka - w sklepach stacjonarnych, woła o pomstę.
I uprzedzając ewentualne uwagi o "fachowej obsłudze" , stwierdzam, że takich 'cieląt' jakie pracują w jednym z poznańskich sklepów tej firmy, trudno uświadczyć nie tylko u konkurencji, ale w ogóle w handlu.
Biegam, więc jestem. :)
pozdrawiam
Jarosław
pozdrawiam
Jarosław
- lama71
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 52,22
Co do obsługi, potwierdzę, pisałem kiedyś o tym. Fachowo wciska to co akurat mają w sklepie.jarjan pisze: I uprzedzając ewentualne uwagi o "fachowej obsłudze" , stwierdzam, że takich 'cieląt' jakie pracują w jednym z poznańskich sklepów tej firmy, trudno uświadczyć nie tylko u konkurencji, ale w ogóle w handlu.
Co zaś do cen, zdarza się że można tam kupić buty (tylko to w tym sklepie kupiłem) w cenach, jakie są niższe, może nieznacznie ale jednak od tych w innych sklepach. Może nie szukam zbyt gruntownie, ale myślę że coś w tym jest. Nie uogólniam.
Promowali bardzo Saucony, bo na świecie były stosunkowo tanie, kupiłem u nich dwie pary w cenie nieco niższej niż w sklepach zagranicznych. Kiedyś, bo teraz jest odwrotnie.
teraz zamówiłem New Balance - NBM1080SB za 330, jak dla mnie cena ok. Można taniej? nie wiem, na stronie NB nie można, w świecie? Nie wiem, ale nie mam karty kredytowej żeby sprowadzić z zagranicy.
Myślę że można coś u nich znaleźć za "normalną" cenę.
Ale - promocja to promocja, wypełniła temat tego wątku.
A swoją drogą, może ktoś wie gdzie kupić plecak Dynafit Enduro 12?
-
- Dyskutant
w temacie wyprzedaży - poradźcie proszę początkującemu koledze - jakie sklepy polecacie komuś kto planuje zakup saucony xodus? Jakiś sklep ma wyprzedaże produktów tego producenta albo po prostu dobre ceny? Widziałem na stronie bartoszak biegi w troche niższych cenach te buty, ale starsze modele (1 i 2). Będę wdzięczny także za jakieś porady/adresy jeśli chodzi o zakupy tego modelu zagranicą, bo z tego co patrzyłem na amazonie xodus 6 w moim rozmiarze (11/45) można dostać za jakieś 330 pln (nigdy nie zamawiałem z tego źródła i mam trochę obaw)
-
- Wyga
O amazon nie ma sie co obawiac, ich polityka to bardzo mocno frontem do klienta a support i kontakt z nimi to bajka.Piotr st pisze:w temacie wyprzedaży - poradźcie proszę początkującemu koledze - jakie sklepy polecacie komuś kto planuje zakup saucony xodus? Jakiś sklep ma wyprzedaże produktów tego producenta albo po prostu dobre ceny? Widziałem na stronie bartoszak biegi w troche niższych cenach te buty, ale starsze modele (1 i 2). Będę wdzięczny także za jakieś porady/adresy jeśli chodzi o zakupy tego modelu zagranicą, bo z tego co patrzyłem na amazonie xodus 6 w moim rozmiarze (11/45) można dostać za jakieś 330 pln (nigdy nie zamawiałem z tego źródła i mam trochę obaw)
Zakupow chyba najsensowniej dokonywac w amazon.de bo bodajze od 39€ wysylka do Polski jest za darmo (rzeczy sprzedawane przez amazon).
Ewentualnie mozna szukac okazji na amazon.co.uk ze wzgledu na dosc taniego obecnie funta, ale tu juz wysylka jest platna.
Odpusc amerykanski oddzial amazon.com bo do ceny ostatecznej musisz doliczyc i podatek i droga przesylke, co czyni go bardzo nieoplacalnym.
No i pamietac nalezy ze amazon oprocz sklepu to tez platforma sprzedazowa dla innych sklepow i nie kazdy moze oferowac wysylke do Polski.
Warto tez poczekac z zakupami do ostatniego piatku listopada, wtedy jest tzw black friday i spore promocje w zagranicznych sklepach (zwlaszcza stany i uk), moze uda sie cos trafic na promocji.
Co do wyszukiwania rzeczy u naszych zachodnich sasiadow, warto korzystac z google.de i google.co.uk wpisujac nazwe produktu i dopisek price/prise. Mozna szukac na ebay, wiele sklepow sie tam wystawia, a platnosci realizowane przez paypal co zapewnia dodatkowa ochore kupujacemu i centrum rozstrzygania ewentualnych sporow.
Jest sporo tego i czesto w promocjach mozna znalezc rzeczy i sporo rzeczy duzo taniej niz w Polsce.
A co do reklamacji, kto probowal reklamowac buty w PL ten wie jak to wyglada (albo sledzi wpisy na forum o butach do biegania ktore wg rzeczoznawcow nie sa do biegania itp), i tutaj przychylalbym sie do opcji ze o wiele lepiej zostaniemy potraktowani w sklepie za granica. Oczywiscie koszt odsylki, ale to sa kwoty rzedu 20-30zl nie dajmy sie zwariowac.
-
- Zaprawiony W Bojach
Potwierdzam. Kupiłem buty w dużym sklepie internetowym na wyspach. Uznali mi reklamację na podstawie zdjęcia poniżej i jeszcze zwrócili pieniądze za ich odesłanie. Byłem w lekkim szoku, widząc jak to się odbywa.purple pisze:A co do reklamacji, kto probowal reklamowac buty w PL ten wie jak to wyglada (albo sledzi wpisy na forum o butach do biegania ktore wg rzeczoznawcow nie sa do biegania itp), i tutaj przychylalbym sie do opcji ze o wiele lepiej zostaniemy potraktowani w sklepie za granica. Oczywiscie koszt odsylki, ale to sa kwoty rzedu 20-30zl nie dajmy sie zwariowac.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 58:44
- Kontakt:
Dzisiaj w sklepie x-kom pojawiły się wyprzedaże 50% a w śród nich: Polar A300 HR czarny za 224,50 zł
Cena wygląda dobrze. Po dodaniu do koszyka należy użyć kodu rabatowego: akcesoria-50
Link tutaj -> http://www.x-kom.pl/p/251592-zegarek-sp ... zarny.html
Może ktoś z Was akurat szuka!
Nie wiem ile jest dostępnych sztuk w promocji więc pewnie trzeba się pośpieszyć!
Cena wygląda dobrze. Po dodaniu do koszyka należy użyć kodu rabatowego: akcesoria-50
Link tutaj -> http://www.x-kom.pl/p/251592-zegarek-sp ... zarny.html
Może ktoś z Was akurat szuka!
Nie wiem ile jest dostępnych sztuk w promocji więc pewnie trzeba się pośpieszyć!
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
- Kontakt:
Reklamowałem buty w sklepie z biegaczem w nazwie, lekka żenada. Po ok 350 (?) km przetarcie od środa, żadne inne buty tak mi się nie przetarły więc zareklamowałem. Streszczając odpowiedź (nie pamiętam dosłownych cytatów) wychodzi na to, że to uszkodzenie mechaniczne i buty były użytkowane kiedy wada zaczęła się ujawniać - czyli jeśli dobrze rozumiem to zgodnie z zaleceniem powinienem w tych butach nie biegać/chodzić (wtedy by się "mechanicznie" nie uszkodziły) oraz po każdym dniu nie-biegania oglądać dokładnie od środka, czy przypadkiem nie zaczyna się przecierać?purple pisze:A co do reklamacji, kto probowal reklamowac buty w PL ten wie jak to wyglada (albo sledzi wpisy na forum o butach do biegania ktore wg rzeczoznawcow nie sa do biegania itp), i tutaj przychylalbym sie do opcji ze o wiele lepiej zostaniemy potraktowani w sklepie za granica. Oczywiscie koszt odsylki, ale to sa kwoty rzedu 20-30zl nie dajmy sie zwariowac.
Do tego opinia tylko z pieczątką sklepu i podpisem "Reklamacje", więc nawet nie wiadomo czy jakiś rzeczoznawca to widział czy po prostu opinia sklepu...
Żenada lekka.
Jako, że buty okazyjnie kupiłem i nie mam za bardzo czasu na bieganie po rzecznikach konsumentów i pisanie różnych pism - dobiegam w tych butach treningowo ile się da, natomiast sklep z biegaczem w nazwie więcej mnie u siebie nie zobaczy.
biegam ultra i w górach
- Marc.Slonik
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44:12
- Życiówka w maratonie: 3:23:55
- Kontakt:
Sprawdzać jednak warto. Czasem się opłaci, a podatek jest teraz od razu kalkulowany przez Amazona i pokazuje się razem z kosztem wysyłki. Nie jest tak jak kiedyś, że osobna faktura przychodziła od firmy kurierskiej. Dlatego z góry wiadomo czy warto czy nie.purple pisze:Odpusc amerykanski oddzial amazon.com bo do ceny ostatecznej musisz doliczyc i podatek i droga przesylke, co czyni go bardzo nieoplacalnym.
Mój blog na forum: 2016 trzy maratony w tym dwa naprawdę
Komentarze do bloga
Endomondo: https://www.endomondo.com/profile/14642690
Komentarze do bloga
Endomondo: https://www.endomondo.com/profile/14642690
- Piotr-Fit
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:30
- Życiówka w maratonie: 3:00:56
- Kontakt:
potwierdzampurple pisze:
Warto tez poczekac z zakupami do ostatniego piatku listopada, wtedy jest tzw black friday i spore promocje w zagranicznych sklepach (zwlaszcza stany i uk), moze uda sie cos trafic na promocji.
Co do wyszukiwania rzeczy u naszych zachodnich sasiadow, warto korzystac z google.de i google.co.uk wpisujac nazwe produktu i dopisek price/prise. Mozna szukac na ebay, wiele sklepow sie tam wystawia, a platnosci realizowane przez paypal co zapewnia dodatkowa ochore kupujacemu i centrum rozstrzygania ewentualnych sporow.
Jest sporo tego i czesto w promocjach mozna znalezc rzeczy i sporo rzeczy duzo taniej niz w Polsce.
i to, że warto polować na okazje typu black friday
i ogólnie kupować za granicą, bo często jest taniej.
Sam miałem obawy, szczególnie że kupowałem bez przymierzania buty, ale po dokładnym wywiadzie (na temat butów) opłacało się
BTW. Taki Nagor (www.nagor.pl) napisał kiedyś na blogu, że nie kupuje butów powyżej chyba 200zł.
I w temacie wątku. Firma Pearl Izumi wycofuje się z produkcji butów biegowych. Niestety.
Zatem można dostać ich buty w naprawdę dobrej cenie. W firmowym sklepie w Holandii kupiłem przez neta kilka dni temu buty za 170zł za parę. A można było jeszcze taniej - tzn. mniejsze rozmiary były tańsze. Ja mam jednak spore kopyto :D
W Polsce, o ile by były (bo to prawie niedostępne buty, a szczególnie ten model tej wersji) to cena jest x2/x3. A buty wytrzymują spokojnie do 2000 km. Czyli grosze dałem za nie.
ku chwale biegania
Blog: https://piotrstanek.pl/
Blog: https://piotrstanek.pl/
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:46
Niektórzy narzekają na niedawną przecenę 40% w sklepie biegacza a ja kupiłem wtedy Nike Zoom Streak 6 za 258zl. Gdzie niby można dostać je taniej ? Ceny regularne faktycznie są kosmiczne ale w jakiś promocjach można kupić coś w atrakcyjnej cenie
5km-16:48
10km - 35:46
10km - 35:46
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
- Kontakt:
Ja mam już podobną (lub taką samą) rzecz tego producenta lub mierzyłem (bo chciałem kupić) - to czemu nie kupić taniej przez internet?
biegam ultra i w górach