Przez 2 lat biegałem w butach Adidas Sonic Boost (http://www.activemaniak.pl/11098/adidas ... trukturze/). Były to buty w których najlepiej się czułem od pierwszego założenia na stopę. Dla mnie sprawdzały się przy szybkich biegach na krótkie dystanse jak i w dłuższych wolnym tempem. Biegałem w nich głównie po twardych nawierzchniach ale nie narzekałem też podczas biagnia po lesie. Gdy już je totalnie ,,dojechałem" przerzuciłem się na asicsy. Jednak po wypróbowaniu już dwóch modeli tej marki mogę stwierdzić, że mi nie odpowiadają. Próbowałem znaleźć model adidasa najbardziej zbliżony do tych w których już biegałem jednak w sklepach jest tak mały wybór, że nie chce się decydować na coś co nie do końca mi odpowiada. Duży wybór jest na stronie adidasa jednak nie chce też kupować kota w worku bez przymierzenia. Może ktoś z forumowiczów jest w stanie doradzić jaki model adidasa z technologią boost byłby najbardziej zbliżony do tych w których biegałem.
Waże około 75 kg. Biegam głównie po asfalcie na dystanse około 10 km wolnym tempem (około 50 min) jednak naprzemiennie z treningami szybkimi na dystansach 3-4 km. Czyli but musi być uniwersalny nie za twardy nie za miękki