Co powiemy prezydentowi ?
- wojtek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 30:59
- Życiówka w maratonie: 2:18
- Kontakt:
Szykuje sie kolejny film ?
Nie moge doczekac sie filmu ! Poczatek publikacji filmowej zrobil Arek Skrzypinski - wozkarz , zamieszczajac na swej stronie audycje telewizyjna " Bez barier " . Zrozumiale , ze odcinek zamieszczony mowi o Arku - jego poczatkach wozkarstwa i sukcesach . Link do strony Arka w dziale "Inni o bieganiu " .
(Edited by wojtek at 2:39 pm on Nov. 10, 2001)
Nie moge doczekac sie filmu ! Poczatek publikacji filmowej zrobil Arek Skrzypinski - wozkarz , zamieszczajac na swej stronie audycje telewizyjna " Bez barier " . Zrozumiale , ze odcinek zamieszczony mowi o Arku - jego poczatkach wozkarstwa i sukcesach . Link do strony Arka w dziale "Inni o bieganiu " .
(Edited by wojtek at 2:39 pm on Nov. 10, 2001)
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37
Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37
Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: 2:58:00
No i powiedzieliśmy prezydentowi!!!:(
Na spotkanie do Ratusza nie przyszedł Pan Piskorski, tylko jego zastępca (odpowiedzialny za sport w Warszawie).
Było tak:
Pan zastępca Pana Prezydenta (R.W.) rozpoczął od oratorium na temat odzyskania przez Polskę Niepodległości, a potem przystąpił do wręczania pucharów i nagród obstawiony dzielnie przez kamery i foto.
Po części oficjalnej, kiedy spodziewaliśmy się dyskusji na temat biegania w Warszawie, ogłoszono przerwę.
Oznaczało to, że nie mamy co liczyć na udział w dyskusji Pana zastępcy Pana Prezydenta. Uzbrojony w opracowany przez nas list w sprawie maratonu warszawskiego, dzięki pomocy Janusza Kalinowskiego zbliżyłem się do VIPa i wygłosiłem mowę na wiadomy temat. Na zakończenie wręczyłem list.
W skrócie:
VIP: Ale to zły adres?
Z. : ????
VIP: To robi fundacja.
Z. : Ale źle to robi!!!
VIP: My (władze) się tym nie zajmujemy.
Z. : Nam chodzi o to, aby władze stolicy były zainteresowane współpracą z organizacją, która potrafi to zrobić dobrze. Organizacja powinna być wybrana przez władze stolicy.
VIP. : Co Pan opowiada. Nigdzie na świecie tak nie ma, żeby władze robiły maraton. I proszę mi nie przerywać.
Janusz K.: (bardzo dzielnie mnie wspierający): Panie Prezydencie, w maraton nowojorski zaangażowane są władze miasta z samym burmistrzem na czele. I nasze władze też powinny poczuwać się do odpowiedzialności.
VIP.: Prosze mi nie machać palcami przed oczami. Tak jak mówię. Do tej pory dawaliśmy pieniądze fundacji, a w przyszłym może być że nie damy. Chcecie , róbcie sami maraton.
Z.: Dziękujemy Panu za rozmowę.
Tak to mniej więcej wyglądało.
Sądzę, że powinniśmy doprowadzić sami do spotkania z Fundacją Maraton Warszawski i mieć większą wiedzę na ten temat. I iść do przodu.
(Edited by Ziut at 10:18 am on Nov. 12, 2001)
(Edited by Ziut at 10:20 am on Nov. 12, 2001)
(Edited by Ziut at 10:42 am on Nov. 12, 2001)
Na spotkanie do Ratusza nie przyszedł Pan Piskorski, tylko jego zastępca (odpowiedzialny za sport w Warszawie).
Było tak:
Pan zastępca Pana Prezydenta (R.W.) rozpoczął od oratorium na temat odzyskania przez Polskę Niepodległości, a potem przystąpił do wręczania pucharów i nagród obstawiony dzielnie przez kamery i foto.
Po części oficjalnej, kiedy spodziewaliśmy się dyskusji na temat biegania w Warszawie, ogłoszono przerwę.
Oznaczało to, że nie mamy co liczyć na udział w dyskusji Pana zastępcy Pana Prezydenta. Uzbrojony w opracowany przez nas list w sprawie maratonu warszawskiego, dzięki pomocy Janusza Kalinowskiego zbliżyłem się do VIPa i wygłosiłem mowę na wiadomy temat. Na zakończenie wręczyłem list.
W skrócie:
VIP: Ale to zły adres?
Z. : ????
VIP: To robi fundacja.
Z. : Ale źle to robi!!!
VIP: My (władze) się tym nie zajmujemy.
Z. : Nam chodzi o to, aby władze stolicy były zainteresowane współpracą z organizacją, która potrafi to zrobić dobrze. Organizacja powinna być wybrana przez władze stolicy.
VIP. : Co Pan opowiada. Nigdzie na świecie tak nie ma, żeby władze robiły maraton. I proszę mi nie przerywać.
Janusz K.: (bardzo dzielnie mnie wspierający): Panie Prezydencie, w maraton nowojorski zaangażowane są władze miasta z samym burmistrzem na czele. I nasze władze też powinny poczuwać się do odpowiedzialności.
VIP.: Prosze mi nie machać palcami przed oczami. Tak jak mówię. Do tej pory dawaliśmy pieniądze fundacji, a w przyszłym może być że nie damy. Chcecie , róbcie sami maraton.
Z.: Dziękujemy Panu za rozmowę.
Tak to mniej więcej wyglądało.
Sądzę, że powinniśmy doprowadzić sami do spotkania z Fundacją Maraton Warszawski i mieć większą wiedzę na ten temat. I iść do przodu.
(Edited by Ziut at 10:18 am on Nov. 12, 2001)
(Edited by Ziut at 10:20 am on Nov. 12, 2001)
(Edited by Ziut at 10:42 am on Nov. 12, 2001)
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: brak
Mógłbyś Ziutek wyjaśnić jaka jest organizacja maratonu. Nic z tego nie rozumiem. Jaka fundacja?może zna ktoś budżet imprezy. Nie chodzi nawet o liczby tylko kto finansuje. Czy idzie to z budżetu miasta czy GKKFiT, jeśli Komitet jeszcze istnieje?
Swoją drogą jak łatwo jest zdławić "oddolną inicjatywę.
Per analogia: od dawna wiadomo, że baseny w Warszawie nie buduje się dla ludzi, tylko dla skoligaconych firm, które nimi zarządzają, płatne parkowanie nie dla ludzi, tylko dla skoligaconych firm, które na tym się pasą, władza nie dla czynienia dobrze ludziom, tylko dla wysokiej pensji itd. itp.
Czy kiedyś się to skończy?
Per analogia: od dawna wiadomo, że baseny w Warszawie nie buduje się dla ludzi, tylko dla skoligaconych firm, które nimi zarządzają, płatne parkowanie nie dla ludzi, tylko dla skoligaconych firm, które na tym się pasą, władza nie dla czynienia dobrze ludziom, tylko dla wysokiej pensji itd. itp.
Czy kiedyś się to skończy?

ENTRE.PL Team
-
- Zaprawiony W Bojach
Quote: from PAwel on 11:22 am on Nov. 12, 2001
Mógłbyś Ziutek wyjaśnić jaka jest organizacja maratonu. Nic z tego nie rozumiem. Jaka fundacja?może zna ktoś budżet imprezy. Nie chodzi nawet o liczby tylko kto finansuje. Czy idzie to z budżetu miasta czy GKKFiT, jeśli Komitet jeszcze istnieje?
Per analogia: od dawna wiadomo, że baseny w Warszawie nie buduje się dla ludzi, tylko dla skoligaconych firm, które nimi zarządzają, płatne parkowanie nie dla ludzi, tylko dla skoligaconych firm, które na tym się pasą, władza nie dla czynienia dobrze ludziom, tylko dla wysokiej pensji, walą do UE tylko dla paru tysiecy dobrze płatnych etatów w Brukseli itd. itp.
Czy kiedyś się to skończy?![]()
ENTRE.PL Team
- ania
- Zaprawiony W Bojach
Sprobujmy jeszcze raz, z nowym prezydentem. Wiem, ze, jak powiedzial Mifor: "urzedowi prezydenta skladamy, a nie osobie" ale przychylnosc osoby moze miec znaczenie decydujace.
Swoja droga, to sadze, ze nalezaloby sprobowac przepchnac do prasy opis krotkiej rozmowy Ziuta z VIPem.
A poza tym, to pewnie nie ostatnia przeszkoda na ktora wzkrzesiciele napotkaja. Ale zrazac sie nie mozemy, tylko wpadac na nowe pomysly. Ha!
Swoja droga, to sadze, ze nalezaloby sprobowac przepchnac do prasy opis krotkiej rozmowy Ziuta z VIPem.
A poza tym, to pewnie nie ostatnia przeszkoda na ktora wzkrzesiciele napotkaja. Ale zrazac sie nie mozemy, tylko wpadac na nowe pomysly. Ha!
-
- Zaprawiony W Bojach
Z samego rana przekopa³am siê przez Wybiórcz± i Rzepê w poszukiwaniu naszego listu do prezydenta. W Wybiórczej, w czê¶ci Sport - notatka o Biegu Niepodleg³o¶ci. W czê¶cie Gazeta Sto³eczna - nic. W Rzepie - nic, s³owa ani o Biegu, ani o li¶cie.
W porannej prasy wiem równie¿, ¿e wybór nowego prezydenta stolicy potrwa conajmniej kilka miesiêcy.
Ziut, podziwiam Ciê za opanowanie i uprzejmo¶æ w obliczu takiego aroganta.

W porannej prasy wiem równie¿, ¿e wybór nowego prezydenta stolicy potrwa conajmniej kilka miesiêcy.
Ziut, podziwiam Ciê za opanowanie i uprzejmo¶æ w obliczu takiego aroganta.

-
- Zaprawiony W Bojach
Organizatorem Maratonu jest TRS Maraton Warszawski.
TRS - Towarzystwo Rekreacyjno-Sportowe (???)
Wykonałem wstępny telefon. Osoba, znana mi z nazwiska i wyglądu, będzie za 2 godziny.
Podejmę próbę zorganizowania spotkania. Chciałbym, aby do mnie ktoś dołączył.
Stawiam na Pawła, Jacka P i Wojtka S. Nie we wszystkich zawiłościach prawnych jestem dobry. Tak prawdę mówiąc - nie jestem prawnikiem. Oczekuję wsparcia.
TRS - Towarzystwo Rekreacyjno-Sportowe (???)
Wykonałem wstępny telefon. Osoba, znana mi z nazwiska i wyglądu, będzie za 2 godziny.
Podejmę próbę zorganizowania spotkania. Chciałbym, aby do mnie ktoś dołączył.
Stawiam na Pawła, Jacka P i Wojtka S. Nie we wszystkich zawiłościach prawnych jestem dobry. Tak prawdę mówiąc - nie jestem prawnikiem. Oczekuję wsparcia.
-
- Zaprawiony W Bojach
No nie jest tak źle!! 
Przede wszystkim dziękuję za pomoc w kolportażu żółtych papierów przed Poziomką i na trasie biegu, naszym niezawodnym: Ani, Dadze, Joy i Przemkowi. Rozdaliśmy ok. 500 ulotek i zebraliśmy ok. 100 podpisów (za to szczerych). Szczegółową relację z akcji (bogato ilustrowaną) obiecuję u Ziuta na stronie. Niektóre reakcje były bardzo ciekawe.
Co do prasy, jesteśmy na razie w Internecie: http://wyborcza.gazeta.pl/info/artykul. ... ial=010101
Jest sonda. Zapraszam do głosowania. Jest też tam link do tekstu naszej petycji.
Do druku pójdziemy prawdopodobnie jutro w GW i może w Życiu Warszawy.
Dam znać.
Pozdrawiam wszystkich, miło było Was poznać na żywo,
przepchnę Wam Wasze zdjęcia na konta.
Jacek

Przede wszystkim dziękuję za pomoc w kolportażu żółtych papierów przed Poziomką i na trasie biegu, naszym niezawodnym: Ani, Dadze, Joy i Przemkowi. Rozdaliśmy ok. 500 ulotek i zebraliśmy ok. 100 podpisów (za to szczerych). Szczegółową relację z akcji (bogato ilustrowaną) obiecuję u Ziuta na stronie. Niektóre reakcje były bardzo ciekawe.
Co do prasy, jesteśmy na razie w Internecie: http://wyborcza.gazeta.pl/info/artykul. ... ial=010101
Jest sonda. Zapraszam do głosowania. Jest też tam link do tekstu naszej petycji.
Do druku pójdziemy prawdopodobnie jutro w GW i może w Życiu Warszawy.
Dam znać.
Pozdrawiam wszystkich, miło było Was poznać na żywo,
przepchnę Wam Wasze zdjęcia na konta.
Jacek
[i]biegać każdy może, trochę lepiej
lub trochę gorzej, ale nie oto chodzi ...[/i]
lub trochę gorzej, ale nie oto chodzi ...[/i]
-
- Zaprawiony W Bojach
A ja to co? Mnie nie dziękujesz?
Też się napracowałem.
Na forum GW dałem głos i zasondowałem na ... TAK.
Nawt 3xTAK jak widac na moim TOTAL POSTS (ale tylko przez chwilę).
(Edited by Ziut at 12:02 pm on Nov. 12, 2001)
(Edited by Ziut at 12:03 pm on Nov. 12, 2001)
Też się napracowałem.

Na forum GW dałem głos i zasondowałem na ... TAK.

Nawt 3xTAK jak widac na moim TOTAL POSTS (ale tylko przez chwilę).
(Edited by Ziut at 12:02 pm on Nov. 12, 2001)
(Edited by Ziut at 12:03 pm on Nov. 12, 2001)
-
- Zaprawiony W Bojach
Ja te¿ zag³osowa³am!!
G³osujmy, sondujmy! Ka¿dy mo¿e klikn±æ kilka razy
Poka¿my, ¿e wielbicieli maratonu jest znacznie wiêcej ni¿ malkontentów narzekaj±cych na utrudnienia w ruchu ko³owym.
G³osujmy, sondujmy! Ka¿dy mo¿e klikn±æ kilka razy