Dylemat co wybrać

niedved
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 55m
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

marcinnek_ pisze:Wiem, że już kupiłeś, obyś był zadowolony, ale prawidłowa odpowiedź na postawione w wątku pytanie to: "Rób przysiady". Prawda jest taka, że kondycja, zwłaszcza jak nie masz nadwagi, rośnie znacznie szybciej niż adaptacja mięśni i stawów. Po dwóch miesiącach twoje płuca są gotowe na przebiegnięcie 21km <2h, stawy nie. Musisz je wzmocnić. Prawidłowo zrobione przysiady (pilnuj kolan, by nie uciekały do środka, zwłaszcza przy wyproście!) poprawią cały dolny aparat ruchu i ból kolan minie po kilku sesjach.
Dzięki !

ps. Butki przyszly ale oddaje i wymieniam z 44 na 44,5.
Dla pewności jezeli w 1 bucie jest ok ale w drugim w trakcie truchtu po pokoju ;) delikatnie czuje wewnetrzno/przednią część buta to dodatkowe 0,5cm nie zaszkodzi. ;) ? choć lewa jest idealna. (mierzac stopy lewa jest mniejsza o 2-3mm od prawej)
PKO
marcinnek_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:57
Życiówka w maratonie: 3:04:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Normalne. 3mm to tyle co nic. Zazwyczaj noga wiodąca (np. ta którą byś kopał piłkę) jest większa.
Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
niedved
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 55m
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Tak by nie zostawiać nie domkniętego wątku.

1. Butki przyszły. Prawy idealny lewy sprawiał na początku wrażenie zbyt luźnego ale sie chyba ułożyły.
2. Jestem zadowolony. Bardzo przewiewne i bardziej dynamiczne niż te z Lidla ;)
3. Co do amortyzacji to nie potrafię powiedzieć ... żółtodziub ;)

Oczywiście dzień przed odbiorem paczki poszedłem na ostatni bieg z Lidlem i ... naciągnąłem sobie śródstopie.... 3 tygodnie bez biegania. Potem 2x 10km w nowych butach i z marszu kolejny półmaraton (Królewski w Krakowie).

Kolana bolały/wciąż bolą tak samo ;) więc kolejny raz przyznaje racje przedmówcom i czas skupić się na rozsądnym treningu bo szkoda zdrowia ;) Ale czas o 9minut lepszy wiec jest spoko (1:51).

Pozdrawiam
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ