Suunto Ambit 3

Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Nawigacja z Ambit3:
- pobrałam i zapisałam w Movescount track udostępniony przez organizatorów zawodów

I teraz pytanie - jak z tego korzystać :ojoj: ?
Chciałabym na ekranie zegarka widzieć podstawowe informacje, jak to w czasie zawodów, zaś linię trasy (z tracka) na dodatkowym ekranie, po przełączeniu. Nie chcę non-stop śledzić ścieżki na zegarku a tylko zerkać w sytuacji, gdy dostanę alert.
- Czy jeśli chcę otrzymywać powiadomienia dźwiękowe o zejściu z trasy powinnam coś dodatkowo ustawić?
- Czy włączona nawigacja powoduje znacznie szybsze rozładowanie baterii? (Planuję czas ok. 30-35 godzin, w zależności od pogody)
PKO
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

każdorazowe włączenie nawigacji powoduje, że zegarek automatycznie przestawia się i zaczyna pobierać dane z GPS co sekundę, czyli czas baterii skraca się.

po włączeniu nawigacji z menu i wyborze nawigacji po wybranej trasie zostanie dodany dodatkowy ekran ze śladem.

niestety nie ma żadnych alertów dźwiękowych sygnalizujących zboczenie z trasy, można mieć po prostu podgląd na aktualną sytuację i określenie własnej pozycji względem tracka na tym dodatkowym ekranie.

żeby wrócić do ustawień danego trybu sportowego (jak rozumiem masz wszystko poustawiane tak, by oszczędzić baterię) należy z menu wybrać opcję zakończ nawigację.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dziękuję. W takim razie wgram trasę do zegarka, ale włączać nawigację będę tylko w awaryjnej sytuacji.
Turecki44
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak dla mnie wada (chyba jedyna) to brak średniego tętna okrążenia do odczytania z zegarka. Pisałem do centrali i Stefan zaraz odpisał (tego samego dnia), że przeprasza, że faktycznie, że uwzględnią moje uwagi :)
Turecki
ArtiFTD
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 42:48

Nieprzeczytany post

Turecki44 pisze: [...]Pisałem do centrali i Stefan zaraz odpisał (tego samego dnia), że przeprasza, że faktycznie, że uwzględnią moje uwagi :)
Masz jakiś fajny namiar? Podzielisz się ze mną?. Mam kilka pomysłów i uwag (merytorycznych), ale w supporcie jak pisałem powyżej odpowiedzi Claire mnie zniechęciły do kontaktu z nimi...

Artur
Turecki44
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ArtiFTD pisze:
Turecki44 pisze: [...]Pisałem do centrali i Stefan zaraz odpisał (tego samego dnia), że przeprasza, że faktycznie, że uwzględnią moje uwagi :)
Masz jakiś fajny namiar? Podzielisz się ze mną?. Mam kilka pomysłów i uwag (merytorycznych), ale w supporcie jak pisałem powyżej odpowiedzi Claire mnie zniechęciły do kontaktu z nimi...

Artur
Tylko przez stronę się kontaktowałem i tam z nim korespondowałem, nie mam do niego żadnego namiaru niestety.
Turecki
Fugazus
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Cześć,

Mam pytanie. Jak A3 prezentuje się na wątłym nadgarstku - coś około 17,5cm - nie ukrywam, że w tej chwili można w bardzo fajnej cenie kupić - ale wygląda dość olbrzymio na zdjęciach - a będzie mi towarzyszył na ręce cały czas.
Awatar użytkownika
spietrza
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 48:50
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Obrazek

U mnie to tak wygląda
Triathlon to moje hobby
Fugazus
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Fajny ten niebieski kolor :)
Czy nieśmiało mogę poprosić od góry zdjęcie.
Turecki44
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Fugazus pisze:Fajny ten niebieski kolor :)
Czy nieśmiało mogę poprosić od góry zdjęcie.
Ja też mam wąski (chyba jeszcze węższy niż Ty) nadgarstek, a A3 to solidna busola :), szczególnie do noszenia na co dzień (dzisiaj mam na ręku). Najlepiej jak przymierzysz, bo pod mankiet koszuli może nie wejść (Spartan tak). W każdym razie do biegania jest znakomity i nic nie przeszkadza :)
Turecki
Fugazus
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Na szczęście w pracy mam strój typu T-shirt + jakaś bluza lub sweterek. Na szczęście nie muszę pracować w koszuli. Więc nic pod mankiet chować nie muszę :)
Pewnie bez przymiarki nie ma co się szarpać. Tak patrzę po ofertach to trochę inaczej wygląda A3 w wersji Vertical - coś tam jest pozmieniane i wygląd taki mniej pancerny.
Awatar użytkownika
spietrza
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 48:50
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Obrazek

Ja często w marynarce i nie ma problemu.
Ale teraz wg żony elegancko z sportowym zegarkiem jest trendy.
Triathlon to moje hobby
ArtiFTD
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 42:48

Nieprzeczytany post

Z A3Peak trochę problemów jest - jest po prostu duży na mojej chudej ręce. Z koszulami różnie bywa i nie zawsze da się zegarek pod nie schować, a nawet jeśli tak, to potem może być problem z dostępem do niego (za mały obwód mankietu by zegarek odkryć/schować). Wystający przed mankiet też nie zawsze pasuje... Ale generalnie mam to gdzieś jak wyglądam, bo też mam wolność wyglądu :-)
Fugazus
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Peak`a skreśliłem ze względu na jego mega gigantyczny rozmiar. Pozostałe wersje są "chudsze". Na co dzień noszę Divera, który też nie jest malutki. Nadszedł czas na zmiany.
Turecki44
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Fugazus pisze:Peak`a skreśliłem ze względu na jego mega gigantyczny rozmiar. Pozostałe wersje są "chudsze". Na co dzień noszę Divera, który też nie jest malutki. Nadszedł czas na zmiany.
Nie wiem czy aż tak gigantyczny :) Tu masz porównanie:
https://www.dcrainmaker.com/2016/10/suu ... eview.html
Turecki
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ