Sprowokowałem ten wątek, więc czuję się niejako wywołany do tablicy

. Chodziło mi o podgląd dla żony w trakcie jakiegoś biegu pół/maraton czy wyrabiam swoje i zasłużę na miskę carbonary

. Nie ma opcji, to nie ma i tyle. Będę szukał innych rozwiązań.
Chciałbym zmienić bieg wątku: dostałem właśnie dziś ten zegarek. Po wstępnych ohach i ahach przyszło rozczarowanie i może jeszcze coś hm... wku...jącego

Tu proszę o objaśnienia, bo poszedłem na trening 1h 15 min (celowo nie piszę o km).
1. Pierwsze primo: prawie przez cały dystans zegarek mi pipczał pik-puk pik-puk co parę sekund. Co to do piernika było??? Miał być trening w części interwałowy. Nie słyszałem kiedy dźwięczało na zmianę fazy biegu.
2. Drugie primo: zegarek bez tego sensora na buta podaje kadencję. Podał mi 80 - 100 kroków na minutę??? No to nie możliwe. Czyżby liczył tylko połowę kroków?
3. No i po trzecie primo najgorsze i największe mega rozczarowanie: poszedłem na stadion z zegarkiem i telefonem jednocześnie. Na telefonie używam SportsTracker.com, który przez ostatnie dwa lata spisywał się pod względem dystansu i innych parametrów idelanie (na mierzonych trasach biegowych). Telefon zmierzył mi 14.2 km a w tym samym czasie włączony zegarek M400 zmierzył mi 13.3km !!??!!??!!!!!!!!! Co to ma być do diaska. To prawie 1 km różnicy

.Teren otwarty, bezchmurne niebo... Nie muszę tłumaczyć, że w związku z tym na Polarze miałem wolniejsze tempo jak w tym samym czasie przebiegłem mniej kilometrów!!! I to momentami o 0,5 min/km! No w takim wypadku nie da się tego używać. Zegarek był po uruchomieniu zsynchronizowany i wgrane najnowsze oprogramowanie. Wybierałem między Garminem, TomTomem i Polarem. Naczytałem się pozytywów o GPS w Polarze i mam teraz...
Proszę o opinie/komentarze/porady