Bank of America Chicago Marathon
-
- Zaprawiony W Bojach
Ja z G ale nie wiem dlaczego. Podawałem swój wynik, podawałem w jakim czasie chcę ukończyć maraton,...
- Bacio
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 55:09
- Życiówka w maratonie: 5:12:13
W Orlando start jest o 5:30amrufuz pisze:Startuje jak ostatnio z corral B niestety o 7:30To chyba jedyny minus maratonu w Chicago, nieco zbyt wczesny start

1. Tu trochę o biegomarszowaniu... www.biegomarsz.pl
2. A to mój blog biegowy
->>> 3. Tu KLIK na komentarze do mojego bloga biegowego <<<-
Pozdrawiam, Bacio - Może ostatni, ale na mecie!
2. A to mój blog biegowy
->>> 3. Tu KLIK na komentarze do mojego bloga biegowego <<<-
Pozdrawiam, Bacio - Może ostatni, ale na mecie!
no w Dubaju start jest o 4 rano
Chyba dlatego jeszcze tam nie bieglem
Nie lubie wstawac zbyt wczesnie rano 

A biegniesz z loterii czy z kwalifikacji ?Ryszard N. pisze:Ja z G ale nie wiem dlaczego. Podawałem swój wynik, podawałem w jakim czasie chcę ukończyć maraton,...
dzis ostatni maly interwal w przyszłym tygodniu to juz tylko "człapanie"
dokonalem drobnych zmian w nadchodzącej wyprawie na maraton. W Miami mialem wypozyczyc wielkiego amerykanskiego pick-up. Postanowilem, ze wole jednak poczuc troche wieksza moc i nieco wiecej adrenaliny po maratonie i wzialem amerykanskiego muscle cara, Chevrolet Corvette C7 na dwa dni. Motorsport to moja druga pasja
Trzeba jakos "załatać" pomaratońskiego dola 

dokonalem drobnych zmian w nadchodzącej wyprawie na maraton. W Miami mialem wypozyczyc wielkiego amerykanskiego pick-up. Postanowilem, ze wole jednak poczuc troche wieksza moc i nieco wiecej adrenaliny po maratonie i wzialem amerykanskiego muscle cara, Chevrolet Corvette C7 na dwa dni. Motorsport to moja druga pasja

-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam. Debiutuje na dystansie maratońskim, a tym bardziej na tak wielkiej imprezie jaka jest maraton w Chicago. W zwiazku z tym mam kilka pytan.
1. Przejrzałem posty o maratonie w 2015 roku i znalazlem informacje ze numery startowe byly wysylane poczta. Czy w tym roku jest podobnie? Czy wystarczy tylko pick-up ticket z ktorym ide do Abbpot Health & Fitness i tam dostane swoja "paczke" w ktorej znajduje sie rowniez numer startowy?
2. Czy wejscie do swojej strefy przed startem odbywa sie dosyc sprawnie? Jezeli nie idzie to sprawnie, to na ile przed startem (wliczajac rozgrzewke) najlepiej pojawic sie w okolicach swojej strefy?
3. Czy polecacie jakas knajpke, w ktorej zjem posilki przed startem z duza zawartoscia wegli?
4. Jak wyglada strefa regeneracyjna po biegu? Jakis posilek otrzymam? Masaze powinny byc dostepne?
5. Jestem na etapie wyboru posilku w samolocie. Lot przypada na okres odciecia wegli. Czy ktos moze orientuje sie wybor jakiej diety bedzie najlepszy (dla diabetykow, nisko-kaloryczna, weganska)?
To sa pytania, ktore teraz mi sie nasuwaja. Jezeli sa jakies rzeczy o ktorych warto wiedziec, ktore nie zdarzaja sie na naszym polskim podworku to prosze o informacje
1. Przejrzałem posty o maratonie w 2015 roku i znalazlem informacje ze numery startowe byly wysylane poczta. Czy w tym roku jest podobnie? Czy wystarczy tylko pick-up ticket z ktorym ide do Abbpot Health & Fitness i tam dostane swoja "paczke" w ktorej znajduje sie rowniez numer startowy?
2. Czy wejscie do swojej strefy przed startem odbywa sie dosyc sprawnie? Jezeli nie idzie to sprawnie, to na ile przed startem (wliczajac rozgrzewke) najlepiej pojawic sie w okolicach swojej strefy?
3. Czy polecacie jakas knajpke, w ktorej zjem posilki przed startem z duza zawartoscia wegli?
4. Jak wyglada strefa regeneracyjna po biegu? Jakis posilek otrzymam? Masaze powinny byc dostepne?
5. Jestem na etapie wyboru posilku w samolocie. Lot przypada na okres odciecia wegli. Czy ktos moze orientuje sie wybor jakiej diety bedzie najlepszy (dla diabetykow, nisko-kaloryczna, weganska)?
To sa pytania, ktore teraz mi sie nasuwaja. Jezeli sa jakies rzeczy o ktorych warto wiedziec, ktore nie zdarzaja sie na naszym polskim podworku to prosze o informacje

- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Rozumiem, że stosujesz ograniczanie węgli w tygodniu przed startem? W 2007 roku IAAF wydał oficjalną publikacje (bazująca na naukowych publikacjach) w której przyznał, że wg obecnych badań obcięcie spożycia węglowodanów nie ma sensu.orsonbiega pisze: 5. Jestem na etapie wyboru posilku w samolocie. Lot przypada na okres odciecia wegli. Czy ktos moze orientuje sie wybor jakiej diety bedzie najlepszy (dla diabetykow, nisko-kaloryczna, weganska)?
Nutrition for Athletes, A PRACTICAL GUIDE TO EATINGAND DRIN KING FOR HEALTH AND PERFORMANCE IN TRACK AND FIELD, strona 35:
Cytuję:
"Kumulacja węglowodanów w mięśniach jest wskazana przy przedłużającym się wysiłku podczas długo trwających zawodów. Można ją osiągnąć poprzez 2-3 dni diety bogatej w węglowodany przy jednoczesnej redukcji treningów. Faza zmniejszenia dawki węglowodanów lub przystosowania się do diety wysokotłuszczowej nie jest potrzebna. "
-
- Rozgrzewający Się
A to ciekawe, dziekuje za rade.
Liczę na odpowiedz rownież na pierwsze cztery pytania.
Jeszcze mam jedno pytanie do osob biegających zagranica ktore kupowały ubezpieczenie. Czy fakt biegniecia w maratonie powoduje ze musze wykupić ubezpieczenie z dodatkowa klauzula (np. sporty ekstremalne itp.)?
Liczę na odpowiedz rownież na pierwsze cztery pytania.
Jeszcze mam jedno pytanie do osob biegających zagranica ktore kupowały ubezpieczenie. Czy fakt biegniecia w maratonie powoduje ze musze wykupić ubezpieczenie z dodatkowa klauzula (np. sporty ekstremalne itp.)?
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 57
- Życiówka w maratonie: 4,28
W tamtym roku nr startowy odebrałam podczas odbioru pakietu.orsonbiega pisze: 1. Przejrzałem posty o maratonie w 2015 roku i znalazlem informacje ze numery startowe byly wysylane poczta. Czy w tym roku jest podobnie? Czy wystarczy tylko pick-up ticket z ktorym ide do Abbpot Health & Fitness i tam dostane swoja "paczke" w ktorej znajduje sie rowniez numer startowy?
Bardzo sprawnie.orsonbiega pisze: 2. Czy wejscie do swojej strefy przed startem odbywa sie dosyc sprawnie? Jezeli nie idzie to sprawnie, to na ile przed startem (wliczajac rozgrzewke) najlepiej pojawic sie w okolicach swojej strefy?
Chicago to duże miasto, knajpek od wyboru do koloru, zależy kto co preferuje.orsonbiega pisze: 3. Czy polecacie jakas knajpke, w ktorej zjem posilki przed startem z duza zawartoscia wegli?
Wszystko dostępne, nie kojarzę tylko ciepłego posiłku - jeśli o taki pytasz...orsonbiega pisze: 4. Jak wyglada strefa regeneracyjna po biegu? Jakis posilek otrzymam? Masaze powinny byc dostepne?
Porcje w samolocie są znikome, więc weź co lubisz, a najwyżej ogranicz węgle dodatkowe.orsonbiega pisze: 5. Jestem na etapie wyboru posilku w samolocie. Lot przypada na okres odciecia wegli. Czy ktos moze orientuje sie wybor jakiej diety bedzie najlepszy (dla diabetykow, nisko-kaloryczna, weganska)?
Na jaki czas biegniesz?
Powodzenia

pogodę zapowiadają na niedziele idealna jak na bieg. temp. ok 70 F jutro odbiorę pakiet startowy.
troche kicha a z wyjazdem na Floryde po maratonie, bo nadchodzi tam huragan
Według prognoz huragan ma byc dzis wiec do przyszlego tygodnia mam nadzieje, ze bedzie ok.
troche kicha a z wyjazdem na Floryde po maratonie, bo nadchodzi tam huragan

-
- Rozgrzewający Się
Pakiet odebrany, wszystko sprawnie poszlo.
Wybor knajp faktycznie duzy, wiec jestem juz solidnie naladowany weglami. Jedyny problem, ktory mam podczas kazdej podrozy, to brak wyproznienia :D musze dzisiaj sie wspomoc jakimis domowymi sposobami.
Co do czasu, to to jest moj debiut, wiec dokladnie ciezko okreslic, ale mam takie zalozenia, ze ponizej 4h musze, ponizej 3:45 bedzie spoko, a okolice 3:30 to bedzie ogien. Na expo wzialem pasek z miedzyczasami na 3:30, wiec bede probowal to osiagnac, ale we will see
Jakby co to startuje z Corel F i bede mial na sobie koszulke Fabryka Triathlonu w kolorze czerwonym z wstawkami niebieskimi i białymi.
Do zobaczenia na trasie i zycze powodzenia startujacym jutro!
Wybor knajp faktycznie duzy, wiec jestem juz solidnie naladowany weglami. Jedyny problem, ktory mam podczas kazdej podrozy, to brak wyproznienia :D musze dzisiaj sie wspomoc jakimis domowymi sposobami.
Co do czasu, to to jest moj debiut, wiec dokladnie ciezko okreslic, ale mam takie zalozenia, ze ponizej 4h musze, ponizej 3:45 bedzie spoko, a okolice 3:30 to bedzie ogien. Na expo wzialem pasek z miedzyczasami na 3:30, wiec bede probowal to osiagnac, ale we will see

Jakby co to startuje z Corel F i bede mial na sobie koszulke Fabryka Triathlonu w kolorze czerwonym z wstawkami niebieskimi i białymi.
Do zobaczenia na trasie i zycze powodzenia startujacym jutro!
no i po biegu. Moj czas 3:24. Jak zwykle w Chicago wszystko perfekt. Po przyjezdzie napisze nieco wiecej.
Teraz siedze na lotnisku i oczekuje na lot do Miami. Wygrzeje sie na plazy po maratonie. jakos huragan Mathew przeszedl bokiem obok Miami wiec jest ok. Tylko wycieczke na Bahamy mi odwolali
Przynajmniej debate Clinton vs Trump obejrzalem na zywo 
Teraz siedze na lotnisku i oczekuje na lot do Miami. Wygrzeje sie na plazy po maratonie. jakos huragan Mathew przeszedl bokiem obok Miami wiec jest ok. Tylko wycieczke na Bahamy mi odwolali

moj dokładny czas to 3:22. Ale szybko dzialaja, juz nawet sa fotki z biegu
Ale cieplutka woda w oceanie w Miami uuuuhaaaa jakie ukojenie po maratonie, kapiel w oceanicznej solance
Po jutrze zrobie sobie juz mala przebiezke promenada.

-
- Zaprawiony W Bojach
Moje krótkie podsumowanie.
Impreza, która określa poziom naszych imprez. Nasze największe imprezy, przy takich maratonach, wyglądają jak gminne biegi.
Mój start z cyklu "zamknij drzwi i natychmiast zapomnij". Na 12 km, zacnych rozmiarów Amerykanka, podcięła mnie od tylu. Rozbite i spuchnięte kolano, rozbity łokieć. Dużo krwi. Pani było bardzo przykro, kilkakrotnie podbiegała i mnie przepraszała. Ledwo dobrnąłem do mety w czasie 4:12. Miłym akcentem było to, że około 10 osób się zatrzymało i pomagało się pozbierać. Prawdopodobnie nie wiedzieli co było powodem mojego upadku. Niestety, przy takich imprezach na 12 km nadal jest ciasno. Na drugi dzień kolano jak balon. Szkoda, nie miałem wielkich oczekiwań ale sądziłem, że poniżej 4 godzin przebiegnę bez problemów,... Spieprzony wyjazd i tyle na ten temat,...
Impreza, która określa poziom naszych imprez. Nasze największe imprezy, przy takich maratonach, wyglądają jak gminne biegi.
Mój start z cyklu "zamknij drzwi i natychmiast zapomnij". Na 12 km, zacnych rozmiarów Amerykanka, podcięła mnie od tylu. Rozbite i spuchnięte kolano, rozbity łokieć. Dużo krwi. Pani było bardzo przykro, kilkakrotnie podbiegała i mnie przepraszała. Ledwo dobrnąłem do mety w czasie 4:12. Miłym akcentem było to, że około 10 osób się zatrzymało i pomagało się pozbierać. Prawdopodobnie nie wiedzieli co było powodem mojego upadku. Niestety, przy takich imprezach na 12 km nadal jest ciasno. Na drugi dzień kolano jak balon. Szkoda, nie miałem wielkich oczekiwań ale sądziłem, że poniżej 4 godzin przebiegnę bez problemów,... Spieprzony wyjazd i tyle na ten temat,...