Modele butów

Awatar użytkownika
lama71
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 52,22
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

wiesz, w sumie nie bardzo rozumiem te dywagacje, jakie będą dobre, jakie nie. Ile kilometrów robisz w tygodniu/miesiącu?
Dam CI taki przykład. Jeden producent, dwa różne rodzaje butów. Mam na myśli Saucony. Jedne wąskie, drugie szerokie. Oba doskonale pasują mi do nogi (specjalnie nie napiszę więcej).
masz jakieś kiepskie doświadczenia z wąskimi/szerokimi butami? Albo z takim czy innym dropem, systemami lub ich brakiem?
kup Saucony Phoenix 7. Cena 2 stówki w sklepbiegacza. Pewnie da się gdzieś taniej. Idź, przymierz, a prawie napewno w sklepie będą Ci pasowały. Nawet na bieżni polataj w nich. Też raczej Ci podpasują. Co będzie później, to zupełnie inna bajka. Bo jak na mój gust, dyskusja (w sumie dyskusje, bo na forum jest ich sporo) czy lepsze takie, czy siakie, jak nie ma się pojęcia czego pragnie Twoja stopa, czy kolana, nogi czy co tam, jest nieco na wyrost.
No tak myślę.
PKO
Marx
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Naprawiłem stopkę to widać jak biegam.
W zamierzeniu w tym temacie chciałem się dowiedzieć jakie modele butów są warte uwagi. Po testach i przymiarkach wyszło to co od dawna wiadomo - kupowanie butów w ciemno nie działa.
W tak zachwalanych adidas glide boost 8 czułem się jak w butach ortopedycznych. Kilka modeli Asisc podobnie, Saucony MX podobnie.
Tak więc najważniejsza przy kupowaniu butów jest...możliwość ich zwrotu.
Finalnie kupiłem zeszłoroczny model NB Zante. Tanio nie było, ale pasują.
Endomondo
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ