Cel: 30 minut ciągłego biegu - Plan 6-cio tygodniowy

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Piniu pisze:W sumie nie ma się czym chwalić, ale się pochwalę. Wczoraj pierwsza piąteczka poszła. Wprawdzie w interwałach 4b/1m ale zawsze :)
Gratulacje, oby do przodu :)
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Piniu
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 1:17:46
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Widzę,ze nikt tu już nie pisze, widocznie nikt planu nie robi :) To ja napiszę,ze plan wykonany. Wczoraj zrobiłem 35min ciągłego biegu właściwie bez większego wysiłku. I pomyśleć,że jeszcze niedawno czekałem aż mi wypika 35sek biegu bo już nie mogłem :) Dzięki za ten plan i za wsparcie :)
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Powodzenia, nie spocznij na laurach.
Awatar użytkownika
Piniu
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 1:17:46
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W żadnym wypadku :)
katarina2518
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Mam za soba pierwszy trening biegowy. Raczej test, na ile mnie stac... Nie bylo najgorzej - 10 minut marszu jako rozgrzewka (chodzilam tydzien wczesniej), 3 minuty biegu, 2 minuty marszu - tak 4 razy. Potem trening niestety zostal zaklocony i szlam 7 minut, co nadrobilam 10-minutowym biegiem. I pewnie pobieglabym jeszcze, ale nie chce przesadzic w pierwszym tygodniu ;) otem znow marsz 10 minut i na koniec rozciaganie. Chce biegac z wielu powodow: zeby schudnac, zeby czuc sie lepiej, zeby poprostu sie ruszac!

I tu mam pytanie: chce biegac 3-5 razy w tygodniu, ale tez w inne tygodnie chodze na rozne zajecia w grupie: yoga, spinning, trening z obciazeniem, ogolnorozwojowe. Za kazdym razem cos innego. I wlasnie... Czyto nie za duzo? Nie chce przemeczyc miesni, ale z drugiej strony lubie ta czestotliwosc... Co myslicie?
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Jeżeli ciało Ci mówi, że dajesz radą to dawaj. Im jesteś młodsza tym większe szanse, że to ujdzie płazem ;)
katarina2518
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzieki Adam... Poki co daje rade, ale jak przyjdzie kryzys to zrobie sobie po prostu dzien wolnego ;)
Awatar użytkownika
shaman72
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Serdecznie dziękuję za plan. Od 2 tyg biegam co drugi dzień po 30 min i więcej.
Następny cel - "5".
Szukam planu na 5 km ;)
Nie sądziłem,że mogę to zrobić, tym bardziej że przebiegnięcie 2 min było kiedyś fantazją.
Dziękuję jeszcze raz serdecznie i zabieram sie do dalszej pracy ;)
Dziś zrób to czego innym się nie chce, a jutro będziesz miał to czego inni pragną.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Pod koniec tego tekstu są pokazane dwa tygodniowe cykle: http://bieganie.pl/?show=1&cat=13&id=3576
Nie musisz wg mnie robić jakiegos bardziej ustrukturyzowanego planu pod 5 km bo przebiec 5 km to potrafisz już teraz. Chodzi raczej o to, żeby sie rozwijać biegowo bardziej uniwersalnie niz próbować zrobić jakiś super wynik na 5km.
superlux
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

katarina2518,
Ja biegalem przez 2 tygodnie dzień w dzień, Zrobiłem jeden dzień wolnego i nie biegam już 2 miesiące... :) Ciężko mi się zmotywować do dalszych działań.
Awatar użytkownika
shaman72
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Pod koniec tego tekstu są pokazane dwa tygodniowe cykle: http://bieganie.pl/?show=1&cat=13&id=3576
Nie musisz wg mnie robić jakiegos bardziej ustrukturyzowanego planu pod 5 km bo przebiec 5 km to potrafisz już teraz. Chodzi raczej o to, żeby sie rozwijać biegowo bardziej uniwersalnie niz próbować zrobić jakiś super wynik na 5km.
Dzięki Adamie za wskazówki.Sprawdzę te plany i któryś wybiorę.
Walczymy dalej. ;)
Dziękuję i pozdrawiam.
Dziś zrób to czego innym się nie chce, a jutro będziesz miał to czego inni pragną.
Szaman1234
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Superowy plan :) jestem już w połowie z tego co mi się zdaje ( ćwiczę tak biegnąć do siedziby firmy w http://www.mag.pl/inne-uslugi-transport ... owy-z-chin ), jak się uda to też się pochwalę Wam ;)
Ostatnio zmieniony 29 gru 2016, 15:45 przez Szaman1234, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
shaman72
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

24.09.16 moje pierwsze zawody "10".
Plan działa doskonale, podstawa to sumienność wykonywania i systematyczność.
Dzięki planowi ze spokojem zacząłem biegać dłuższe dystanse - do godziny bez przerwy.
Pozdrawiam i dziękuję za plan. :oczko:
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

No to fajnie, powodzenia w rozwoju.
makebelieve
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam ;) Piszę tu z prośbą o pomoc. Mam 20 lat, 63kg przy 173cm wzrostu, więc tragedii niby nie ma, ale chcę zrzucić brzuch. Więc zaczęłam biegać. Mój trening wygląda tak, że najpierw mam 5-10 minut rozciągania i rozgrzewki, potem 15-20min ćwiczeń siłowych na brzuch i pośladki i potem idę biegać. Zaczęłam biegać z planem 6tygodniowym i przeszłam do 2 tygodnia, 3 tydzień wiem, że jest jeszcze dla mnie za ciężki na początek. Biegam już tydzień i mimo rozciągania się i rolowania łydek po treningu już w trakcie biegu przy 3-4 serii odczuwam ból łydek i on jest moim głównym problemem w bieganiu. Gdyby nie to, byłabym w stanie na pewno biec dłużej, a tak w połowie treningu jak nadchodzi minuta biegu zaczyna mnie to męczyć. Jak wracam z biegania do domu to nie mam żadnej zadyszki ani nic takiego, ale dokucza mi jedynie ten ból łydek. Czy jest na to jakiś jeszcze inny sposób? Z treningu na trening łydki są coraz mocniej rozciągnięte, a ból taki sam :(
ODPOWIEDZ