Ciężarki do przysiadów

Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Potrzebuje ciezarkow do robienia przysiadow na jednej nodze. Przysiady robie na krzesle wiec musze miec wolne rece w razie utraty rownowagi. Do tej pory wrzucalem ciezarki do plecaka, ale przy obciazeniu 10kg za bardzo przewaza mnie do tylu i zrobienie przysiadu staje sie bardzo trudne. Najlepszy bylby chyba jakis pas gdzie moglbym zwiekszac lub zmniejszac ciezar. Znajde cos takiego? Jesli nie to macie jakies inne pomysly?
PKO
Awatar użytkownika
b@rto
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38

Nieprzeczytany post

A np. jakbyś do zwykłego paska (skórzanego, parcianego) podczepiał sobie woreczek z piaskiem czy tam kamieniami? Mógłbyś podwieszać jeden z przodu, drugi z tyłu i by było równo. Tylko obawiam się, że mógłby taki pasek wbijać się mocno w biodra.
Tomeck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pas nurkowy?
Awatar użytkownika
adam1adam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:10
Życiówka w maratonie: 2:32:24

Nieprzeczytany post

Kolego , a nie szkoda ci kolan - nie dostaniesz ich w sklepie czy aptece.
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:30
Życiówka w maratonie: 3:44:25

Nieprzeczytany post

adam1adam pisze:Kolego , a nie szkoda ci kolan - nie dostaniesz ich w sklepie czy aptece.
Że co, że jak? Dlaczego, ruch jest nie fizjologiczny?

Wysłane z mojego SM-T113 .
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

adam1adam pisze:Kolego , a nie szkoda ci kolan - nie dostaniesz ich w sklepie czy aptece.
Wszystko zależy od tego jak te przysiady robisz, jeśli odrywasz od podłoża piętę i kolana uciekają do przodu wyprzedzając stopy to zacznij się martwić o kolana.
Awatar użytkownika
b@rto
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38

Nieprzeczytany post

Z tym wyprzedzaniem palców to ciekawy temat - słyszałem zupełnie odmienne zdania. A to że nie wolno, a to że wolno i w niczym nie przeszkadza a wręcz jest naturalne.
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

Tak mi tez moja babcia mowila. Ale swiat kreci sie dalej.
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

Skoor pisze:Potrzebuje ciezarkow do robienia przysiadow na jednej nodze. Przysiady robie na krzesle wiec musze miec wolne rece w razie utraty rownowagi. Do tej pory wrzucalem ciezarki do plecaka, ale przy obciazeniu 10kg za bardzo przewaza mnie do tylu i zrobienie przysiadu staje sie bardzo trudne. Najlepszy bylby chyba jakis pas gdzie moglbym zwiekszac lub zmniejszac ciezar. Znajde cos takiego? Jesli nie to macie jakies inne pomysly?
Kettlebell albo bardzo proste... kanister z woda.

Tak poza tym. Ja robie to cwiczenie i z 25kg w plecaku. Przy tym stabilizatory ladnie pracuja.
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:30
Życiówka w maratonie: 3:44:25

Nieprzeczytany post

Rolli pisze:
Tak mi tez moja babcia mowila. Ale swiat kreci sie dalej.
A moja babcia i wujek boją się cholesterolu a szamaja olej rzepakowy do smażenia i margarynę.

b@rto pisze:Z tym wyprzedzaniem palców to ciekawy temat - słyszałem zupełnie odmienne zdania. A to że nie wolno, a to że wolno i w niczym nie przeszkadza a wręcz jest naturalne.
Jak kolana pójdą do przodu, to nie będą tak jak trzeba pracowały mięśnie pośladkowe i czworoglowe, to o one chodzi aby je uaktywnic cwiczac przysiady, Bo inaczej cały ciężar przechodzi na same kolana co jest nie bezpieczne.

Jak kolana'ida do przodu to znaczy że mamy słabą mobilność albo w stawie skokowym albo w stawie biodrowym i nie pracujemy ze zginacza bioder, albo to i to, no albo obciążenie jest zbyt wielkie aby się poprawnie podnieść.

Wysłane z mojego SM-T113 .
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Rolli pisze:
Skoor pisze:Potrzebuje ciezarkow do robienia przysiadow na jednej nodze. Przysiady robie na krzesle wiec musze miec wolne rece w razie utraty rownowagi. Do tej pory wrzucalem ciezarki do plecaka, ale przy obciazeniu 10kg za bardzo przewaza mnie do tylu i zrobienie przysiadu staje sie bardzo trudne. Najlepszy bylby chyba jakis pas gdzie moglbym zwiekszac lub zmniejszac ciezar. Znajde cos takiego? Jesli nie to macie jakies inne pomysly?
Kettlebell albo bardzo proste... kanister z woda.

Tak poza tym. Ja robie to cwiczenie i z 25kg w plecaku. Przy tym stabilizatory ladnie pracuja.
No dobra, trener mowi ja robie. Bede meczyl przysiady z plecakiem. Pewnie to kwestia przyzwyczajenia i za ktoryms razem wyjda bez problemu.

Swoja droga, jestem pelen szacunku jak dajesz rade zrobic taki przysiad z 25kg na plecach :taktak:
Awatar użytkownika
spietrza
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 48:50
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zwykły łańcuch i talerzy tyle ile chcesz podnieść. Efekt jakbys używał kettli ale bez rąk. Dodatkowo nie obciąża odcinka piersiowego ani nie spina obręczy barkowej jak to masz w gratisie przy plecaku.

Wersja na bogato https://youtu.be/rWL7yqO6FOQ ale jak pisałem wystarczy zwykły łańcuch
Triathlon to moje hobby
lukirobo1984
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ja używałem ciężarków na kostki i trening polegał na wchodzeniu po schodach, trzeba tylko umiejętnie wejść w taki trening, należy uważać na stawy kolanowe...
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ