Polar M400

Astraroth
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:10
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

grabek pisze:
Astraroth pisze:
grabek pisze: Wzór 220-wiek też nie jest przypadkowy, ale to tylko średnia dla populacji. Jak powiem że masz 164cm wzrostu (średnia dla kobiet w Polsce) to też pewnie wynik będzie niewiele
odbiegał od rzeczywistości ;)
Grabek, akurat ze wzrostem odbiegam, bo żem wielka urosła :hejhej: .
Nic straconego.

164*1.24=203

Jak masz mniej niż 203 cm to się mieścisz w zakresie odchyleń jak dla testu wydolności Polara ;)
Wysoka jestem (178cm), ale bez nabijania się tu z bycia wielkoludem :bum: . A więc tym sposobem dowiedliśmy pomimo wysokiego wzrostu mieszczę się w średniej wartości wysokości kobiet wg Polara :hejhej: .
New Balance but biegowy
PuteRr
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 49:6

Nieprzeczytany post

Mam pytanie czy w tym zegarku można jakoś ustawić aby poziom naładowania baterii był widoczny w procentach, bo teraz to widzę tylko jak mam 100% a później już nie.
[URL=https://matchnow.info]Pretty Girls in your city[/URL]
Astraroth
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

PuteRr pisze:Mam pytanie czy w tym zegarku można jakoś ustawić aby poziom naładowania baterii był widoczny w procentach, bo teraz to widzę tylko jak mam 100% a później już nie.
Nie, nie da się, % pojawią się jak będziesz miał 100% a potem 10 % lub niżej.
matti775
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:!2
Życiówka w maratonie: 3:10:31

Nieprzeczytany post

Ciężko wyliczyć faktyczny % pozostałej baterii, więc myślę że nie masz się co spinać o tę funkcjonalność. Ważne, że wiemy kiedy jest full i kiedy widać już dno. :)
Co do testu wydolności, u mnie wyszło dzisiaj 68. Napisane, że elita, choć tak się nie czuję. Running index też wychodzi mi na poziomie elity, powyżej 70 często, nawet w upały i po górzystym terenie. Ja bym się tymi wartościami na Waszym miejscu nie sugerował.
grabek
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

matti775 pisze:Ciężko wyliczyć faktyczny % pozostałej baterii, więc myślę że nie masz się co spinać o tę funkcjonalność. Ważne, że wiemy kiedy jest full i kiedy widać już dno. :)
Co do testu wydolności, u mnie wyszło dzisiaj 68. Napisane, że elita, choć tak się nie czuję. Running index też wychodzi mi na poziomie elity, powyżej 70 często, nawet w upały i po górzystym terenie. Ja bym się tymi wartościami na Waszym miejscu nie sugerował.
Running Index w przeciwieństwie do testu wydolności jest dość wartościowym wskaźnikiem. Jedno co istotne to musisz mieć ustawione prawidłowo parametry tętna (minimum i maksimum).
RI wyliczany jest na podstawie prędkości Twojego biegu, przewyższeń i rezerwy tętna. Wynik dość dobrze koreluje się z Twoją aktualną formą i możliwościami. Co do opisów typu Elite to na to nie patrz - to chyba taki trik motywacyjny Polara żeby wszyscy byli elite ;)

A co do % pozostałej baterii - umówmy się, wszystkie normalne urządzenia sobie z tym jakoś radzą. Choćby pokazując 4 segmenty po 25%. Chodzi przecież o to żeby wiedzieć czy wystarczy baterii na te 2h treningu czy nie, a nie o to że zostało dokładnie na 2:25. Teraz tego nie widać, a poniżej 10% w pewnej chwili zegarek wyłącza GPS.
Astraroth
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

matti775 pisze: Co do testu wydolności, u mnie wyszło dzisiaj 68. Napisane, że elita, choć tak się nie czuję. Running index też wychodzi mi na poziomie elity, powyżej 70 często, nawet w upały i po górzystym terenie. Ja bym się tymi wartościami na Waszym miejscu nie sugerował.
Dzięki, że ktoś się w końcu podzielił tymi wartościami. To jeszcze sporo treningów mnie czeka, może do czterdziestki zdążę się tak wytrenować, choć w moim przypadku to podwójnie trudne...ale, cele trzeba mieć ambitne. :ble:
U mnie w upały RI potrafiło spaść nawet o 8 punktów w dół, ale ja w ogóle źle znoszę temperatury powyżej 20 stopni, więc cieszę się, że lato ma się ku końcowi :hej: .
leebailong
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Jeśli chodzi o test wydolności. W styczniu gdy miałem swój zimowy szczyt formy test wyszedł mi 71, teraz znowu czuję się dobrze biegowo i wyszło mi 72. Po niedzielnych zawodach będę wiedział, czy mogę określać swoją dyspozycję biorąc pod uwagę ten współczynnik. Niestety dla porównania nie mam wyniku testu gdy czułem się kiepsko :d
5km - 17:34
10km - 36:15
guerrero333
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Dzisaj przyszedł mi polar m400 i zauważyłem, że nie mam zaślepki na złączu USB takiej jak jest na filmach instruktażowych na stronie polar, to dobrze czy źle.?:)
Astraroth
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

guerrero333 pisze:Dzisaj przyszedł mi polar m400 i zauważyłem, że nie mam zaślepki na złączu USB takiej jak jest na filmach instruktażowych na stronie polar, to dobrze czy źle.?:)
Dobrze, tak ma być, tylko pierwsza seria sikorów miała, potem od tego odeszli bo złącza padały jak muchy.
matti775
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:!2
Życiówka w maratonie: 3:10:31

Nieprzeczytany post

Mi na treningach wychodził RI 75, na zawodach miewałem 59. Wszystko zależy od stresu, temperatury... Tego zegarek nie policzy. :D
RUN_for_FUN
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A ja mam teraz pytanie o aplikację mobilną Polar Flow. Podczas udostępniania informacji z treningu aplikacja nanosi na zdjęcie takie dane jak: czas treningu, dystans, kalorie i średnie tętno.

Widziałem u niektórych osób, że np. zamiast tętna pokazane jest tempo.

Ktoś z Was we, gdzie można ustawić jakie dane są pokazywane na zdjęciu?
Tu jestem:
radoslawo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Mam zegarek od ponad roku i startowałem z nim od pierwszych metrów. Na wykresie indeksu widać jak rośnie mi kondycja i potwierdza się to w czasach i odległościach. Test spoczynkowy to poprostu pomiar pulsu spoczynkowego co świadczy cześciowo o kondycji.
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:30
Życiówka w maratonie: 3:44:25

Nieprzeczytany post

radoslawo pisze:Mam zegarek od ponad roku i startowałem z nim od pierwszych metrów. Na wykresie indeksu widać jak rośnie mi kondycja i potwierdza się to w czasach i odległościach. Test spoczynkowy to poprostu pomiar pulsu spoczynkowego co świadczy cześciowo o kondycji.
Plus spoczynkowy zależy M. In od jakości snu, temperatury otoczenia pokoju, wilgotności, bądź z kim spales, i każdego dnia może być inny a ty możesz być w znakomitej formie.

Wysłane z mojego SM-G360F .
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
Tomeck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A ja mam inny problem. Kalorie liczy bardzo zaniżając. W sumie mi to rybka aktualnie, ale moze jeszcze wrócę kiedyś do precyzyjnego bilansowania diety z wysiłkiem i wtedy lubiałbym wierzyć we wskazania.
Bieganie: na stałej trasie 5,5km endo liczy ok. 550 kcal, polar 460.
Rolki - porównanie z garminem koleżanki (lżejszej!) Na trasie 30km - mój polar 600kcal, Garmin 2000.
Wagę mam ustawiona, tętno min i max jest, test wydolności jak sobie życzyli zrobiłem.
Co jeszcze może być nie ustawione?
Astraroth
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tomeck pisze:A ja mam inny problem. Kalorie liczy bardzo zaniżając. W sumie mi to rybka aktualnie, ale moze jeszcze wrócę kiedyś do precyzyjnego bilansowania diety z wysiłkiem i wtedy lubiałbym wierzyć we wskazania.
Bieganie: na stałej trasie 5,5km endo liczy ok. 550 kcal, polar 460.
Rolki - porównanie z garminem koleżanki (lżejszej!) Na trasie 30km - mój polar 600kcal, Garmin 2000.
Wagę mam ustawiona, tętno min i max jest, test wydolności jak sobie życzyli zrobiłem.
Co jeszcze może być nie ustawione?
Wiek, waga (czy jest aktualna) oraz PRZEDE wszytkim puls jaki masz podczas danego treningu.
Jeśli trening wykonujesz bez pomiaru pulsu to spalone kalorie liczone są wg jakiejś tam średniej, jeśli Ty jesteś wyćwiczony i podczas treningu Twój puls był znacznie niższy niż średniej branej do obliczeń to spalisz mniej kalorii..
Ja też mam odchyły polar vs endomondo. Ale jak już na endo wprowadzę puls średni oraz maksymalny to różnice w spalonych kaloriach wynoszą max 30 kcal na jakiś 1-1,5 h trening a więc są porównywalne.
Tak naprawde to i tak to są statystyczne obliczenia, jeden spali o 100 więcej a drugi o 100 mniej bo ma inną ekonomikę biegu/treningu a tego oczywiście nie uwzględniają obliczenia. Nawet takiej zmiennej jak prędkość wiatru, która jest bardzo istotna podczas biegu, jazdy na rolkach czy rowerze.
ODPOWIEDZ