Buty na Runmageddon
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 0:49:00
- Życiówka w maratonie: brak
A więc ze względu na cenę do wyboru pozostały Adidasy Kanadia 7 i Reeboki All Terrain. Skusiłem się na Adidasa, ponieważ dobrze znam ich rozmiarówke i ich buty mam w tej chwili na nodze. Reebok ma o 0,5cm inne rozmiary. Nie chciałbym wymieniać i odsyłać. Kumpel kupi Reeboki, więc będziemy testować, które lepsze. Dzięki za pomoc wszystkie butki obejrzałem i poczytałem o nich. Może jak będę startował częściej i będę potrzebować na prawdę super butów sięgnę po wyższą półkę 

-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 0:49:00
- Życiówka w maratonie: brak
Pierwsze wrażenie po otrzymaniu butów. Dostałem je w poniedziałek. Jak na razie jeszcze nie biegałem, ale już trzeci dzień mam je na nogach przez 8h w pracy. Cały czas w nich chodzę tak aby noga się przyzwyczaiła a buty ułożyły. Butki są fajne, bardzo lekkie i przewiewne. Podeszwa dość gruba i wysoka przez wytłoczone zęby. Buty są dość wąskie i mocno trzymają nogę. Po zawiązaniu nie ma opcji żeby je zerwać z pięty. Jeden mankament, który mnie dość długo drażnił. Natomiast buty posiadają szycia cholewki mniej więcej na wysokości pierwszych dziurek, zaraz za zgięciem palców. Szycie to trzyma wzmocnienie. Gdy buty założyłem wszystko było ok, pochodziłem w nich i gdy ściągnąłem i założyłem jeszcze raz właśnie ten szew zaczął mnie w lewy bucie na zewnątrz stopy uwierać. Było to coś na zasadzie podwiniętej skarpety czy malutkiego kamyczka w bucie. Strasznie mnie to irytowało. W prawym bucie wszystko ok. Po dwóch dniach uwieranie ustąpiło i but leży idealnie. Natomiast uwieranie zaczęło się w prawym bucie tym razem od wewnętrznej strony stopy. Podejrzewam, że wszystko się ułoży i ubije po pierwszym bieganiu, jednak wydaje mi się, że nie powinno tak być. Z tego co zaobserwowałem nie jest to but dla osób o szerokiej stopie i do którego trzeba się przyzwyczaić. Cały czas czuję je na nogach, leżą dobrze, jednak nie pozwalają o sobie zapomnieć. Więcej napisze po przebięgnieciu parunastu kilometrów.