2 półmaratony tydzień po sobie?

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Marack
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 53:30
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Mam 19 lat, biegam od dawna, ale bardzo nieregularnie (miesiąc biegania, kilka miesiecy przerwy, kolejne 2 miesiące biegania, znowu kilka przerwy itp.) Aktualnie biegam od 2 miesięcy.
28.08 (niedziela) mam półmaraton na płaskim, w mieście, na którym chciałbym pobiec w miarę możliwości najlepiej, planuję czas 1:35-1:40. Tydzień później (3.09) w moich rodzinnych stronach organizowany jest półmaraton górski- 3km asfaltu, reszta po leśnych ścieżkach. Chciałbym tam pobiec, ale już bez walki o wynik, czy jest to wykonalne? Jest jakiś sposób żeby w te 6 dni maksymalnie zregenerować nogi zmęczone po półmaratonie?
PKO
Awatar użytkownika
jarjan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tak, wykonalne, bez problemu. :)

W ten tydzień pomiędzy, możesz w ogóle nie biegać albo 2 wyjścia bardzo lekkie (regeneracyjne) po 6-8 km - wybór zależnie od samopoczucia.
Biegam, więc jestem. :)

pozdrawiam
Jarosław
Awatar użytkownika
Jaca_CH
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:57
Życiówka w maratonie: 3:28:03

Nieprzeczytany post

Jasne, że jest wykonalne :) Ten drugi HM potraktuj po prostu jako przygodę.
W ub. roku biegłem Nocny HM Wrocław (gdzie padła życiówka) a tydzień po nim Księżycowy w Rybniku. Oj zmasakrował mnie ten Rybnik :hahaha: No ale ja jestem 2x starszy od Ciebie więc z regeneracją dużo gorzej :ojoj:
marek84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wykonalne, tylko miej na uwadze, że ten drugi będziesz na 99% musiał mocno odpuścić (tzn przetruchtać go w tempie biegu spokojnego / rozbiegania).
biegam ultra i w górach :)
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

Jaca_CH pisze:No ale ja jestem 2x starszy od Ciebie więc z regeneracją dużo gorzej :ojoj:
:hahaha:
Jaki ty biedny!

Przypuszczam ze lepiej znosisz takie PM jak ten 19-latek.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ