Vibram Trójmiasto ?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Hej. Noszę się z zamiarem zakupu Five Fingers'ów. Kiedyś uprawiałem sporty siłowe startując w zawodach na arenie krajowej i po zakończeniu startów waga skoczyła mi 40kg. Miałem problem z rozcięgnami w obu stopach, co udało się opanować, między innymi zmniejszając wagę ciała o 30kg jednak pojawił się problem z nerwiakiem Mortona w prawej stopie. Byłem u osteopaty, miałem badanie USG, nerwiak jest, nie jakoś bardzo powiększony wiec wolę nie operować póki nie muszę. Generalnie problem dotyczy niektórych butów, w innych nie występuje w ogóle. Na codzień latem do pracy chodzę w Crocs'ach (bo mogę
), zimą jakieś rozkapciuchy z Decathlonu za pare złotych i nie odczuwam bólu w ogóle ale gdy tylko założę jakieś eleganckie to już ból się pojawia. Do biegania kupiłem zwykłe Nike model jakiś "runner" po pierwszej przymiarce super wygodne jak kapcie ale po pierwszej przebieżce prąd w palcach. Kombinowałem z wiązaniem by poluźnić ale za wiele nie pomogło. Poczytałem troszkę i może to rozwiązanie dla mnie. Mieszkam na Pomorzu i do Warszawy mi troszkę nie po drodze by kupić VFF. Wiecie czy można je może dostać gdzieś w Trójmieście ?

- KrzysiekJ
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:00 z treningu
- Życiówka w maratonie: 2:57:26 atest
W Trójmieście nigdzie nie spotkałem.
Z reguły tego nie robię, ale VFF kupiłem w e-sklepie. U mnie wytyczne odnośnie sposobu pomiaru długości stopy i doboru rozmiaru sprawdziły się.
Z reguły tego nie robię, ale VFF kupiłem w e-sklepie. U mnie wytyczne odnośnie sposobu pomiaru długości stopy i doboru rozmiaru sprawdziły się.
- Piotr-Fit
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:30
- Życiówka w maratonie: 3:00:56
- Kontakt:
niestety tak samo jest z np. butami marki Scora. Bardzo trudno je dostać u nas.KrzysiekJ pisze:W Trójmieście nigdzie nie spotkałem.