Komentarz do artykułu Na jakiej podstawie wybierać buty do biegania jeśli odrzucimy wskazania medyczne?

marek84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Piotr-Fit pisze:BTW. co do ilości butów to popytałem znajomych biegaczy i maksymalna ilość znana (obiegana) to ok. 50.
Warunek - długi staż biegowy, duże przebiegi tygodniowe i chęć eksperymentowania.
Podejrzewam, że to skrajność w drugą stronę, jednak dalej 5-10 par butów dla kogoś obieganego to mało.
Tak, tylko nie zapominajmy że nowe wersje butów wchodzą praktycznie co pół roku i fakt że ktoś obiegał dane modele nie oznacza, że teraz można je kupić.
biegam ultra i w górach :)
PKO
pit78
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Piotr-Fit pisze:
pit78 pisze:Sam mam kilkanaście par, a biegam w dwóch - to jest ewidentny sukces marketingowców :)
hej, a to może napisz czemu masz tyle butów i czemu biegasz tylko w dwóch? ;)
No przecież napisałem powyżej.
Dwie pary mi zupełnie wystarczają (w zasadzie to dwie pary tego samego modelu kupione "na zapas").
Reszta to zakupy "pod wpływem", kupione, bo była przecena, bo miały być szybsze, lżejsze i piękniejsze...
Czysty MARKETING!
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Piotr-Fit pisze:
BTW. co do ilości butów to popytałem znajomych biegaczy i maksymalna ilość znana (obiegana) to ok. 50.
Warunek - długi staż biegowy, duże przebiegi tygodniowe i chęć eksperymentowania.
Podejrzewam, że to skrajność w drugą stronę, jednak dalej 5-10 par butów dla kogoś obieganego to mało.
Mi nie chodziło o liczbe przebieganych butów w życiu ale o liczbe butów w których biega się na bieżąco i które są jeszcze jakoś dostępne.
Nie wydaje mi się, żeby byli ludzie którzy biegali na bieżąco w więcej niż 10 parach (stale, bo ja mam więcej ale wiele par to są modele sprzed lat, dziś nie do dostania).
marek84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
Kontakt:

Nieprzeczytany post

pit78 pisze:Dwie pary mi zupełnie wystarczają (w zasadzie to dwie pary tego samego modelu kupione "na zapas").
Reszta to zakupy "pod wpływem", kupione, bo była przecena, bo miały być szybsze, lżejsze i piękniejsze...
Czysty MARKETING!
No nie wiem, ja biegam średnio te 5 razy w tygodniu i na bieżąco używam teraz 3-4 par butów: 2 pary treningówek (czasem trzeba uprać, trochę po błocie się pobiega, gdzieś się zmoknie), twardsze treningowo-startowe na treningi szybkościowe + startówki (starty i wybrane treningi). To daje 3 pary (jak nie biegam w startówkach) lub 4. Kiedyś też biegałem w jednych, ale to jak robiłem po 3 treningi na tydzień.
biegam ultra i w górach :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ