Klimo pisze:
Jeśli chodzi o tryb triatlonu, to miałem naprawdę sporo szczęścia i nawet przez chwilę stresu, bo dosłownie w piątek jeszcze czy nawet sobotę sprawdzałem przed niedzielnym startem, czy aby znowu coś nie zniknęło, i ustawione ekrany widoków treningowych itd., i miałem na 100% pływanie w trybie basen bez GPSu (bo nie było innej opcji). Tymczasem rano w niedzielę przed startem włączam triatlon, a tutaj nagle wody otwarte na początek, pomiar z GPSem itd. Już myślałem, że mi wskoczyły jakieś domyślne widoki treningowe, ale na szczęście zostały wszystkie moje ustawienia. Dosłownie musieli to jakoś w sobotę, znowu bez mojej wiedzy, zmienić.
Muszę z kolei powiedzieć, że w czasie triatlonu zegarek spisał się znakomicie, wszystko bez najmniejszego zarzutu. Pomiar dystansu w wodzie oceniam na doskonały, chociaż tętna akurat nie widział cały czas.
Jeśli chodzi o czas łączny, jak najbardziej można to sobie ustawić, trzeba oczywiście we flow zwrócić uwagę na nazwę, bo jest do wyboru dystans lub łączny dystans, czyli "dystans" dotyczy tej konkretnie dyscypliny w której właśnie jesteśmy, a łączny podsumowuje wszystko, tak samo czas i łączny czas. Miałem to ustawione i rzeczywiście pod koniec biegania już na to spoglądałem częściej
.
Jeśli chodzi o suszenie zegarka, ja osobiście przed ładowaniem bardzo dokładnie nawet jak się wydaje suchy wycieram chusteczką, czasem (dość rzadko) czyszczę wykałaczką i również nie za często, może z raz na tydzień też zdejmuję na chwilkę z ręki i wycieram chusteczką. Ale nigdy na dłużej go nie ściągam tylko po to, by suszyć. Mam zegarek z zaślepką od września 2015 bez żadnych problemów.