Jak zadbać o komfort stóp w upalne dni

Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:35
Życiówka w maratonie: 3:13:29
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Naleze do osob posiadajacych bardzo sprawny system chlodzenia (czyt. poce sie strasznie),
do biegania uzywam krotkich skarpetek z kolekcji Lidla sprzed 2 lat bodajze, wiec zadne hiper,
jednak problemu z przegrzewaniem sie stop nie mam.
Moim zdaniem dlatego, ze w upale biegam glownie w NB Zante, albo Under Armour SpeedForm Apollo Vent (uff, ale dluga nazwa).
W obydwu tych butach wentylacja dziala rewelacyjnie. Nie przesadzam.
Jedyna w miare sucha czesc ciala po bieganiu w upale to moje stopy :hahaha:
PKO
marek84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Sikor pisze:Jedyna w miare sucha czesc ciala po bieganiu w upale to moje stopy
Potwierdzam, mam tak samo. Może kolega ma jakieś buty z gore-texem albo innymi membranami (wszelkie edycje "zimowe" lub "jesienne")? Ewentualnie jakieś mocno zabudowane plastikami i tworzywami? Albo biega w grubszych skarpetkach :)
biegam ultra i w górach :)
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nessi pisze:... Zastosowana wysokiej jakości przędza poliamidowa ma jeden fantastyczny atut, nie nagrzewa się podczas tarcia. Elastan i Lycra dodatkowo potęguje wzrost temperatury podczas bieganie. Dodatkowo w skarpecie specjalna konstrukcja siateczki sprawia, że jest dobra cyrkulacja powietrza. Nie twierdz, że nasze skarpety są idealne dla każdego, ale w znacznym stopniu niwelują efekt przegrzania. ....
Dzięki tej opinii oraz w związku z problemami ze skarpetkami do rolek (X-Socks Skating), zamówiłem 4 pary skarpet Nessi:
viewtopic.php?f=39&t=43157&start=240

Muszę przyznać, że skarpetki są bardzo dobre. W upale zachowują się tak jak powinny.
Te dłuższe wykorzystuję do rolek i też nie mam problemów.
X-Socks Skating mnie uczulały lub przegrzewały (bąble na nogach) - jakiś składnik, może "jony srebra" :hejhej:
Do biegania mogę również polecić skarpetki z Decathlonu:
https://www.decathlon.pl/skarpety-kipru ... 51307.html
https://www.decathlon.pl/skarpety-do-bi ... 48618.html
Też dobrze się sprawdzają w upałach.
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Awatar użytkownika
Nessi
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 47,48
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

keiw pisze:
Nessi pisze:... Zastosowana wysokiej jakości przędza poliamidowa ma jeden fantastyczny atut, nie nagrzewa się podczas tarcia. Elastan i Lycra dodatkowo potęguje wzrost temperatury podczas bieganie. Dodatkowo w skarpecie specjalna konstrukcja siateczki sprawia, że jest dobra cyrkulacja powietrza. Nie twierdz, że nasze skarpety są idealne dla każdego, ale w znacznym stopniu niwelują efekt przegrzania. ....
Dzięki tej opinii oraz w związku z problemami ze skarpetkami do rolek (X-Socks Skating), zamówiłem 4 pary skarpet Nessi:
viewtopic.php?f=39&t=43157&start=240

Muszę przyznać, że skarpetki są bardzo dobre. W upale zachowują się tak jak powinny.
Te dłuższe wykorzystuję do rolek i też nie mam problemów.

Dzięki, za tą opinie, to dla nas bardzo ważne. Życzymy w nich tysięcy przejechany kilometrów.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ