hahaha nie lubię czytać instrukcji :Pkeiw pisze:Tak jak poprzednio Poczytaj instrukcję
Wysłane z mojego MI 3W .
dzięki
Kiedyś był podobny przypadek po "updajcie", tylko nie pamiętam czy flow czy softu v800. Wtedy większość profili w FLOW była w ogóle niedostępna. Po sychronizacji zegarka znikały zdefiniowane profile, które przestały być dostępne globalnie w FLOW.Klimo pisze:Słuchajcie, dzisiaj dosłownie odebrało mi mowę, po tym jak zauważyłem, że brakuje mi w zegarku aż trzech profili sportowych, które zawsze miałem: pływanie, piłka nożna i triatlon.
Wczoraj poszedłem na basen, chcę włączyć trening, a tu brak pływania. Pomyślałem sobie, cholera, może przypadkiem jak byłem we flow usunąłem pływanie, co prawda bardzo to mało prawdopodobne, ale już dobrze, nic się wielkiego nie stało, zarejestruję ten trening np. jako wycieczka piesza i już trudno.
Dzisiaj natomiast przypomniałem sobie o tym, wchodzę do flow, a tutaj brak również wspomnianej piłki nożnej i triatlonu, nad którym swego czasu spędziłem naprawdę sporo czasu, by w widoku danych treningowych było to, co mnie interesuje w poszczególnych etapach. A tu nagle brak w ogóle tej dyscypliny! Byłem święcie przekonany, że mam wszystko ustawione tak jak chcę.
Po prostu skandal.
Miał ktoś kiedyś tak, a może nawet ma i do tej pory tego nie zauważył?
Hmm, muszę to skomentować, ponieważ nawet jeśli częściowo masz rację, to nie można tak od razu generalizować, bo zawsze są odstępstwa od normy, to raz, a dwa, że poczułem się wrzucony do jednego worka i zwyczajnie dotknięty. To, że zniknęła jakaś dyscyplina nadal uważam za skandal, bo to akurat podstawowa funkcjonalność, ale absolutnie nie narzekam na sam zegarek jako taki, co do jakości wykonania czy dokładności pomiarów wszyscy praktycznie jesteśmy zgodni co do tego, że nie tylko dorównuje, ale wręcz przewyższa droższą konkurencję, a można oczywiście bez problemów znaleźć kolejne zalety tego urządzenia.tomhusky pisze:Wiecie jakie mam wrażenie?
Użytkownicy Garminów sa jak użytkownicy iPhonów, cokolwiek Apple nie spieprzy to i tak ich produkt będzie święty, tak samo z Garminem tyle się czyta błędów i narzekań w tematach na wielu forach ale komentowane jest to przez fanboya w taki sam sposób "ok, stało się, to jest poprawianie błędów i będzie lepiej i super będzie działać bo nasz amerykański produkt jest super".
Natomiast charakterystyka użytkownika Polara już z samego założenia, że aby kupić ten produkt musieli wybierać, czytać i powybrzydzać wśród całego dostępnego rynku sprzętu odrzucając i jedną i drugą droższą konkurencję, co przenosi się na to że przy każdym najmniejszym potknięciu robi się wielkie larum i za każdym razem stawia Polar na ostrzu noża zapominając z jakimi korzeniami jest ta skandynawska firma i ile i jaką dokładność pomiarów nam oferuje czego właśnie nie mają inni, nie mówiąc już że V800 kosztuje połowę tego co jego konkurenci.
Pozdrawiam i miłego wieczoru
Temat znany, obecnie pokazuje tylko częstotliwość ruchu rękami i czas, za to w "Pływanie w wodach otwartych" nie ma tego problemu, gps, trasa, mapa jest ok.kerech pisze:A możecie mi powiedzieć o co chodzi z pływaniem w trybie triathlonu? Nie mogę ustawić GPS. W opcjach widoku we flow jest to wyłączone a jak chcę włączyć to zmiany się nie zapisują..... No i nie liczy dystansu
Kurcze to trochę paranoja, że zegarek który ma być dedykowany do triathlonu nie obsługuje dystansu pływania. Rozumiem, że to babol, rozumiem, że się zdarza no ale to powinno być naprawione migiem, a z tego co mi świta to już chyba trwa od jakiegoś czasu?tomhusky pisze:@Klimo, nie chodziło mi tu o Twój problem tylko ogólnie takie moje przemyślenie
Temat znany, obecnie pokazuje tylko częstotliwość ruchu rękami i czas, za to w "Pływanie w wodach otwartych" nie ma tego problemu, gps, trasa, mapa jest ok.kerech pisze:A możecie mi powiedzieć o co chodzi z pływaniem w trybie triathlonu? Nie mogę ustawić GPS. W opcjach widoku we flow jest to wyłączone a jak chcę włączyć to zmiany się nie zapisują..... No i nie liczy dystansu
Pytałem i Sport Konsulting mi odpowiedział:
"jeśli chodzi o problemy z profilem Triathlonu to otrzymaliśmy informację od
innych użytkowników o tym problemie i jest on związany z oprogramowaniem
strony Flow. Kwestia ta została już przekazana do producenta. Czekamy na
feedback od nich w tej sprawie"
keiw - trochę mnie to zmartwiło bo z tego co czytałem wcześniej to dość intensywnie go używałeś.... dbałeś o łącze? Ja zacząłem tak jak zalecają przemywać wodą i suszyć. Z drugiej strony to też trochę jest debilne, bo zegarek ma być cały czas na ręce żeby mierzyć zmęczenie i takie tam... ale po zamoczeniu ma się suszyć złącze. Ech...keiw pisze:Ja dzisiaj wysłałem swojego V800 do naprawy gwarancyjnej do Sport Konsulting.
Nie mogłem już go naładować. Bardzo często sypał fatal errorami, zaczął długo łapać GPS i były problemy z pomiarem pulsu.
Jestem na detoksie [GRINNING FACE WITH SMILING EYES] .
A którą wersję zegarka miałeś - pierwszą bez zaślepki czy drugą z zaślepką na złączu? Ja pierwszą wersję odsyłałem dwa razy i to zdaje się dość często - pierwszy raz już po dwóch miesiącach a potem chyba po następnych 6 miesiącach - miałem właśnie problemy z ładowaniem bo zegarek "puchł" (jedni mówią że zły klej inni że bateria) - za drugim razem dostałem wersję z zaślepka i od 16 miesięcy działa już bez zarzutu. W każdym razie mam nadzieję, że te problemy nie są w tej wersji z zaślepką bo ja już jestem po okresie gwarancyjnymkeiw pisze:Oczywiście, że dbałem. Dbałem o cały zegarek.
Problemy z nim w ostatnim okresie jednak się nawarstwiły.
Wysłane z mojego MI 3W .
kerech pisze:Kurcze to trochę paranoja, że zegarek który ma być dedykowany do triathlonu nie obsługuje dystansu pływania. Rozumiem, że to babol, rozumiem, że się zdarza no ale to powinno być naprawione migiem, a z tego co mi świta to już chyba trwa od jakiegoś czasu?tomhusky pisze:@Klimo, nie chodziło mi tu o Twój problem tylko ogólnie takie moje przemyślenie
Pytałem i Sport Konsulting mi odpowiedział:
"jeśli chodzi o problemy z profilem Triathlonu to otrzymaliśmy informację od
innych użytkowników o tym problemie i jest on związany z oprogramowaniem
strony Flow. Kwestia ta została już przekazana do producenta. Czekamy na
feedback od nich w tej sprawie"
Uwielbiam ten zegarek ale takie rzeczy drażnią :/
Jeszcze jedno pytanie. Czy w trybie triathlonu można ustawić wgląd w łączny czas? W sobotę miałem swój debiut i niestety wcześniej tego nie sprawdziłem. Czas liczony był oddzielnie do każdej dyscypliny, jednak nie miałem wglądu w całościowy...
keiw - trochę mnie to zmartwiło bo z tego co czytałem wcześniej to dość intensywnie go używałeś.... dbałeś o łącze? Ja zacząłem tak jak zalecają przemywać wodą i suszyć. Z drugiej strony to też trochę jest debilne, bo zegarek ma być cały czas na ręce żeby mierzyć zmęczenie i takie tam... ale po zamoczeniu ma się suszyć złącze. Ech...keiw pisze:Ja dzisiaj wysłałem swojego V800 do naprawy gwarancyjnej do Sport Konsulting.
Nie mogłem już go naładować. Bardzo często sypał fatal errorami, zaczął długo łapać GPS i były problemy z pomiarem pulsu.
Jestem na detoksie [GRINNING FACE WITH SMILING EYES] .
Zegarek kupiłem pod koniec października 2014 r. - pierwsza wersja bez zaślepki.div pisze: A którą wersję zegarka miałeś - pierwszą bez zaślepki czy drugą z zaślepką na złączu? Ja pierwszą wersję odsyłałem dwa razy i to zdaje się dość często - pierwszy raz już po dwóch miesiącach a potem chyba po następnych 6 miesiącach - miałem właśnie problemy z ładowaniem bo zegarek "puchł" (jedni mówią że zły klej inni że bateria) - za drugim razem dostałem wersję z zaślepka i od 16 miesięcy działa już bez zarzutu. W każdym razie mam nadzieję, że te problemy nie są w tej wersji z zaślepką bo ja już jestem po okresie gwarancyjnym