Mam na to wybiegane - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
Black Jackdaw
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Gdyby ktoś miał ochotę skomentować. :oczko:

--> Mam na to wybiegane <--
Miej wybiegane, a będzie ci dane.
New Balance but biegowy
kasia41
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42.23

Nieprzeczytany post

Hej :usmiech: witamy Cię w gronie biegaczy, szuraczy czy też truchtaczy :taktak:
napisz może ile razy w tygodniu biegasz, jakim tempem i wyniki z tych biegów na dyszkę :oczko:
Blog viewtopic.php?f=57&t=53762

Komentarze viewtopic.php?f=28&t=53763
Awatar użytkownika
charm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Cześć :bum:

Co do upałów - są dwie strony medalu ;)
I znam to z autopsji....

Bieganie rano - super, o 5 naprawdę biega się rewelacyjnie, chłodno, itd, ale.... Druga strona medalu - biegi zwykle są w godzinach okołopołudniowych, na ostatnim biegu nawet stopy mnie parzyły.....
Więc komfort biegania to jedno, ale jak chcesz startować, to przynajmniej czasami musisz trenować w upale, żeby się organizm choć trochę przyzwyczaił... Mocno się nawadnij, i zmniejsz intensywność, i koniecznie osłoń głowę... ;)
No i ponoć pomaga sauna :bum:
Awatar użytkownika
sochers
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:15
Życiówka w maratonie: 3:48:12

Nieprzeczytany post

Z upałami kolejny zawodnik melduje ten samo problem :bum: jak czytam na forum, że ludzie "do 25 km i poniżej 25 stopni to bez wody lecą" to się zastanawiam z jakiej są planety, ja na dychę w 20 stopniach biorę wodę :) i poranne treningi szczerze polecam - człowiek ma więcej czasu w dzień, a latem jest w stanie domknąć planowane jednostki (chociaż jak wychodzisz 5.10 i już są 22 stopnie, wiedz że łatwo nie będzie).

Powodzenia :spoczko:
BLOG: viewtopic.php?f=27&t=40946&start=435
KOMENTARZE: viewtopic.php?f=28&t=40947&start=1680

PBs: 1M - 6'09, 3000 - 12'11, 5k - 20'35, 10k - 44'15, HM - 1:47'11, M - 3:48'12
Awatar użytkownika
Black Jackdaw
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

kasia41 pisze:Hej :usmiech: witamy Cię w gronie biegaczy, szuraczy czy też truchtaczy :taktak:

napisz może ile razy w tygodniu biegasz, jakim tempem i wyniki z tych biegów na dyszkę :oczko:
Dziękuję za miłe powitanie. :usmiech:

Czasy w jakich biegam, a raczej truchtam, trochę mnie zawstydzają. Najlepszy czas na 5 km mam chyba niezły - 21:41, ale na 10 km... szkoda gadać. Nie zeszłam jeszcze poniżej godziny. :bum:

Wiem, że jest tu nad czym pracować i wcale mnie ta świadomość nie zniechęca, przeciwnie - motywuje. Pewnie powinnam zacząć treningi według jakiegoś planu, ale na razie odpowiada mi spontan bo m.in. dzięki niemu mam z biegania tyle radości.

Staram się biegać nie rzadziej niż 3 razy w tygodniu (ale już postawiłam cel - nie schodzić poniżej 4). Ponadto codziennie, choćby skały srały, a mury pękały, poświęcam minimum pół godziny na gimnastykę. Do tego kiedy się da - rower i długie spacery.

Oczywiście wszelkie rady dotyczące poprawienia czasu na dychę będą bardzo mile widziane.
charm pisze:No i ponoć pomaga sauna :bum:
W sensie, że pomaga przyzwyczaić organizm do wysokich temperatur? Patrz, o tym nie pomyślałam. To może być dla mnie ostateczny argument za tym, żeby w końcu pójść na saunę. :)
sochers pisze:i poranne treningi szczerze polecam - człowiek ma więcej czasu w dzień
Choć mój "ptasi" pseudonim może wskazywać na co innego, to jestem typową sową, która budzi się do życia pod wieczór. Rano nie działają mi ani mięśnie ani łepetyna, jadąc do pracy włączam autopilota i staram się przetrwać do pierwszej kawy. Zrywanie się o 5 rano byłoby dla mnie autentyczną torturą. Ale nie wykluczone, że zrobię kiedyś taki tygodniowy eksperyment i zobaczę jak będę się czuła.
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45.18
Życiówka w maratonie: 3.42.11

Nieprzeczytany post

Plan na dziś: przynajmniej 12 km (jeżeli pogoda pozwoli).

biegasz tylko, jeśli jest bezwietrznie/bezdeszczowo?
a co z jesienią? :bum:
komentarze
nic nie muszę, mogę wszystko
Awatar użytkownika
Black Jackdaw
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Przeciwnie - im chłodniej, tym lepiej mi się trenuje, a biegać w deszczu wprost uwielbiam.

Miałam na myśli takie wariactwa pogodowe jak ostatnie ulewy i wichury. :bum:
kjuta
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

heloł :))

odnajduje się w tym, co piszesz, też niedawno zaczęłam bieganie ( w styczniu udało mi się pokonać po raz pierwszy cały dystans biegnąc bez przejścia w marsz) i też wolę jak jest chłodniej, aktualnie wychodzę biegać około 21, w zeszłym tygodniu w największe upały sobie odpuściłam bieganie, dużo chodzę

masz super czas na 5 km! gratuluję! ja wiem, że porównujesz się do mistrzów, ale dla mnie w tej chwili zejście poniżej 29 minut to sukces :)) 10 km mam chyba w 1:04, piszę chyba bo nie pamiętam, biegając załączam endomondo ale też i zegarek, endo czasem przekłamuje nie umie złapać GPS i skacze z dystansem, przez to czas jest mniej wiarygodny - przynajmniej w przypadku mojego telefonu, zegarek jest bardziej realny

na początku miałam parcie, aby więcej, szybciej itd, ale odpuszczam taki tok myślenia bo zabijam w ten sposób chęć i przyjemność z biegania, na razie jestem zadowolona że w miarę systematycznie wychodzę, w tej chwili 3 razy w tygodniu, ale zaczynałam od 4 i co chwilę coś łapałam, a to ból stopy, a to naderwanie mięśnia, teraz staram się nie spinać

powiem Ci że wraz z cieplejszymi temperaturami czy + 5 stopni, +10 stopni zaczęłam narzekać, że coraz gorzej mi się biega, a teraz biegam przy 25 stopniach i nie jest idealnie, ale do wytrzymania, jestem zdania że organizm sam powoli się przyzwyczaja do warunków, ale nic na siłę powoli stopniowo bez parcia bo endomondo mi przypomina o treningu ;)

i jak dzisiejszy trening ?

sochers nie umiem rano biegać, tzn wstać wstanę, ale coś się dzieje rano z moim tętnem, skacze jak oszalałe, komfort biegu średni, choć mimo wszystko plącze mi się po głowie myśl, aby spróbować o 4 rano :)
ODPOWIEDZ