Garmin Fenix 3/3HR

kolunio
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Zmień również kanał na którym pracuje twoje WIFI. Chyba może być do 9. Ja tak miałem. ..
PKO
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzięki,

reset i ustawienie kanału nie pomogły, pomogło dopiero ustawienie kanału na 9, zmiana trybu bezprzewodowego z "n" na automat a także zmiana pasma z "20 mhz" na "20/40 mhz". Na dłuższą metę takie ustawienia sieci nie mogą pozostać na routerze bo w moim przypadku przy takich ustawieniach sieć nie osiąga optimum swoich możliwości no ale póki fenix świeży to się pobawię później wrócę do ustawień początkowy a fenix obejdzie się bez wifi.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
guernone
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 49:10

Nieprzeczytany post

Dzisiaj po raz pierwszy zegarek mi się zawiesił :lalala:

7.20 beta
Gierappa
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 45:25
Życiówka w maratonie: 3:36:54

Nieprzeczytany post

Mój już kilka razy się zawiesił w trakcie wysyłania aktywności przez WiFi.
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Na sofcie 7.0 dosc czesto sie zawieszal przy przesylaniu duzej ilosci treningow na raz. Na 7.20 jeszcze nie zauwazylem.
Gierappa
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Macie u siebie włączone prędkość 3D i dystans 3D? Sprawdzał ktoś czy są jakieś różnice z tą opcją włączoną i wyłączoną ?
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:20
Życiówka w maratonie: 3:30:12
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja mam włączone od aktualizacji 6.0
Wskazania przewyższeń z górskich setek były bardzo podobne do tych co podawał organizator .
marcinnek_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:57
Życiówka w maratonie: 3:04:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

7.20 to nie jest beta. Mi działa bardzo stabilnie.
Prędkość i dystans 3D mam włączone w profilach sportowych używanych w górach i działa OK. Wiele aktualizacji temu te opcje kolidowały z innymi (nie pamiętam, chyba z treningiem zaawansowanym, nawigacją) ale teraz jest już wszystko OK. W sobotę 3xŚnieżka z odpaloną nawigacją i obym nie zapeszył.

Przy okazji pochwalę F3 za wzorowe zmierzenie atestowanej dyszki w Garwolinie w ostatnią niedzielę. Zmierzył 10.05 i oznaczenia idealnie pokrywały się ze wskazaniem zegarka. I to pomimo dwóch nawrotek o 180 stopni.
Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
Gierappa
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

To ja biegłem w Bukownie atestowane 10 km i naliczył 10.13. Prędkość 3D i dystans 3D ON glonass OFF i jakość śladu fatalna :grr:
ginn
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Straszna rzecz mi się stała. Dawno nie odpalałem garmina do synchro, więc podpiąłem dziś pod kompa. Wgrałem aktualizację 7.20 i odpaliłem sobie serwis garmin connect. Jak się okazało od 1 czerwca przestało mi dodawać aktywności do serwisu. Próbowałem ponownie synchronizować, ale nie pomagało. Podłączyłem więc garmina pod bluetooth w telefonie i tam spróbowałem synchronizacji. Niestety po tym zabiegu straciłem wszystko aktywności od początku zeszłego roku..

Sprawdzałem każdy folder w zegarku i nie dopatrzyłem się żadnych plików. Czy to by oznaczało, że wszystko przepadło? W ogóle o co chodzi z tym, że na serwisie w ogóle nie wczytuje żadnych aktywności od jakiegoś czasu?

Mieliście podobne problemy?
marcinnek_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:57
Życiówka w maratonie: 3:04:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Pisz do suportu garmina. Ja w 99% przypadków staram się synchronizować zaraz po treningu, albo przez BT albo przez WiFi. USB używam tylko, gdy chcę skorzystać z BaseCamp i wgrać do zegarka trasę, której nie mam w connect'cie tylko w pliku GPX, bo takiej opcji przez www nie ma.
Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
ginn
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Napisałem wczoraj od razu. Póki co nadal czekam na odpowiedź.
Pioo
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Witam,

Przymierzam się do zakupu fenixa 3 i mam pytanie. Czy w modelach np http://www.redcoon.pl/B614357-Garmin-Fe ... Aijh8P8HAQ jest pulsometr wbudowany ?
Czy wbudowany pulsometr jest dobrym rozwiązaniem, warto w to inwestować? Spotkałem się z opiniami, że pomiary nie były miarodajne ze względu na nieprawidłowe umiejscowienie - że niby świecił w kość czy coś takiego, oraz że są opóźnienia.
PIRAT
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Pioo pisze:Witam,

Przymierzam się do zakupu fenixa 3 i mam pytanie. Czy w modelach np http://www.redcoon.pl/B614357-Garmin-Fe ... Aijh8P8HAQ jest pulsometr wbudowany ?
Czy wbudowany pulsometr jest dobrym rozwiązaniem, warto w to inwestować? Spotkałem się z opiniami, że pomiary nie były miarodajne ze względu na nieprawidłowe umiejscowienie - że niby świecił w kość czy coś takiego, oraz że są opóźnienia.
Z wbudowanym pulsometrem powinien mieć w nazwie HR a ten nie ma. Cena sporo większa za HR http://www.eazymut.pl/47-fenix
Awatar użytkownika
szymcu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:51

Nieprzeczytany post

PIRAT pisze:
Pioo pisze:Witam,

Z wbudowanym pulsometrem powinien mieć w nazwie HR a ten nie ma. Cena sporo większa za HR http://www.eazymut.pl/47-fenix
Biegam czasami z FR 225HR i nie jest to najlepsze rozwiązanie. Może wygodne ale czasami pokazuje tętno z kosmosu.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ