Komentarz do artykułu Czy ten zegarek zawojuje rynek? Polar V800 z GPS

Mario82
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 44:44
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Polar Polska to ma dobry serwis gwarancyjny, ale jak chodzi o funkcjonalność i programowanie, niestety się tym nie zajmują i przekazują pytania do polar global. U tych uzyskać odpowiedź też w sumie ciężko, pisząc nawet bezpośrednio.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
prorok
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Też zauważyłem na kilku meczach ekstraklasy i euro, że sędzia miał polara v800. Watpię by to był jednak oficjalny zegarek imprezy, raczej prywatne zegarki sędziów, wiec nie można tego wykorzystać w reklamie.
Awatar użytkownika
charm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Też tak myślę ;)
w firmie, gdzie pracuję co rusz u kogoś widzę polara v800 albo m400 i absolutnie nie ma to nic wspólnego z działalnością firmy :bum:
Choć nie powiem, firma wspiera aktywność fizyczną, bieganie, sponsoruje biegi :bum: czy czasem pracownikom pakiety startowe :spoczko:
Ale nawet jak na spotkaniu większość uczestników ma polara na ręce to polar w reklamie by tego nie mógł wykorzystać :bum:
Tak myślę, że po prostu dlatego, że monitoruje dzienną aktywność, itd, ali większość posiadaczy nosi go na co dzień, a zegarki stricte treningowe większość zakłada tylko na trening :bum:
TomBod
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 43:23

Nieprzeczytany post

Ja jednak myślę, że w przypadku sędziów na imprezie tej rangi obowiązuje dress code, także w zakresie różnych "dodatków".
I w takiej sytuacji nie jest przypadkiem, że każdy sędzia (to moja obserwacja, która wymaga potwierdzenia) ma tego samego Polara.
vasques
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

witam wszystkich bardzo serdecznie

A ja tak zupełnie z innej beczki.
Jak miałem V400 to pojawiały mi sie komunikaty po jakiejś aktywności że np. było najlepsze spalanie kalori, najdłuższy bieg, najszybszy bieg itp.
A teraz jak mam V800 to nie mam takich komunikatów a kilka powinno sie pojawić ;)

Coś?gdzie? mam nie ustawione??

Dodatkowo wczoraj sprawdziłem u siebie komunikaty z IOS nie działają w trakcie treningu.

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Klimo
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 39:32
Życiówka w maratonie: 3:22:07

Nieprzeczytany post

Ostatnio źle się wyraziłem: w czasie treningu nie ma zwykłych powiadomień, one pojawiają się zaraz po zakończeniu treningu, ale w czasie treningu jest wyświetlana informacja o rozmowie przychodzącej i można ją na zegarku odebrać lub wyciszyć itd. Jeśli to nie jest powiadomienie w czasie treningu, to nie wiem co, przecież właściwie tylko o taki rodzaj "powiadomienia" chodzi.

No i nie wie ktoś, czy to tętno może być jednocześnie na zegarku i w aplikacji endomondo lub runkeeper?
10km: 39:32 (2015)
42,195km: 3:22:07 (2015)
1,9km + 90 km + 21,0975 km: 5:32:12 (2016)
semich14
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Witam.. Mam mały problem z paskiem HR za każdym razem przed treningiem muszę go parować z zegarkiem. Jak miałem M400 to gdy włączyłem w zegarku np. Bieganie to tętno pojawiało się odrazu. A teraz tylko ikona serduszka i dwie kreseczki . Muszę wtedy wejść w opcję i wyszukać i sparować pasek H7 .

Wysłane z mojego A0001 ..

Już chyba wiem na moim profilu był jeszcze zarejestrowany pasek który miałem do m400 i zegarek go szukał i nie mógł znaleźć . Usunąłem pasek z profilu i dodałem nowy
Ostatnio zmieniony 16 cze 2016, 20:56 przez semich14, łącznie zmieniany 1 raz.
jacekj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:36
Życiówka w maratonie: 3:48:21
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Klimo pisze:....

No i nie wie ktoś, czy to tętno może być jednocześnie na zegarku i w aplikacji endomondo lub runkeeper?
Sprawdź czy nie masz takiej funkcji jak w M400: ustawienia /profile sportowe/bieganie/ustawienia tętna/tętno widoczne na innych urządzeniach. Zegarek powinien być sparowany ze smartphonem bo to on przekazuje dalej pomiar tętna po Bluetooth.
Awatar użytkownika
Matxs
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47min 42 s
Życiówka w maratonie: 5h21min

Nieprzeczytany post

Mam pytanie. Jeżeli biegniecie z funkcją GPS i czujnikiem na buta, to zegarek info o dystansie barze z GPS czy tego czujnika? W instrukcji napisali o prędkości tylko w kwestii wyboru.
Mój blog
Komentarze do w/w

Życiówki netto:
10 km 0h 47 min 52 sec (06 IV 2015 Nowa Sól), 47min, 32sec (12 VI 2016Wrocław-nieof)
21,097 km 1h 44 min 41 sec (10 XI 2013 Kościan oraz 20 VI 2015 Wrocław)
42, 195 km 4h 21 min 34 sec (15 IX 2013 Wrocław)
Awatar użytkownika
charm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dystans bierze z gps
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

charm - to do czego wtedy służyłby footpod? Tylko do podawania tempa chwilowego?

Z instrukcji sensora biegowego:
Kalibracja sensora biegowego poprawia dokładność pomiarów prędkości, tempa,
dystansu i długości kroków.
Przestawię współczynnik w opcjach sensora biegowego i odległość okrążenia na stadionie się zmieni. W zależności od współczynnika będzie ponad 400m lub poniżej.
Jak masz sensor biegowy, to V800 odległość podaje zmeirzoną z sensora.
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Awatar użytkownika
charm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie wiem, jak przy kalibracji ręcznej na stadionie np, ale automatycznie to footpod jest kalibrowany z gps...

Na pewno tempo chwilowe, kadencja, długość kroku..
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:30
Życiówka w maratonie: 3:44:25

Nieprzeczytany post

charm pisze:Nie wiem, jak przy kalibracji ręcznej na stadionie np, ale automatycznie to footpod jest kalibrowany z gps...

Na pewno tempo chwilowe, kadencja, długość kroku..
To skalibruj na stadionie 400m, będzie dokladniej.

Wysłane z mojego SM-G360F .
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
Awatar użytkownika
charm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Cały czas mam w planie, ale nie mam w okolicy stadionu.... Jak w końcu się zbiorę, żeby na jakiś pojechać, to skalibruję ;)
Awatar użytkownika
Matxs
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47min 42 s
Życiówka w maratonie: 5h21min

Nieprzeczytany post

Temat czujników inercyjnych był nie raz tu poruszany na bieganie.pl Z doświadczenia powiem, że są cholernie dokładne jak biegniemy tempem jakim kalibrujemy, jak jednak pobiegniemy wolniej czy szybciej to najlepszy jest dystans od GPS. Jestem użytkownikiem RS 800CX i tu jak jest czujnik, to GPS tylko służy do rysowania mapy biegu, a to błąd Polara wg mnie. Po kalibracji pobiegłem szybszym tempem 15 km i rozbieżność było ponad 1.3 km! Od tej pory nie ufam tym czujnikom podczas biegów tempem innym niż kalibracyjne. Z tego co wiem, to V800 potrzebuje czujnik do kadencji, długość kroku (jak w moim rs) i testów skokowych. A wogóle mam wrażenie, że S1 byl dokladniejszy od S3 (teraz bluethoot smart).... .

Charm pisze, że dystans od GPS V800 bierze a Kiew, że z czujnika.... Więc jak?
Mój blog
Komentarze do w/w

Życiówki netto:
10 km 0h 47 min 52 sec (06 IV 2015 Nowa Sól), 47min, 32sec (12 VI 2016Wrocław-nieof)
21,097 km 1h 44 min 41 sec (10 XI 2013 Kościan oraz 20 VI 2015 Wrocław)
42, 195 km 4h 21 min 34 sec (15 IX 2013 Wrocław)
ODPOWIEDZ