Komentarz do artykułu Magazyn „TRAIL. Krok do natury”

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
bieganie.pl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Ktoś już miał ten magazyn w ręku? Jakieś wrażenia? Ja mam dzisiaj mieć na Monte Kazura.
MtRun
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 38:00
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Wczoraj kupiłem. Przejrzałem i przeczytałem jeden artykuł. Na pierwszy rzut oka, to jest to raczej magazyn dla początkujących i biegających na krótszych dystansach. Jak przeczytam cały, to uzupełnię swoją opinię.
kamils
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 36:27
Życiówka w maratonie: 2:55:04

Nieprzeczytany post

Jak gdzieś mi wpadnie w ręce to chętnie przejrzę. Kupuję Ultra, ale trochę mnie zastanawia sens tworzenia kolejnego zbliżonego tytułu przez podobny (ten sam?) skład.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Bo może wydawcy robią to z "pasji" z nie dla biznesu. Nie wiem. Wizualnie przypomina mi trochę to: http://bieganie.pl/?show=1&cat=32&id=7749
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Juz jeden magazyn z pasji byl robiony i wyszlo na to, ze wisza sporej ilosci osob pieniadze za prenumerate :bum:

Zreszta nie da sie robic czegos z pasji, a nie dla biznesu. Mozna laczyc pasje z biznesem jak chociazby Ty Adam. To pierwsze jest nierealne, chyba, ze sie ma kasy jak lodu i nie ma co sie z nia robic ;)
Awatar użytkownika
norkun
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Bo może wydawcy robią to z "pasji" z nie dla biznesu. Nie wiem. Wizualnie przypomina mi trochę to: http://bieganie.pl/?show=1&cat=32&id=7749
Też o Meter pomyślałem, ale inspiracja była chyba tez z naszego podwórka: http://magazynszosa.pl zresztą Szosa, Trail i Ultra są drukowane w tej samej drukarni. Co do zawartości to dopiero pierwszy numer. Rzeczywiscie dedykowany raczej dla osób rozpoczynajacych zabawę z bieganiem w terenie. Oby się utrzymalo i w kolejnych numerach bylo ciekawiej, ale nie wiem, czy nie lepiej bylo poszerzyć Ultra o dzial "lesny".
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Kiedy byłem na jakimś francuskim lotnisku znalazłem 13 czy 14 magazynów dla biegaczy.
Francja jest oczywiście bogatsza, ale pewnie jakiś rynek jest.
Trochę mi się na razie ten magazyn wydaje zbyt jednorodny, monotonny, nie potrafię lepiej wyjaśnić dlaczego.
Mam trzy uwagi,
- podpis pod Piotrkiem Sawickim powinien zawierać chyba także informację: były Rekordzista Polski w biegu 24 godzinnym, to wg mnie dużo mocniejsza rekomendacja niż trójkołamacz. :) Chyba, że Piotrek nie chciał
- legenda do planów Piotrka Książkiewicza, momentami zupełnie niezrozumiała, za dużo mam tutaj uwag, żeby wszystko opisać, nie wiadomo też do kogo to jest pisane, chyba nikt poza Piotrkiem tego nie przeczytał i nie próbował zrozumieć.
- fajnie, esencjonalnie opracowany przegląd butów terenowych, choć opisy czasami nie przystają do parametrów technicznych, albo parametry są błędne (np masa buta Fuji Renegade to 334 g? Jeśli tak to nie można o nim powiedzieć: "Niezwykle lekkie").

Też mam wrażenie, że Ultra i Trail by chyba skorzystały, gdyby sie zfuzjowały. Przegląd butów terenowych będzie inny w jednym i drugim magazynie?
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:20
Życiówka w maratonie: 3:30:12
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:
Też mam wrażenie, że Ultra i Trail by chyba skorzystały, gdyby sie zfuzjowały. Przegląd butów terenowych będzie inny w jednym i drugim magazynie?
Nie miałem jeszcze okazji poczytać Trail'a ale domyślam się że ten skierowany jest ( tak jak pisałeś wyżej ) do początkujących trailowców na krótszych dystansach a ultra to ultra :) i taka będzie miedzy nimi różnica.
Są w Trailu relacje z biegów ? Jak tak to których ?
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Chyba nie ma akurat żadnej relacji, poza podsumowaniem City Trail. Ale nie uważam, że Trail bedzie tylko dla początkujących, tzn, że da sie jakos logicznie utrzymać ten podział, tzn wydawcy Ultra bedą mieli z tym pewien problem.
ODPOWIEDZ