Przypomnij kiedy była jego premiera. To już sporo czasu.Yahoo pisze: v800 Nie ma paru lat
Komentarz do artykułu Czy ten zegarek zawojuje rynek? Polar V800 z GPS
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39,11
- Życiówka w maratonie: 3,23,05
5km - 19:33
10km - 39:11
21km - 1:28:45
42km - 3:23:05
Górski Ultra 100km - 14h
10km - 39:11
21km - 1:28:45
42km - 3:23:05
Górski Ultra 100km - 14h
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:30
- Życiówka w maratonie: 3:44:25
Grudzień 2014?mareko pisze:Przypomnij kiedy była jego premiera. To już sporo czasu.Yahoo pisze: v800 Nie ma paru lat
Wysłane z mojego SM-T113 .
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
- prorok
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Nie liczyłbym na premierę nowego zegarka z tej prostej przyczyny, że w segmencie zegarków triathlonowych konkurencja nie wymyśliła niczego, czego nie miałby v800. Aktualizacje oprogramowania poszerzają możliwości tego zegarka i nowy model nie jest zwyczajnie potrzebny.
Nawet ten słynny puls z nadgarstka jest tylko gadżetem, bo żeby zmierzyć inne parametry poza zwykłym hr potrzebny jest pas na klatkę piersiową.
Nawet ten słynny puls z nadgarstka jest tylko gadżetem, bo żeby zmierzyć inne parametry poza zwykłym hr potrzebny jest pas na klatkę piersiową.
- charm
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Puls z nadgarstka nie dla wszystkich jest takim super rozwiązaniem, choćby biegając zimą albo jeżdżąc na rowerze w chłodniejsze dni, przynajmniej ja zakładam zegarek na bluzę....
Dokładnie tak jak pisze prorok, większość ewentualnie dodawanych funkcji to kwestia aktualizacji oprogramowania, a ulepszenia moim zdaniem są potrzebne najbardziej jeśli chodzi o serwis polar flow
Dokładnie tak jak pisze prorok, większość ewentualnie dodawanych funkcji to kwestia aktualizacji oprogramowania, a ulepszenia moim zdaniem są potrzebne najbardziej jeśli chodzi o serwis polar flow
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Lactate threshold? Generalnie to mam to w małym poważaniu ale v800 tego nie ma, a dla bardzo wielu zawodników to jest ważny parametr.prorok pisze:w segmencie zegarków triathlonowych konkurencja nie wymyśliła niczego, czego nie miałby v800.
Wyższe modele Garmin i chyba Suunto mają.
- prorok
- Zaprawiony W Bojach
@Adam
To kwestia oprogramowania, zresztą te funkcje to "pic na wodę, fotomontaż" jak to sie kiedyś mówiło. No chyba, że zegarek pobierze krew i ja zbada, w innym wypadku to są dywagacje.
To kwestia oprogramowania, zresztą te funkcje to "pic na wodę, fotomontaż" jak to sie kiedyś mówiło. No chyba, że zegarek pobierze krew i ja zbada, w innym wypadku to są dywagacje.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Ale Polar nie ma tego oprogramowania. Analiza krwi da tak samo dobre (czyli dla jednych równie użyteczne a dla innych bezużyteczne) wyniki. Myślisz, że analiza krwi to nie "program" ? Ale ten program liczy coś więcej niż tempo godzinnego wyścigu na podstawie krótszego wysiłku, tzn tam jest zwarta "jakaś wiedza" której Polar mieć nie może, bo kłóci się to z ich polityką, tworzenia wszystkiego samemu. (Garmin i Suunto to kupili).
- tomhusky
- Wyga
Lactate threshold? Byłem przekonany, że VO2max i próg aerobowy i anaerobowy w Polarze to to samo.
Druga kwestia konkurencja : W triathlonie rozpisanie pełnego treningu lub zawodów ze wszystkimi danymi w Polarze jest rewelacyjne, przeglądałem jak to wygląda u innych i nie przemawiało to do mnie. Co lepszego oferują? Chyba że zapis gps podczas pływania, w triathlonie nie mogę tego wklepać i ustawić za to profil sportowy pływanie na wodach otwartych wszystko ma ok i nie wiem skąd ta różnica.
Druga kwestia konkurencja : W triathlonie rozpisanie pełnego treningu lub zawodów ze wszystkimi danymi w Polarze jest rewelacyjne, przeglądałem jak to wygląda u innych i nie przemawiało to do mnie. Co lepszego oferują? Chyba że zapis gps podczas pływania, w triathlonie nie mogę tego wklepać i ustawić za to profil sportowy pływanie na wodach otwartych wszystko ma ok i nie wiem skąd ta różnica.
- Klimo
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 39:32
- Życiówka w maratonie: 3:22:07
Też się troszkę zdziwiłem słysząc opinię, że V800 ma "parę lat". A dosłownie śmieszy mnie sposób myślenia: kupię sobie nowy model za rok albo za dwa. Jeśli chcesz MIEĆ urządzenie, które Ci mierzy aktywności, jakiekolwiek aktywności, to kup sobie to, co jest w sklepie i tyle. Żyjesz dzisiaj, a nie od za rok lub dwa. Ale to dygresja.
Słuchajcie, mam problem, zacząłem na próbę podczas biegania używać Runkeepera i Endomondo na zmianę i naprawdę podobają mi się w słuchawkach podsumowania odcinka, tempa itd. Pas HR od Polara znakomicie łączy się z obiema aplikacjami i obie widzą tętno, ale tylko jeśli nie ma włączonego pomiaru na zegarku i na odwrót: jeśli włączysz trening na zegarku na aplikacji już nie ma tętna. W ustawieniach w Polar Flow włączyłem, że tętno z pasa ma być widoczne dla innych urządzeń. Pytanie, czy coś źle robię, czy rzeczywiście nie da się, żeby pomiar tętna był możliwy jednocześnie przez np. Endomondo i zegarek?
Słuchajcie, mam problem, zacząłem na próbę podczas biegania używać Runkeepera i Endomondo na zmianę i naprawdę podobają mi się w słuchawkach podsumowania odcinka, tempa itd. Pas HR od Polara znakomicie łączy się z obiema aplikacjami i obie widzą tętno, ale tylko jeśli nie ma włączonego pomiaru na zegarku i na odwrót: jeśli włączysz trening na zegarku na aplikacji już nie ma tętna. W ustawieniach w Polar Flow włączyłem, że tętno z pasa ma być widoczne dla innych urządzeń. Pytanie, czy coś źle robię, czy rzeczywiście nie da się, żeby pomiar tętna był możliwy jednocześnie przez np. Endomondo i zegarek?
10km: 39:32 (2015)
42,195km: 3:22:07 (2015)
1,9km + 90 km + 21,0975 km: 5:32:12 (2016)
- Klimo
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 39:32
- Życiówka w maratonie: 3:22:07
powiadomienia są w czasie treningu, ale tylko na IOSie, na androida nie ma
10km: 39:32 (2015)
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 43:23
Trochę z innej beczki - parafrazując temat tego wątku postawię tezę: "ten zegarek zwojował stadiony".
I już wyjaśniam dlaczego - jestem niemal pewny, że na trwających właśnie ME w piłce nożnej sędziowie wyposażeni są właśnie w V800. Sędzia główny ma na drugiej ręce inne urządzenie, może inny zegarek lub jakiś komunikator, ale - moim zdaniem - na drugiej ręce nosi V800. Sędziowie pomocniczy mają jeden zegarek i też obstawiam Polara.
Ciekawe, prawda? Możecie to potwierdzić, dobrze widzę?
I już wyjaśniam dlaczego - jestem niemal pewny, że na trwających właśnie ME w piłce nożnej sędziowie wyposażeni są właśnie w V800. Sędzia główny ma na drugiej ręce inne urządzenie, może inny zegarek lub jakiś komunikator, ale - moim zdaniem - na drugiej ręce nosi V800. Sędziowie pomocniczy mają jeden zegarek i też obstawiam Polara.
Ciekawe, prawda? Możecie to potwierdzić, dobrze widzę?
- tomhusky
- Wyga
Jeżeli okazałoby się, że sędziowie wyposażeni są w Polara to aż dziwne że nie wykorzystano tego jako reklamę.
Niedzielny Triathlon Mietków - razem ważne aż 6 nawrotek - Rower 45km pokazał 44,82km (błąd 180m), Bieg 10,5km pokazał 10,34km (błąd 160m) czyli wskazania IDEAŁ, ale niech ktoś mi wyjaśni bo Polar Polska nie potrafi udzielić odpowiedzi dlaczego "Pływanie w wodach otwartych" gps rysuje trasę czyli pokazuje mapę+prędkość+kadencja+czas, a "Triathlon w części pływania w wodach otwartych" nie posiada i nie można ustawić zapisu gps tylko pokazuje samą kadencję i czas?
Niedzielny Triathlon Mietków - razem ważne aż 6 nawrotek - Rower 45km pokazał 44,82km (błąd 180m), Bieg 10,5km pokazał 10,34km (błąd 160m) czyli wskazania IDEAŁ, ale niech ktoś mi wyjaśni bo Polar Polska nie potrafi udzielić odpowiedzi dlaczego "Pływanie w wodach otwartych" gps rysuje trasę czyli pokazuje mapę+prędkość+kadencja+czas, a "Triathlon w części pływania w wodach otwartych" nie posiada i nie można ustawić zapisu gps tylko pokazuje samą kadencję i czas?