Witam,
poszukuję butów, które sprawdzą się w terenie. Skał raczej brak. Za to szutry, gruntówki, lasy, łąki, błoto, korzenie, kałuże, strumyki, teren po deszczu. Z mocnym akcentem na wodę. Nie chodzi o to, żeby były nieprzemakalne, wręcz odwrotnie, żeby były jak sito - woda wchodzi i od razu wychodzi. Czyli jakaś siatka od góry i podeszwa z systemem odprowadzania wody. (przy okazji +lekkie i przewiewne)
Rozglądałem się po necie i na pierwszy rzut takie mi wpadły w ekran: Jack Wolfskin - Riverside (bardziej turystyczne/żeglarskie?), Salomon - Crossamphibian (wyglądają sensownie), North Face - Litewave Amphibious (mało sportowe).
Kto próbował? Nadadzą się któreś?
Polecicie może coś podobnego z tej kategorii?
Mam nadzieję, że nikt mi nie napisze, że pomyliłem działy albo tym bardziej fora ;P
Pozdr!
Buty w teren na mokre (bardzo) warunki
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Działu ani forum nie pomyliłeś.
Tu są też takie buty, ale profil podeszwy bardzo mało agresywny, chyba do jakiegoś biegania po pokładzie.
Tu są też takie buty, ale profil podeszwy bardzo mało agresywny, chyba do jakiegoś biegania po pokładzie.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
no ale z kolei Salomon pisze tak o swoich Crossamphibianach:
ZAPROJEKTOWANE Z MYŚLĄ O BIEGANIU Dzięki dolnej części typowej dla butów do biegów górskich marki Salomon oraz amortyzowanej podeszwie środkowej model ten idealnie sprawdzi się podczas biegania na większości nawierzchni.
Ale ile w tym marketingu, to nie wiem. Dlatego proszę o komentarz i poradę doświadczonych biegaczy.
Odprowadzanie wody nie musi być zareklamowane 3ma patentami i 5cioma systememi w takim bucie. Chodzi o to, żeby po pełnym zanurzeniu (np do łydki), woda szybko odeszła i wnętrze się osuszało i nie tworzyło basenu, tudzież akwarium. W takim wypadku odpadają chyba wypełnienia gąbką?
Pozdr!
ZAPROJEKTOWANE Z MYŚLĄ O BIEGANIU Dzięki dolnej części typowej dla butów do biegów górskich marki Salomon oraz amortyzowanej podeszwie środkowej model ten idealnie sprawdzi się podczas biegania na większości nawierzchni.
Ale ile w tym marketingu, to nie wiem. Dlatego proszę o komentarz i poradę doświadczonych biegaczy.
Odprowadzanie wody nie musi być zareklamowane 3ma patentami i 5cioma systememi w takim bucie. Chodzi o to, żeby po pełnym zanurzeniu (np do łydki), woda szybko odeszła i wnętrze się osuszało i nie tworzyło basenu, tudzież akwarium. W takim wypadku odpadają chyba wypełnienia gąbką?
Pozdr!
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Ciekawy but, ale użytkowników ma pewnie niewielu, trudno będzie kogoś znaleźć. Żadnej ściemy w tym opisie nie ma. Dla jednych się sprawdzi, dla innych nie. NIski profilm mało amortyzacji.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:51
- Życiówka w maratonie: 2:51
Zerknij na ofertę Inov8. Mają fajne, jak to ktoś nazwał - krokodyle. Lekkie, mały drop, cienka siateczka, agresywny bieżnik.
IM 9:40
1/2IM 4:31
1/4IM 2:05
Ol 02:07:26
Ultra 6h 70km
M 2:48
HM 1:18
1/2IM 4:31
1/4IM 2:05
Ol 02:07:26
Ultra 6h 70km
M 2:48