atre99L
Cieszę się, że jesteś zainteresowany
Metodą
Po kolei:
1. Ile chcesz biegać, dystans mierzony w kilometrach, czy też w minutach zależy tylko i wyłącznie od Ciebie. Chcesz biegać 5 km biegaj, chcesz 10 biegaj, chcesz 15,20 biegaj, chcesz biegać 30' biegaj, 40' biegaj, 60 czy 120' biegaj. Żadnych ograniczeń.
Metoda sprzyja zrzucaniu nadmiernych kilogramów. Wcześniej gdzieś już pisałem o spalaniu tłuszczu
![uśmiech :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
Wróć może na stronę 7 do wpisu z Pt, 15 kwietnia 2016, 09:42.
A jeśli połączysz z dietą niskowęglowodanową to sukces murowany!
2. Jeśli Twoje wyliczone maksymalne idealne tętno wg Formuły 180 wynosi 143 uderzenia to znaczy że powinieneś biegać w zakresie 133-143 i nie przekraczać maksimum. Jeśli jednak tak się zdarzy, to musisz zwolnić, nawet jeśli potrzeba to przejść do marszu. Ważnym jest aby przed treningiem przeprowadzić rozgrzewkę 10-15' aby tętno wzrosło. Wg wskazówek im bliżej wyliczonej wartości, u Ciebie można założyć 140-143, będziesz utrzymywał tętno w czasie treningu tym szybciej wytrenujesz swój system aerobowy. Minimalny czas, w zależności od wcześniejszego juź wytrenowania i stanu zdrowia na zauważalne zmiany to 1-3 miesiące. Najlepsze efekty jak wynika z tysięcy przebadanych przez Phila sportowców osiąga się w przedziale 3-6 miesięcy.
3. Nie ma planów w tej
Metodzie. Jedynym planem jest stosowanie zasady 80-90% treningów to MAF a pozostałe 10-20% to inny trening, np. interwały, podbiegi czy siłowy. O tym też już gdzieś w początkowych postach pisałem, chyba 12 lub 13 kwietnia.
4. Trenując przez minimum 3 miesiące w ten sposób, na pewno nie będziesz wstydził się swojego wyniku w HM. A do października masz nie trzy a prawie pięć miesięcy
![oczko ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
Popatrz na moje wyniki po trzech miesiącach treningu a chyba ciut starszy jestem
Cierpliwości a wyniki same przyjdą
![uśmiech :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)