Czy spotkał się już ktoś z podróbką tego modelu. Jeśli tak, to jakie szczegóły różnią je od oryginału ?dirtybutclean pisze:Smierzą podróbka..To pierwszy model już z dwa lata nie produkowany. A tu nagle pełna rozmiarowka..kupę podobnych na alliexpress
Adidas energy boost za 250 zl?
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- LoveBeer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34.00
- Kontakt:
moim zdaniem jesli model mozna znalezc na aliexpress, to nie nalezy go kupowac na allegro. oczywiscie nie twierdze ze kazdy model na ae to podroba, ale jesli tam wisza po 30 czy 50 baksow to ryzyko, ze to nie jest przypadek, ze na allegro pojawiaja sie po 1/2 ceny rynkowej jest wiecej niz duze 

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:38
- Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
- Kontakt:
Ja bym nie kupował czegoś, czego realnie nie ma w sklepach (nawet outletach), a tu ktoś ma rozmiarówkę. Śmierdzi Chinami. Aczkolwiek sam odkupiłem od kolegi Energy Boost 2 (kupił wcześniej w outlecie adidas) za 200 pln. Ponoć zrobili promocję i sprzedawali poniżej 200, bo chcieli się pozbyć 2 jak wchodziło 3.
biegam ultra i w górach 

- KrzysiekJ
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:00 z treningu
- Życiówka w maratonie: 2:57:26 atest
Kiedyś kupiłem i oddałem. Nie wiem czy były oryginalne, ale nie znalazłem niczego co wskazywałoby na podrabiane obuwie.
Co do aktualnego "rzutu" trudno mi się wypowiedzieć.
W outlecie w Gdańsku była wyprzedaż różnych boost'ów za 50% ceny detalicznej. Czyli ceny jakoś tak od 250 do 350zł.
Natomiast rozmiarówka energy boost'ów według mnie jest zdecydowanie zaniżona (numer właściwy, a but krótkawy). Do tego są dość wąskie jak na moje potrzeby.
W outlecie w Gdańsku była wyprzedaż różnych boost'ów za 50% ceny detalicznej. Czyli ceny jakoś tak od 250 do 350zł.
Natomiast rozmiarówka energy boost'ów według mnie jest zdecydowanie zaniżona (numer właściwy, a but krótkawy). Do tego są dość wąskie jak na moje potrzeby.
-
- Wyga
Dzięki.KrzysiekJ pisze:Kiedyś kupiłem i oddałem. Nie wiem czy były oryginalne, ale nie znalazłem niczego co wskazywałoby na podrabiane obuwie.
Zamówiłem i oddałem. Za małe - rzeczywiście względem np. Glidów 7 o rozmiar mniejsze. (Tak dla innych szukających takich informacji: rozmiarówka opisana przez producenta jako 29,5 w tych EB i EB2 jest identyczna jak 29,5 Pegasusa wersji 32. Nawet szerokość mają podobną. Glidy 7 są szersze i mają przy 29,5 wkładkę dłuższą o 0,5cm).
Co do oryginalność to trudno powiedzieć. Pakowane w jakieś pudełka raczej nie na rynek detaliczny (z takimi w adidasie się nie spotkałem). Wykonaniem nie straszą. Trudno stwierdzić.
Pzdr.
-
- Wyga
Właśnie, czy ta zaniżona rozmiarówka oraz to, że są bardzo wąskie nie oznacza podróbek ? Biegam w różnych modelach adidasa od dłuższego czasu i pierwszy raz mi kupiłem rozmiar 46 2/3, który nie pasował na moją nogę. Może ktoś ma ten model kupiony u autoryzowanego sprzedawcy i może napisze, czy faktycznie są mniejsze ?KrzysiekJ pisze:Natomiast rozmiarówka energy boost'ów według mnie jest zdecydowanie zaniżona (numer właściwy, a but krótkawy). Do tego są dość wąskie jak na moje potrzeby.
-
- Wyga
Mierzyłem w sklepie EB i też były tak wąskie.sumik pisze:Właśnie, czy ta zaniżona rozmiarówka oraz to, że są bardzo wąskie nie oznacza podróbek ? Biegam w różnych modelach adidasa od dłuższego czasu i pierwszy raz mi kupiłem rozmiar 46 2/3, który nie pasował na moją nogę. Może ktoś ma ten model kupiony u autoryzowanego sprzedawcy i może napisze, czy faktycznie są mniejsze ?KrzysiekJ pisze:Natomiast rozmiarówka energy boost'ów według mnie jest zdecydowanie zaniżona (numer właściwy, a but krótkawy). Do tego są dość wąskie jak na moje potrzeby.
Ciągnąc dalej rozmiary, to SG8 są szersze od SG7. Długości te same (porównałem na nowych butach). Nawet wyraźnie szersze.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:38
- Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
- Kontakt:
Ja mam EB, takie:
http://www.runnersclub.pl/product-pol-2 ... 18-64.html
Buty są dość wąskie w śródstopiu i faktycznie wydają się nieco krótsze niż Boston Boost 5 w tym samym rozmiarze. Z kolei są nieco szersze w samych palcach od bostonów. Mam też supernova glide 7 i są najszersze z powyższych, długość (subiektywnie) jest taka sama jak bostonów.
Wszystkie buty kupowane albo w runnersclub albo w outlet adidas, wszystkie w rozmiarze 43 1/3.
http://www.runnersclub.pl/product-pol-2 ... 18-64.html
Buty są dość wąskie w śródstopiu i faktycznie wydają się nieco krótsze niż Boston Boost 5 w tym samym rozmiarze. Z kolei są nieco szersze w samych palcach od bostonów. Mam też supernova glide 7 i są najszersze z powyższych, długość (subiektywnie) jest taka sama jak bostonów.
Wszystkie buty kupowane albo w runnersclub albo w outlet adidas, wszystkie w rozmiarze 43 1/3.
biegam ultra i w górach 

- KrzysiekJ
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:00 z treningu
- Życiówka w maratonie: 2:57:26 atest
Ja mam Response Boost (nie mają plastikowych pasków wzmacniających po bokach). Uboższy krewny Energy Boost.
One są po prostu dość wąskie i nieco krótsze - a w każdym razie tak się wydaje, bo dość mocno zwężają się na końcówce.
Energy boost nie dałbym rady nosić głównie ze względu na szerokość i dodatkowe ściśnięcie stopy plastikowymi paskami bocznymi. Pewnie musiałbym kupić tak duży rozmiar, że but można by stosować wymiennie z kajakiem.
Kupowałem w outlet'cie Adidas'a. Nie podejrzewam, żeby zaryzykowali sprzedawanie lewizny. Ale kończyny nie dałbym sobie za to obciąć.
One są po prostu dość wąskie i nieco krótsze - a w każdym razie tak się wydaje, bo dość mocno zwężają się na końcówce.
Energy boost nie dałbym rady nosić głównie ze względu na szerokość i dodatkowe ściśnięcie stopy plastikowymi paskami bocznymi. Pewnie musiałbym kupić tak duży rozmiar, że but można by stosować wymiennie z kajakiem.
Kupowałem w outlet'cie Adidas'a. Nie podejrzewam, żeby zaryzykowali sprzedawanie lewizny. Ale kończyny nie dałbym sobie za to obciąć.
-
- Dyskutant
W ubiegłym tygodniu kupiłem supernova glide 8 i wg mnie mają standardową numerację Adidasa. Ja zawsze patrzę na długość wkładki (rozmiarówka jp). W moim przypadku jest to 31cm czyli adidasowy rozmiary 48 eu. Analogicznie dla np mizuno jest to 47, Nike 47.5 asics 49. Mówimy oczywiście o butach oryginalnych a nie z alli.
Wysłane z mojego A0001 .
Wysłane z mojego A0001 .
- Piniu
- Wyga
- Życiówka na 10k: 1:17:46
- Kontakt:
Mierzyłem te buty w Intersport ale mnie nie powaliły. Cena niższa jak za Asicsy GT 2000 ale te drugie maja szyny i lepiej stopa sie trzyma. Poza tym w Boost-ach lecialem jakos do przodu. Po obleceniu kilku sklepow i zmierzeniu ilus tam butow wrocilem po GT
..
..
-
- Wyga
Do GT to trzeba było adidas supernova Sequence porównywać nie Glide.Piniu pisze:Mierzyłem te buty w Intersport ale mnie nie powaliły. Cena niższa jak za Asicsy GT 2000 ale te drugie maja szyny i lepiej stopa sie trzyma. Poza tym w Boost-ach lecialem jakos do przodu. Po obleceniu kilku sklepow i zmierzeniu ilus tam butow wrocilem po GT
..
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 39
Przebieglem w EB1 ponad 1500km i chcialem kupic takie same ale były tylko EB3 ten sam rozmiar . Jednak musiałem ponacinać paski bo uwierały po bokach. Tylko ja mam takie problemy?
Są nieco przekombinowane i wolałbym EB1 ale biega się identycznie.
pozdrawiam
Są nieco przekombinowane i wolałbym EB1 ale biega się identycznie.
pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.