Trening uzupełniający
- Dabek
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Czy oprócz biegania własciwego stosujecie trening uzupełniający np: rower, basen, motolotnia, skoki spadochronowe, balon....
Mi zdarza się ostatnio tylko basen i siłownia
Mi zdarza się ostatnio tylko basen i siłownia
"Weakness is temporary..."
- Bartek Sz
- Zaprawiony W Bojach
Czasami w dniu wolnym od biegania zdarza mi się pojechać na basen, pojeździć na rowerku i pograć w koszykówkę.
Balon, lotnia, skoki spadochronowe - może kiedyś spróbuję. Na razie nie będę ryzykował. :hej:
Balon, lotnia, skoki spadochronowe - może kiedyś spróbuję. Na razie nie będę ryzykował. :hej:
W biegu weszło w biegu wyjdzie :-)
- AMA
- Dyskutant
Panie i panowie, odkryjcie zajęcia pod tytułem "gimnastyka dla pań". Chodzę na takie coś 3 razy w tygodniu i bardzo sobie chwalę. Rozciąganie, trochę siły, rozruszanie wszystkich stawów i kręgów, taniec itd. Nie jestem sam, jeszcze kilku panów towarzyszy swoim paniom. Teraz niestety jest przerwa wakacyjna.
[i] Andrzej M. [/i]
-
- Zaprawiony W Bojach
Je¿eli ju¿ mowa o rozci±ganiu - polecam hatha-jogê. Wspania³a sprawa: uruchamia takie miê¶nie, ¶ciêgna i stawy, o których wcze¶niej nie mia³o siê pojêcia. A przy tym, mimo ¿e jest dosyæ statyczna, wymaga sporej si³y fizycznej i wyrabia stalowe miê¶nie.
Wszyscy jogini maj± wspaniale wyrze¼bione sylwetki.
W kwestii ogólnej kondycji fizycznej joginów powiem tylko tyle, ¿e mistrz nowoczesnej hatha-jogi Bellur Krishnamachar Sundaraja Iyengar który ma obecnie 83 lata, mo¿e siê poszczyciæ wydolno¶ci± olimpijczyka, co by³o wielokrotnie potwierdzane przez niezale¿ne konsylia lekarzy.
Wszyscy jogini maj± wspaniale wyrze¼bione sylwetki.
W kwestii ogólnej kondycji fizycznej joginów powiem tylko tyle, ¿e mistrz nowoczesnej hatha-jogi Bellur Krishnamachar Sundaraja Iyengar który ma obecnie 83 lata, mo¿e siê poszczyciæ wydolno¶ci± olimpijczyka, co by³o wielokrotnie potwierdzane przez niezale¿ne konsylia lekarzy.
- MirekS
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
Ja jeżdżę codziennie do pracy rowerem - w obydwie strony ok. 11 km.
[b]M[/b]irek[b]S[/b]
[url]http://www.uksdragon.republika.pl[/url]
[url]http://www.uksdragon.republika.pl[/url]
- Mariusz
- Zaprawiony W Bojach
Na razie nie wiem co dla mnie jest treningiem uzupełniającym bieganie czy jeżdżenie na rowerze.Kolarstwo uprawiam od kilku lat a biegać zacząłem parę miesięcy temu właśnie jako trening uzupełniający.Muszę przyznać,że bieganie bardzo mi się spodpodobało i dlatego stosuje teraz trening zamienny.W jeden dzień biegam to w drugim jeżdżę na rowerze.W ogóle to polecam bardzo rower bo pomaga utrzymać formę i nie obciąża tak bardzo stawów.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- lezan
- Zaprawiony W Bojach
Rower i plywanie. I to wszystko polaczone pociacgnelo mnie do triathlonu (kilka razy w lecietzw. sprint, w tym roku zamierzam sprobowac dystans olimpijski 1.5/40/10). Niemniej jednak traktuje te sporty jako crosstraining i nie stosuje zadnego treningu typowego dla triathlonu. W sumie biegam wiecej km/tydzien niz jezdze na rowerze. Polecam jednak rower na drugi dzien po dlugim biegu jako aktywny odpoczynek. Wg mnie pobudza krazenie w nogach przyspieszajac regeneracje, jednak nie obciaza miesni pracujacych przy bieganiu.
If God invented marathons to keep people from doing anything more
stupid, triathlon must have taken Him completely by surprise
stupid, triathlon must have taken Him completely by surprise
- adamm
- Administrator
- Kontakt:
Mój ulubiony trening uzupełniający to dodatkowe 2 godziny w łóżku
A tak serio - oprócz biegania grywam w tenisa, czasem zdarzy mi się squash. Ale nie sądzę żeby pomagało mi to w wynikach biegowych.
Świetny jest natomiast basen - zwłaszcza następnego dnia po dłuższym biegu. Niestety mój ulubiny basen (Wodny Park w Warszawie) jest już od miesiąca zamknięty
A tak serio - oprócz biegania grywam w tenisa, czasem zdarzy mi się squash. Ale nie sądzę żeby pomagało mi to w wynikach biegowych.
Świetny jest natomiast basen - zwłaszcza następnego dnia po dłuższym biegu. Niestety mój ulubiny basen (Wodny Park w Warszawie) jest już od miesiąca zamknięty
[i]Pragnienie zwycięstwa jest niczym w porównaniu z pragnieniem przygotowania się do niego.[/i]
- Tomaszrunning
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:48
- Życiówka w maratonie: 3:36:08
Rower do pracy i z powrotem ( 6 km) oraz Aikido dwa razy tygodniowo.
Nie jest to trening uzupelniajàcy a raczej inny rodzaj aktywnosci fizycznej
Treningiem uzupelniajàcym sà cwiczenia propriocetywne na desce, bosu oraz czasami core, ktòre robié jak mnie najdzie natchnienie.
Treningiem uzupelniajàcym sà cwiczenia propriocetywne na desce, bosu oraz czasami core, ktòre robié jak mnie najdzie natchnienie.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:30
- Życiówka w maratonie: 3:44:25
Nie musi pomagać w bieganiu, a żebyś nie pykal w tenisa to wyniki biegowe by były te same?adamm pisze:Mój ulubiony trening uzupełniający to dodatkowe 2 godziny w łóżku
Sprawność i wszechstronnosc jest b. ważna, nie można przymykac oczu jedynie na jedną czynność fizyczną.
Wiem, ze odpowiadam na 5 letni post.
A ja polecam pilates.
Wysłane z mojego SM-T113 .
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:30
- Życiówka w maratonie: 3:44:25
JTomaszrunning pisze:Rower do pracy i z powrotem ( 6 km) oraz Aikido dwa razy tygodniowo.
Aïkido czy rower są to treningi / aktywność fizyczna uzupełniająCa np bieganie.
Wysłane z mojego SM-T113 .
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
-
- Wyga
5? Chyba 15Yahoo pisze: Wiem, ze odpowiadam na 5 letni post.