Trzeszczenie w ścięgnie Achillesa bez bólu...

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Baletnica1308
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich. Mam nadzieje że ktoś mądrzejszy ode mnie się tu znajdzie i będzie w stanie mi choć trochę pomóc, bo ja już nie wiem co mam robic ...
Moje problemy ze ścięgnem Achillesa zaczęły sie w październiku. Lewe ścięgno okropnie bolało, wykrzywiło sie , potem zaczęło trzeszczeć i pojawiły sie na nim zgrubienia. Bardzo długo trenowałam z bólem, ale w końcu nie dałam juz rady i zaczęłam sie leczyć. Miałam 2 razy zastrzyk z leku Sportvis i raz wstrzykiwane tzw. czynniki wzrostu w ścięgno. Oprocz tego rehabilitacja i oczywiście przerwa w treningu. Nie trenowałam kompletnie od stycznia do marca. Potem jakos powoli zaczęłam wracać. Było bardzo cieżko,na poczatku był jeszcze dyskomfort ale jakos z biegiem czasu okolo w połowie kwietnia było juz wszystko ok. Ale długo sie nie nacieszyłam szczęściem... :( Od około 2 tygodni znowu zaczęły sie problemy! Ścięgno zaczęło skrzypiec , teraz właściwie skrzypi przy każdym możliwym ruchu stopą, co jest bardzo uciążliwe, ale dziwne jest to ze jako tako nie boli ... Moze "jeszcze" nie boli :( ... Moze ktos wie co powinnam teraz robic ? Co poradzić ja to okropne skrzypienie ?!
PKO
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45.18
Życiówka w maratonie: 3.42.11

Nieprzeczytany post

jechałam kiedyś autem i coś mi stukało, pożaliłam się szwagrowi przez telefon,a on dał mi dobrą radę: zrób radio głośniej :oczko:

do rzeczy: takie objawy są normalne w przypadku przewlekłego stanu zapalnego, może to trwać nawet kilka miesięcy... stosowałaś np jonoforezę z jakimś p/zapalnym lekiem?
komentarze
nic nie muszę, mogę wszystko
Baletnica1308
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Hmmmm, wcześniej jakos miałam jonoforeze kilka razy i prądy, ale teraz niestety nie mam takiej możliwości. A myślisz ze to by mogło pomoc ?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ