Bardzo ciesze się ze trafilem na takie miejsce jak to forum, widze ze jest tutaj wielu fachowcow w tej dziedzinie i mam nadzieje ze uzyskam paru cennych rad.
Na poczatku chcialem podkreslic ze lubie aktywne spedzanie czasu ale nigdy nie uprawialem zadnej dyscypliny wyczynowo.Najczesciej gram w pilke nozna.
A teraz troche historii mojego biegania, a wiec czesto zaczynalem biegac ale zazwyczaj po 2 dniach przestawalem bylo to prawdopodobnie spowodowane tym ze biegalem sam.
Ale nastapila zmiana od 2 tyg , biegam codziennie razem z moimi 2 znajomymi , fakt ze biegne z kims dodaje mi motywacji abym dalej biegl.
Mam 17 lat , dziwne jest to w naszym bieganiu ze zaczelismy odrazu od dosc duzego dystansu jak na takich nowicjuszy

Od poczatku mierzymy zawsze czas , wczoraj osiagnalem wynik 24 min , trasa prowadzi przez ulice , chodniki , rzadko pod gorke raczej po plaskim terenie.
Czuje ze nie biegne na full mozliwosci , poniewaz na poczatku nie chce przesadzac aby nie nabawic sie kontuzji.
Bledem ktory popelniamy jest to ze przed bieganiem nie prowadzimy zadnej rozgrzewki , najwyzej pare chwil na rozciaganie sie , i to jest moja pierwsza prosba aby ktos udzielil mi pomocy w tym temacie.
Bardzo prosze was o ocenienie naszego czasu czy rokuje on na dobre wyniki.Prosilbym takze o udzielenie rad co mamy robic innego co robimy źle co trzeba zmienic.
Naszczescie nie nazekamy na zadne bole miesniowe, tylko sa problemy z dobrym oddechem ale mysle ze to tylko kwestia czasu.
Czuje ze bieganie to jest to...

Bardzo prosze o pomoc , z gory dziekuje i pozdrawiam