Spodenki a bielizna
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witajcie. Zawsze interesowała mnie kwestia spodenek bo biegania z wbudowanymi majtkami wszytymi w spodenki, nie wiem jak to dokładnie nazwać.
Czy zakładacie dodatkową bieliznę pod takie spodenki, czy wystarcza to, co jest? Ja się przyznam, że takie posiadam i zawsze zakładam dodatkową warstwę pod spód, ale może popełniam błąd. Mam nadzieję, że nikogo nie zgorszę tematem. Pozdrawiam!

- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Co kto lubi, po to jest ta siatka zeby jej uzywac. Jaki jest jej sens jesli zalozysz pod na gacie?
- KrzysiekJ
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:00 z treningu
- Życiówka w maratonie: 2:57:26 atest
Jeśli wszyte majtki zrobione są z dziurkowanej siateczki, to zakładam bieliznę. Najwyraźniej jakiś delikatny jestem, bo te siatki praktycznie zawsze mnie obcierają.
Teraz przy zakupie zwracam uwagę, żeby zintegrowane majtki były zrobione z "gładkiego" materiału.
Teraz przy zakupie zwracam uwagę, żeby zintegrowane majtki były zrobione z "gładkiego" materiału.
- krzysztof jot
- Zaprawiony W Bojach
Korzyść żadna, dodatkowo spodenki "ułożysz" na sobie tak jak pozwalają te zintegrowane majty
. Możliwości "wyżej niżej" dość ograniczone, a te z siateczki lubią obcierać w pachwinach. Ja powycinalem wszystkie
i stosuję "niezależne" dobre sportowe bokserki różnych marek.

-
- Dyskutant
Ja natomiast biegam teraz szybkie wybiegania, o ile można to tak nazwać :D, w spodenkach właśnie z wbudowaną bielizną i szczerze powiedziawszy, to jest o wiele bardziej komfortowo. A jak sprawa się ma u Was z legginsami?
- Poranny Biegacz
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:41
- Życiówka w maratonie: 2:37:41
- Kontakt:
Chroni innych przed incydentalnym widokiem przyrodzenia - np podczas wymachów czy rozciągania.Marx pisze:A co daje to że są zintegrowane? Jaka z tego korzyść?
-
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
Nie wiedziałam, ale jaja, dzieki!
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:37
Nie będę zakładał nowego tematu więc napiszę tutaj.
Pytanie skierowane do osób, które miały spodenki z wszytą siatką/wszystkimi majtkami. Czy po wycięciu siatki (wiem, że są takie osoby) biegało się bardziej komfortowo niż przed wycięciem?
Pytanie skierowane do osób, które miały spodenki z wszytą siatką/wszystkimi majtkami. Czy po wycięciu siatki (wiem, że są takie osoby) biegało się bardziej komfortowo niż przed wycięciem?
5km: 17:59
10km: 37:37
HM: 01:28:40
10km: 37:37
HM: 01:28:40
- krzysztof jot
- Zaprawiony W Bojach
tak, po to ją wycinam, ale zależy co planujesz pod spód włożyć, bo wtedy to już musiszmarcin9709 pisze:Nie będę zakładał nowego tematu więc napiszę tutaj.

Ja zakładam dobrze obcisłe bokserki - ni wymieniam, bo mam różnych firm i grubości, wiadomo jak gorąco to dobrze jak jest coś naprawdę lajtowe - osobiście mogę polecić Craft Mesh albo Under Armour Ventil
-
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
hej,
danej osobie musi być wygodnie, osobiście mnie przeszkadzają siatkowe majtki, także biegam w zwykłych spodenkach pod którymi mam majtki z lajkry...
danej osobie musi być wygodnie, osobiście mnie przeszkadzają siatkowe majtki, także biegam w zwykłych spodenkach pod którymi mam majtki z lajkry...