Aplikacja na telefon..

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
leszczuuuu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich! Jestem tu nowy ;) Poszukuje aplikacji na telefon która pomoze mi w treningach interwałowych. Zna ktoś jakas dobra aplikacje ??!! pozdrawiam
New Balance but biegowy
Marx
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Np RunnerUp - darmowa, sam ustawiasz czasy i rodzaje odcinków
Endomondo
Obrazek
Awatar użytkownika
yacoll
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka w maratonie: 03:43

Nieprzeczytany post

Hej,

Na pewno Endomondo w wersji Premium ma takie coś. No ale to jest wersja płatna. Ja nigdy nie miałem premium, więc nie umiem powiedzieć czy warto za to płacić.

BTW: interwały możesz sobie doskonale zorganizować samemu, wymierzając trasę np. rowerem albo na stadionie. Plus zwykły zegarek ze stoperem. Ja tak robię.

Pozdrawiam!

yacoll
happy running :hej:
Ansia
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Endomondo jest spoko, kiedyś używałam. Teraz jakiś czas temu kupiłam sobie opaskę SmartyFit. Jest trochę wygodniejsza od telefonu :)
Wertron
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Endomondo jest bardzo fajne do monitorowania swoich postępów ;p wystarczy tylko zapisywać wyniki i potem podziwiać postępy ;p
Awatar użytkownika
KrzysiekJ
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:00 z treningu
Życiówka w maratonie: 2:57:26 atest

Nieprzeczytany post

Nie mam zegarka biegowego, ani możliwości biegania na bieżni i korzystam z Endomondo dla potrzeb wykonywania treningów interwałowych.

Można zadać odcinek szybki, średni i umiarkowany. Odcinek można zadeklarować jako odległość lub czas. Lub kombinację tych wielkości.
Wprowadzanie treningu z poziomu telefonu jest proste (w każdym razie na androidzie).

Nie ma możliwości zadeklarowania szybkości (i np. powiązania z tym ponagleń typu biegnij_szybciej/biegnij_wolniej).

Dla odległości mniejszych niż 1km średnie tempo podawane jest co 200m. W mojej ocenie często zafałszowane (raczej zbyt optymistyczne).
Dla odległości większych niż 1km średnie tempo podawane jest co 1km (czyli np. dla 1 mili komunikat o średnim tempie mamy tylko po 1000m, a średnią z mili można sobie ewentualnie sprawdzić po treningu).

W związku z powyższym warto być na tyle obieganym, żeby być w stanie wyczuć kiedy gonimy np. tempem na 5km, 10km czy 1milę.

Odczyt średnich prędkości/czasów poszczególnych odcinków możliwy jest tylko z telefonu. Na koncie internetowym widoczne są jedynie wykres i czasy poszczególnych kilometrów. Jeśli jest inaczej, to nie udało mi się odszukać tej opcji (mam tylko wersję podstawową konta).

U mnie aplikacja sprawdza się tylko ze słuchawkami (bez słuchawek nawet przy maksymalnej nastawie dźwięku telefonu przejeżdżające samochody często zagłuszały mi komunikaty o szybkim/wolnym odcinku, a wibracji nie czułem). Telefon zimą trzymam w kieszeni kurtki, a gdy jest cieplej w dedykowanym pasie zakupionym w Decathlonie. Być może opaska na rękę (jako pokrowiec na telefon) poprawiłaby słyszalność, ale u mnie się nie sprawdziła.

Jednorazowy koszt wersji z obsługą interwałów był na poziomie 20zł. Od razu pozbyłem się irytujących reklam i chociażby z tego względu w mojej opinii warto rozważyć wersję płatną.

Abonament na konto premium (z planami treningowymi i innymi dogodnościami) nie jest potrzebny do zakupu wersji premium samej aplikacji.
lobsang
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Cześć od siebie mogę Ci polecić darmową aplikację Impetus, bardzo dobrze sprawuję się do treningów interwałowych.
mariokej
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 40:55
Życiówka w maratonie: 3:14:45

Nieprzeczytany post

Nie wiem czy autor tematu jeszcze go ogląda, ale...
Do trenowania interwałów będzie ciężko. Do trenowania ogólnie - Sports-Tracker. Ma dość dokładne odczyty GPS, szybko łapie nową prędkość i ona nie skacze drastycznie przy stałej prędkości biegu. Inne funkcje jak wykresy, bieganie po śladzie, synchronizacja wyników na serwer, no i oczywiście "społeczność" :).
Najgorsze dla biegającego na ściśle określone tempa i ich podtrzymywanie jest Endomondo. Wiadomo wychwalane, bo wielu chce się pochwalić, że założyło dres i żeby ich pogłaskać jak to dzielnie walczą. Do treningu najgorsze jakie testowałem. Wykresy poszarpane, nie ma co spoglądać na ekran w biegu jakie tempo, bo skacze jak zając na łące.
Biegałem też z RunKeeper, Runtastic (on ma jakieś interwały, ale nie próbowałem), no i polskim Pace Control.
Start: 2015
10 km - 40:55 (V 2019)
HM - 1:31:53 (III 2019)
M - 3:14:44 (IV 2019)
Awatar użytkownika
barcel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zastanawiam się jak biegać interwały z telefonem ?? to może jeszcze walizkę na plecy zarzucić ?? ;-p Taki suchar

Nie jestem zwolennikiem biegania z telefonem, dla mnie to strasznie dziwne i nienaturalne ;-p
Awatar użytkownika
KrzysiekJ
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:00 z treningu
Życiówka w maratonie: 2:57:26 atest

Nieprzeczytany post

Jakoś trzeba sobie radzić.

Poza tym z telefonem jest trochę tak jak z kozą w ciasnym domu.

Jak już czujesz, że naprawdę nie dajesz rady i zaraz zaczniesz zwalniać, wyrzucasz telefon i tak odchudzony prujesz do przodu jak błyskawica (albo kuna jeśli komuś bardziej pasuje).
Awatar użytkownika
bieganielubie
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Przydalyby sie bardziej okulary z AR i zeby tam miec te wszystkie parametry :P
--biegam bo lubię-- wakacje marzeń: http://www.turcja.com.pl/rodzaj-oferty/ ... alanya.xml
piotrkwiat
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

RunnerUp ja korzystam z tej aplikacji i i jest dobra :)
Ferdal
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Podbijam temat.
Poszukuje takiej aplikacji która umożliwi ustawienie interwałów w oparciu o długość odcinka przy czym chciałbym ułożyć cały trening składający się z kilku odcinków np. 100/200/300/400 m i przerwy między nimi po 100 m.
Czy znacie taką aplikację gdzie takie interwały będzie można ustawić. Oczywiście darmową.
Sghjwo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 52 min
Życiówka w maratonie: 4:15:12

Nieprzeczytany post

Ferdal pisze:Podbijam temat.
Poszukuje takiej aplikacji która umożliwi ustawienie interwałów w oparciu o długość odcinka przy czym chciałbym ułożyć cały trening składający się z kilku odcinków np. 100/200/300/400 m i przerwy między nimi po 100 m.
Czy znacie taką aplikację gdzie takie interwały będzie można ustawić. Oczywiście darmową.
RunKeeper - przynajmnej kilka lat temu mial takie mozliwosci w wersji darmowej,
Garmin Connect, ale do tego potrzebujesz zegarka Garmina (co nie jest zlym rozwiazaniem).
Stawiam ze wszystkie applikacje biegowe to maja. Najwiekszym problemem i tak bedzie dokladnosc GPS, a ta zalezy glownie od hardware i otoczenia.
ODPOWIEDZ