początek przygody z bieganiem
- lama71
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 52,22
- Życiówka w maratonie: brak
na mój gust masz kiepski GPS, albo warunki terenowe jakieś nie fajne. Ale raczej GPS do kitu, patrząc na zapis.
Ja używałem endomondo jakiś czas, ale permanentnie gubiłem sygnał, nie doliczał mi dystansu na znanej dobrze trasie, więc używam go teraz wyłącznie do analizowania tras które zapisuję zegarkiem. I jest ok.
Ja używałem endomondo jakiś czas, ale permanentnie gubiłem sygnał, nie doliczał mi dystansu na znanej dobrze trasie, więc używam go teraz wyłącznie do analizowania tras które zapisuję zegarkiem. I jest ok.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
sprubuje wystartować z GPS na ramieniu ( tak jak z tymi 12 km) i porównam jutro odległośćlama71 pisze:na mój gust masz kiepski GPS, albo warunki terenowe jakieś nie fajne. Ale raczej GPS do kitu, patrząc na zapis.
-
- Wyga
- Kontakt:
Możesz też sprawdzić czy to GPS czy faktycznie aplikacja.
Zainstaluj jeszcze jakąś inną (RunLog, Runtastic czy cokolwiek podobnego) i kilka treningów zrób z dwiema apkami.
jeżeli obie pokażą taki sam wynik, to problemem będzie jednak GPS.
Jeśli jedna pokaże dobrze, a druga źle - to korzystaj dalej z tej pokazującej dobrze
Zainstaluj jeszcze jakąś inną (RunLog, Runtastic czy cokolwiek podobnego) i kilka treningów zrób z dwiema apkami.
jeżeli obie pokażą taki sam wynik, to problemem będzie jednak GPS.
Jeśli jedna pokaże dobrze, a druga źle - to korzystaj dalej z tej pokazującej dobrze

Tu jestem:
- Endomondo - tu można zobaczyć ile biegam
- runforfun.com.pl - tu można poczytać jak biegam
- Instagram - a tu można pooglądać jak biegam
-
- Rozgrzewający Się
- fitnonstop
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 1:01:16
Oj 400 w tą, czy tamtą. Po prostu biegaj
a tak bardziej poważnie i rzeczowo na stadionie na którym biegam też są takie anomalie. W jednym krańcu stadionu biegnę w tempie powiedzmy 5:30, w drugim zaś wychodzi 6:30. Podobnie jest w terenie, czasami, pod drzewami, gps przekłamuje o nawet kilkadziesiąt sekund. Przyznam szczerze, nie przeszkadza mi to za bardzo.

Mój blog o bieganiu, czyli fitnonstop.pl - zapraszam
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 54,30
Jako osoba, która niedawno rozpoczęła bieganie (i zaliczyłem dopiero jeden oficjalny start na 10km) polecam przede wszystkim przeznaczyć pieniądze na dobre buty do bieganie. Muszę powiedzieć, że dla mnie jest wielka różnica pomiędzy butami (mierzyłem wiele modeli, różnych firm) - musisz dobrać odpowiednie pod siebie.
Pozostałe elementy stroju są wg mnie na początku zupełnie nieistotne (byleby nie obcierały) i można je spokoje dokupić w miarę upływu czasu. Przynajmniej taka jest moja opinia.
Pozostałe elementy stroju są wg mnie na początku zupełnie nieistotne (byleby nie obcierały) i można je spokoje dokupić w miarę upływu czasu. Przynajmniej taka jest moja opinia.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:38
- Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
- Kontakt:
Równie istotne co buty są wygodne skarpetki. Ludzie często nie zwracają na to uwagę, a skarpety tak samo jak buty mogą być przyczyną problemów: otarć, bąbli, nawet schodzących paznokci (jak ktoś ma zbyt wąskie skarpety ściskające palce). Pozostałe - zgadzam się, na początek wystarczy zwykła techniczna koszulka (dają na co 2 biegu lub tania z lidla czy decathlona) i nie ocierające skarpetki (również mogą być marketowe - polecam z kieszonką zasuwaną) + czapeczka. Reszta zbędna.
biegam ultra i w górach 

- lama71
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 52,22
Dokładnie tak. Mało kto zwraca uwagę na skarpetki (przynajmniej na początku). Ja używam Nessi i jestem zadowolony. DObry kompromis ceny do jakości. Są chyba niezniszczalne.marek84 pisze:Równie istotne co buty są wygodne skarpetki. Ludzie często nie zwracają na to uwagę, a skarpety tak samo jak buty mogą być przyczyną problemów: otarć, bąbli, nawet schodzących paznokci (jak ktoś ma zbyt wąskie skarpety ściskające palce).
-
- Wyga
- Kontakt:
Podobno zamiast plastra dobrze sprawdza się posmarowanie wazeliną.Tomeck pisze:Nie rozumiem jak można biegać w zwyklej technicznej. Chyba że wszyscy z defaultu zaklejaja suty i nie wspominają o takiej oczywistości.
Dzisiaj pierwszy raz miałem z tym problem no i muszę tę metodę wypróbować

Tu jestem:
- Endomondo - tu można zobaczyć ile biegam
- runforfun.com.pl - tu można poczytać jak biegam
- Instagram - a tu można pooglądać jak biegam