Plan na 3km

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
bozzo
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,
na bieganie.pl jest wiele planów na 5 km, 10 km , półmaraton czy maraton. Niewiele jest jednak informacji na temat treningu pod dystans 3 km (możliwe, że nie szukałem dogłębnie).
Mam 20 lat, studiuje i pewien obszar wolnego czasu chciałbym przeznaczyć na bieganie (4 x w tygodniu).
Moja waga to 65 kg przy 180 cm wzrostu, kiedyś przez krótki okres czasu trenowałem i osiągałem wyniki: 1 km - 2:45, 1,5 km - 4:30
Moje pytanie: Jak w zarysie powinien wyglądać trening, powiedzmy na czas 10:30
PKO
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:30
Życiówka w maratonie: 3:44:25

Nieprzeczytany post

Znajdziesz rozpiskę cyklu rocznego na pewno na
http://www.conseils-courseapied.com/
Powodzenia.

Wysłane z mojego SM-T113 .
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
zalewa13
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dołączam się do pytania, biegam od jakiś 2 miesięcy na początku nie mogłem przebiec 1800m bez zatrzymania się. Teraz biegnę 3km 14;50, 5km 26:30.
Chciałbym biegać 3km w mniej niż 14min, ale jakby mój czas stanął w miejscu. Jestem początkujący i prosiłbym o jakieś rady czy plan treningowy.
Mam 26 lat
188cm wzrostu
waga 91kg
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Bozzo i Zalewa, jesteście na zupełnie różnym poziomie. Ale generalnie 3 km to tylko dla najbardziej wybitnych zawodników na świecie to jest dystans który jakoś rózni się od 5 km, ale nawet na poziomie Bozzo spokojnie można robić trening pod 5 km. Tyle, że Bozzo to już musi robić konkret, tzn konkretnie zastanowić się co da najlepsze efekty a Zalewa to co by nie zrobił to będzie biegać lepiej.
Praktycznie każdy zawodnik który dobrze biegał 5km biegał też dobrze 3 km.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ