Bieganie codzienne po siłowni

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Darkozzz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Mam pytanie czy mogę biegać codziennie po siłowni jakie 5 km? Na siłownię chodzę 5 razy w tygodniu, co sprawia że 2 razy treningi są po 2 dni ciągiem. Dlatego mam pytanie czy można na drugi dzień też biegać jeżeli w poprzednim dniu też biegałem po treningu. Dystans jest krótki - 5km, a do tego umiarkowane tempo 10 km/h na bieżni. Cel to tylko dobrze wyglądać i mieć kondycję.... nie myślę o maratonach ani o czasówkach. No i jeszcze pytanie czy warto biegać po treningu na siłce na nogi.
PKO
Awatar użytkownika
barcel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Darkozzz pisze:Mam pytanie czy mogę biegać codziennie po siłowni jakie 5 km? Na siłownię chodzę 5 razy w tygodniu, co sprawia że 2 razy treningi są po 2 dni ciągiem. Dlatego mam pytanie czy można na drugi dzień też biegać jeżeli w poprzednim dniu też biegałem po treningu. Dystans jest krótki - 5km, a do tego umiarkowane tempo 10 km/h na bieżni. Cel to tylko dobrze wyglądać i mieć kondycję.... nie myślę o maratonach ani o czasówkach. No i jeszcze pytanie czy warto biegać po treningu na siłce na nogi.
biegaj !!! Ludzie biegają dwa razy dziennie i w ten sam dzień zaliczają siłownię i na duuuuużżżooo większych intensywnościach. Spokojne bieganie przy takich jak Twoje intensywnościach i objętości, nie zaszkodzi, a jedynie może pomóc. Powodzenia
Darkozzz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

OK, szukałem wcześniej coś na necie i pisało że nie ma co biegać codziennie, ale ludzie pytali się głównie o dystanse 10+ km.
W moim przypadku dochodzi jeszcze problem z chrząstką - chondromalacja I/II.
Awatar użytkownika
barcel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Darkozzz pisze:OK, szukałem wcześniej coś na necie i pisało że nie ma co biegać codziennie, ale ludzie pytali się głównie o dystanse 10+ km.
W moim przypadku dochodzi jeszcze problem z chrząstką - chondromalacja I/II.

to już konsultacje z lekarzem zalecam.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ