Debiut maratoński – taktyka, tempo, Marco, itp.

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
marcinnek_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:57
Życiówka w maratonie: 3:04:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Brawo! 5min przy debiucie to małe przestrzelenie. Kto biegł w tą niedzielę wie, jak wiało od Powsina aż do Świętokrzyskiego. Kryzys na 35km miał prawo się zdarzyć i dobrze, że go przetrzymałeś. Po takim debiucie, nie zachowawczym, ale dobrze rozegranym, kolejne maratony będą znacznie łatwiejsze do zaplanowania, bo już wiesz, na jakim kilometrze jak się powinieneś czuć i co poprawić w przygotowaniach (bóle krzyża nie brzmią dobrze, brakuje pewnie mięśni korpusu).
Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
PKO
Awatar użytkownika
Marc.Slonik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:12
Życiówka w maratonie: 3:23:55
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Gratulacje! Świetny wynik, a w dodatku brawo za realne oszacowanie swoich możliwości w debiucie. Niby są kalkulatory i tony mądrości w internetach, a każdy myśli że właśnie on nie wiadomo co nabiega :) (ja tak miałem). Dodatkowo masz duży potencjał do poprawy tego wyniku i nie mówię tu o pogodzie. Drugi maraton biegnie się już inaczej - z wiekszym komfortem psychicznym. O ile oczywiście pracowało się równie ciężko. Powodzenia!
Awatar użytkownika
Jupiter
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 44:16
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Przeprasza, że nie bezpośrednio z tematem. Na jesieni chce zadebiutować w maratonie, szukam zestawu ćwiczeń siłowych do wykonania w domu np przy pomocy sprzętu :sztangi, ławeczki, drążka, ławeczki do brzuszków .
Jakiś dostępny plan dwa trzy razy w tygodniu.
Wiem, że to pary razy już było ale nie mogę odszukać.

Wysłane z mojego D6603 .
tapir77
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 40:16
Życiówka w maratonie: 3:29:58

Nieprzeczytany post

Mario - gratuluję wyniku! Teraz ja mam zagwozdkę, a 3:35 chyba brałbym "w ciemno" :).
Pozdrawiam
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ