Londyn 2016 - Kasia i Chabowski

czyli o rywalizacji na najwyższym poziomie, zarówno na szosie jak i w gó®ach
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Spektakl sprężystości jaki zafundował Kipchoge to świetna kontra do obrazu wytłumionego Kimetto. Zabrakło niewiele i jak sądzę gdyby to było w Berlinie, czyli z pełną kontrolą tego co się dzieje na trasie, to odpowiednio wcześniej by mu podpowiedziano, że biegnie na rekord świata. Z takiego ruchu spokojnie jest na 2:02, ale wciąż haczy mi u niego zbyt krótki krok i niepełne ładowanie w podporze. Do złamania 2h potrzeba znacznie dłuższego kroku, bo z kadencji już się nie da więcej wycisnąć. Eliud Kipchoge i Emmanuel Mutai to na dzień dzisiejszy maratończycy najlepiej na świecie wykorzystujący sprężystość ciała. Obaj mają jednak ten sam problem, czyli zbyt krótki krok. Tutaj właśnie poszedłbym w trening funkcjonalny, symulujący wzmożoną pracę ekscentryczną, bo im niczego nie brakuje poza nie w pełni rozciąganą nogą podporową.
W relacji widać też fragmenty z Chabowskim. W jego ruchu nic się nie zmieniło, albo jest wręcz jeszcze gorzej. Metody Kępki nie sprawdzają się, co zresztą potwierdzał już wcześniej straszny styl biegania Bariosa. O ruchu Kasi Kowalskiej nie ma co mówić. Jest jak jest i jak było, czyli fatalnie.

Obejrzałem sobie teraz materiał z orlenu. Różnica w ruchu pomiędzy naszymi zawodnikami i sprężystością Kipchoge jest po prostu porażająca. Nie wiem nawet jak to ująć. Może narodowe święto stwardnienia rozsianego. Rozpacz jeno i ból oglądania tego. Na osłodę fakt, że pokonali Kenioli, czyli da się z nimi wygrać samą fizjologią.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
mow_mi_stefan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 4:09

Nieprzeczytany post

Kiedy patrze na końcówkę biegu i na to, jak zachowywał sie za metą, to myślę, ze rekord świata był spokojnie w jego zasięgu https://www.youtube.com/watch?v=W1w1mF0HN5Y
czuj duch, Paweł
10km 42:57, HM 1:35:12, M 3:27:56
BLOG :: Komentarze
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ogłoszono, że obok Szosta i Kozłowskiego, trzecim reprezentantem jest Yared,...
Tak więc, koniec dywagacji,...
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W uzupełnieniu informacji.
Komunikat podano w dzienniku na radiotok.fm oraz na portalu sport.pl
...,"Skucha potwierdza, że Kozłowski pojedzie na igrzyska olimpijskie do Rio de Janeiro. - Zasady są proste: jeśli trzech zawodników nie wywalczy minimum PZLA 2:11:30, to szansę wyjazdu otrzyma mistrz Polski, który pobiegnie poniżej 2:12:30. Kozłowski tak zrobił - mówi Skucha. - Wszystko wskazuje więc na to, że w Brazylii będzie reprezentowało nas trzech zawodników: Szost, Yared Shegumo oraz Kozłowski. Teraz chodzi o to, by powalczyli tam o jak najlepsze lokaty, a nie tylko pojechali na igrzyska."
Rudaa
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze: Bedą zaraz padali. Kimetto już chyba odpadł.
i to niestety dosłownie... Wilson został nadepnięty, na 5km przewrócił się i poobijał. Na szczęście nie odniósł żadnej poważniejszej kontuzji -to jego noga.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ODPOWIEDZ