Bank of America Chicago Marathon
-
- Zaprawiony W Bojach
To tworzy się powoli grupka,...
je "lecę" z kwalifikacji w tym roku. Hotel i bilety lotnicze juz mam
tak tanio do chicago jeszcze nie lecialem
Ciesze sie bardzo, ze i w tym roku odwiedzę "wietrzne miasto".
P.S. zmieniłem tytul postu na " Bank of America Chicago Marathon" bez daty. Bedzie chyba lepiej bo zawsze mozna wrocic do tego co bylo w zeszlym roku

P.S. zmieniłem tytul postu na " Bank of America Chicago Marathon" bez daty. Bedzie chyba lepiej bo zawsze mozna wrocic do tego co bylo w zeszlym roku

-
- Zaprawiony W Bojach
Patrzyłem dzisiaj, LOT-em z Krakowa 2500 w dwie strony. Hotel mam zarezerwowany ale w okolicach startu/mety, specjalnie tanio nie jest,...
- Stary Koń
- Wyga
- Życiówka na 10k: 53,16
- Życiówka w maratonie: brak
Tak. Godzina w Warszawie. Loty z Warszawy wypadają drożej. Poza tym do Krakowa mam około godziny jazdy , głównie A4. To chyba najlepsza oferta, jeśli chodzi o czas podróży. Cenowo też nieznacznie lepiej niż konkurencja (KLM, Lufthansa, Air Berlin). Tzn można lecieć Air Berlin za ok 2K ale w tej taryfie nie ma możliwości jakiejkolwiek modyfikacji rezerwacji- za opłatą czy nie. Dla mnie odpada. Hotel ze strony organizatora? Przyznaję, że jeszcze nie sprawdzałem hoteli.
-
- Zaprawiony W Bojach
Ze strony organizatora hotele są drogie chociaż z uwagi na dobralokalizację, jeden z nich zarezerwowaliśmy,...Stary Koń pisze:Tak. Godzina w Warszawie. Loty z Warszawy wypadają drożej. Poza tym do Krakowa mam około godziny jazdy , głównie A4. To chyba najlepsza oferta, jeśli chodzi o czas podróży. Cenowo też nieznacznie lepiej niż konkurencja (KLM, Lufthansa, Air Berlin). Tzn można lecieć Air Berlin za ok 2K ale w tej taryfie nie ma możliwości jakiejkolwiek modyfikacji rezerwacji- za opłatą czy nie. Dla mnie odpada. Hotel ze strony organizatora? Przyznaję, że jeszcze nie sprawdzałem hoteli.
ja polecę SAS-em i wychodzi 1800 zl w dwie strony. Powrót Chicago -----Miami (pare dni wygrzewania sie na plazy po maratonie) potem z Miami ---- Kopenhaga. Hotel mam niedaleko Grant Park wiec do startu mam blisko.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 52 min
- Życiówka w maratonie: 4:15:12
No to teraz wiza, hotel i bilet. Ponieważ przy okazji bedzie jakieś zwiedzanie, wiec trzeba to jakoś zaplanować. Z jednej strony lepiej po maratonie, z drugiej przydałoby się ze trzy dni wcześniej żeby jet laga się pozbyć. Logistycznie ciężka sprawa 

akurat w Chicago nie ma szczegolnie duzo do zwiedzania, nawet zakupy wypadaja blado przy NY 

- Stary Koń
- Wyga
- Życiówka na 10k: 53,16
- Życiówka w maratonie: brak
Przypuszczam, że wynika to z ogłoszenia kwalifikacji na maraton bo szybko "schodzą" zarówno bilety jak i miejsca w hotelach. Kilkakrotnie wchodziłem na strony przewoźników i widziałem jak ubywa dostępnych połączeń. Dorzuciłem Lot z uwagi na kiepską godzinę przylotu. Z pewną obawą zdecydowałem się na lot Austrian. Przez Wiedeń ma się rozumieć. Co do cen hoteli to... Myślę, że maraton to dla nich żniwa i stąd te ceny. Ale kupa hoteli już wykupiony. Zarezerwowałem coś w stylu pierwszego Terminatora i szukam dalej
-
- Zaprawiony W Bojach
Jutro podejmę decyzję. Lecę 1 lub 2 z Krakowa. Mam nadzieję, że są bilety. Powrót 10 do Krakowa. Hotel In Chicago Magnificent Mile od 2.10-10.10.
-
- Zaprawiony W Bojach
A moj znajomy (z USA) stwierdzil ze Chicago jest zdecydowanie lepsze od NY. Chodzi o klimat miasta, a nie o marathon. I zdecydowanie lepiej ze lece do Chicago niz NY.rufuz pisze:akurat w Chicago nie ma szczegolnie duzo do zwiedzania, nawet zakupy wypadaja blado przy NY
A na zkupy sie nie wybieram

Hotele juz tanie nie sa, wiec dam sobie jeszcze kilka dni na przestudiowanie topologi miasta. Czy jest mozliwosc dostania sie na start metrem? Wtedy nie trzeba miec tego hotelu blisko.
Poniewaz ja i tak przylece (i wylece) od drugiej strony to myslalem o zatrzymaniu sie gdzies na zachodnim wybrzezu i 3-4 dniowym relaksie po maratonie.
PS. Zawsze mozna miejsce zostawic na 2017

-
- Zaprawiony W Bojach
Czy ktos z was moze cwiczyl przesuniecie startu na 2017?
Nie wiem czy sie wyrobie w tym roku ;(. Przed maratonem mam dwa sluzbowe wyjazdy, wiec treningi troche podupadna, a chcialbym jednak zrealizowac zalozony cel.
Czy po przelozeniu pobierana jest jeszcze raz oplata?
Nie wiem czy sie wyrobie w tym roku ;(. Przed maratonem mam dwa sluzbowe wyjazdy, wiec treningi troche podupadna, a chcialbym jednak zrealizowac zalozony cel.
Czy po przelozeniu pobierana jest jeszcze raz oplata?
-
- Zaprawiony W Bojach
Nie wiem jak w Chicago ale w Berlinie nie musiałem się losować i dostałem zniżkę na wpisowe,...