Pomożecie stworzyć Ankietę dla Zawodników i Kibiców?

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
blazejelk2
Wyga
Wyga
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

W Bydgoszczy 22.05.2016 odbędzie się pierwsza edycja PKO Bydgoskiego Festiwalu Biegowego.
tego dnia odbędzie się:
- Bieg na 10 km
- Półmaraton
- Biegi dla dzieci i młodzieży oraz animacje sportowe
- Rolkarska „Dziesiątka”
Wykładowca z marketingu poprosił nas o pomoc w stworzeniu ankiety dla zawodników tej imprezy i dla kibiców.
Ja jeszcze nigdy się nie natknąłem na taką ankietę. Może ktoś z Was wypełniał podobną i mógłby wypisać kilka pkt ?
Za tydzień będzie spotkanie z głównym organizatorem biegu i wtedy będziemy przedstawiać pytania dla organizatora.
Obrazek
New Balance but biegowy
komarrek
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Moja rada: jeśli odpowiedź ma być tak lub nie to unikajcie umieszczania "nie" w pytaniu, bo wtedy nie bardzo wiadomo jak na nie odpowiedzieć. Niby oczywiste ale niedawno spotkałem się z taką ankietą w której kilka jeśli nie kilkanaście pytań było tak skonstruowanych. Przykład poniżej.
Czy nie uważasz się za weekendowego biegacza? TAK/NIE - W takim pytaniu "nie" jest całkowicie zbędne.

Jeśli chcesz przygotować ankietę, pytania do ankiety to najpierw musisz sam odpowiedzieć sobie na pytanie co ma być celem ankiety. Czyli co ona ma ci powiedzieć o ludziach. Czy chcesz znać gust kulinarny osób startujących w tym konkretnym biegu? Czy jest ci potrzebny ich portret psychologiczny ? A może zwyczajnie chcesz poznać najczęściej powtarzające się powody rozpoczęcia przygody z bieganiem? Czy chcesz wiedzieć dlaczego zawodnicy wybrali ten konkretny bieg? Kto z nimi przyjechał? Czy mają swoich kibiców? Albo dlaczego kibice wolą siedzieć tam i gapić się na biegaczy zamiast popijać piwko w barze? Kim oni są? Jak wielu z nich to amatorzy a jak wielu to zawodowcy?

Jak wypytasz kibiców o wpływ biegania na dzieciaki to dowiesz się czegoś na temat poziomu ich wiedzy o tym konkretnym sporcie. Czy większość z nich regularnie przychodzi na takie imprezy czy też przyszli bo zobaczyli że coś się dzieje. Czy im się taka impreza podoba? Czy jest coś co im się nie podoba? Czy jest coś co chcieliby zmienić?
ODPOWIEDZ