Zegarek tylko do jednego celu.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39,11
- Życiówka w maratonie: 3,23,05
Witam,
Jak w temacie. Chodzi o to aby mial opcje virtualnego partnera, ktorego moge ustawić na zadane tempo. Taki jakby wirtualny pacemaker.
Czy ktoś obeznany w temacie mógłby polecić najtańszy zegarek posiadający taką funkcję ? Nic więcej nie jest mi potrzebne.
Jak w temacie. Chodzi o to aby mial opcje virtualnego partnera, ktorego moge ustawić na zadane tempo. Taki jakby wirtualny pacemaker.
Czy ktoś obeznany w temacie mógłby polecić najtańszy zegarek posiadający taką funkcję ? Nic więcej nie jest mi potrzebne.
5km - 19:33
10km - 39:11
21km - 1:28:45
42km - 3:23:05
Górski Ultra 100km - 14h
10km - 39:11
21km - 1:28:45
42km - 3:23:05
Górski Ultra 100km - 14h
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Osobiscie nie uzywam - ale przed kilku laty myslalem nad urzadzeniem, ktore mialoby wlasnie taka opcje, tzn. pokazywanie / utrzymywanie tetna - i przeczytalem, ze Garmin 205 / 305 maja wlasnie taka funkcje.
A uzywanego Garmina 205 na Allegro znajdziesz pewnie za jakies 100-150 PLN.
A uzywanego Garmina 205 na Allegro znajdziesz pewnie za jakies 100-150 PLN.
-
- Zaprawiony W Bojach
zasadnicze pytanie na co ci to, zegarek z gpsem i tak nie będzie ówno trzymał tempa chyba że biegasz tylko po prostych albo nabędziesz footpoda. Kup jakikolwiek i naucz się trzymać tempo, zerkają c tylko od czasu do czasu na wyświetlacz.
Chyba że chcesz to zawodów ale wtedy to dużo lepsze jest tempo startowe, to tak jakby virtalny partner (pokazuje różnice od zakładanego czasu na zawodach).
Trzymanie w strefie ale nie virtualny partner ma tez m400 ale używkę taniej niż za 300zł nie znajdziesz. Troche niżej masz palikacje na telefon co chyba to potrafi ale jak działa to tam zapytaj bo ja nie korzystałem.
Chyba że chcesz to zawodów ale wtedy to dużo lepsze jest tempo startowe, to tak jakby virtalny partner (pokazuje różnice od zakładanego czasu na zawodach).
Trzymanie w strefie ale nie virtualny partner ma tez m400 ale używkę taniej niż za 300zł nie znajdziesz. Troche niżej masz palikacje na telefon co chyba to potrafi ale jak działa to tam zapytaj bo ja nie korzystałem.
-
- Dyskutant
FR60 ma opcję virtualnego partnera. Na allegro niby nówki/powystawowe do kupienia za ~70 zł. Tylko, że on nie ma gpsa i trzeba dokupić foot poda.
Marathon success does not come from training or perseverance, it comes from waterboarding yourself at aid stations.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:38
- Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
- Kontakt:
W kwestii oszczędności kasy - niezbyt widzę sens takiego "virtualnego pacemekera", a to dlatego że ustawiasz tempo i leci ale i tak GPS Ci nie mierzy dokładnie trasy, zawsze nadkłada. Później trzymasz się tego, co pokazuje zegarek i lądujesz na mecie minutę za późno. A tak jak co kilometr-dwa patrzysz to widzisz jak "pika" i ile mniej więcej przed znacznikiem.
W początkowych częściach (tak do 2/3 dystansu) jest to całkiem dobre zajęcie dla głowy - ja staram się biec równo i cośtam próbuję przeliczać, na koniec najczęściej i tak lecisz mocno
W początkowych częściach (tak do 2/3 dystansu) jest to całkiem dobre zajęcie dla głowy - ja staram się biec równo i cośtam próbuję przeliczać, na koniec najczęściej i tak lecisz mocno

biegam ultra i w górach 

-
- Zaprawiony W Bojach
chciałbym tylko zauważyć, że 4 stówy za zegarek z GPSem to nie jest drogo. a jeżeli jednak za dużo, poszukaj używanego FR205/305 na allegro/olx.