sprzęt do elektronicznego pomiaru czasu na zawodach
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam. Zastanawiam się nad zainwestowaniem w jakis system do elektronicznego pomiaru czasu na zawodach. Jestem laikiem w tych sprawach, dlatego postanowiłem zapytać tu na forum. Czy ma ktoś z Was doświadczenie w tej materii i w związku z tym jakieś uwagi co do wyboru sprzętu ?Czy Lepiej zainwestować w gotowy system, np. niemiecki Race Result ? Czy stworzyć swój od podstaw poprzez zakup odpowiedniego sprzętu plus oprogramowanie ? Niestety nie znam cen wszystkich systemów( Chronotrack, mylaps) więc nie wiem jak sprawa wygląda w innych firmach. Oba rozwiązania mają swoje plusy i minusy. Np wybierając gotowy produkt firmy Race Result pózniej jesteśmy zobligowani do zakupu chipów w ich firmie, które są dużo droższe niż gdy zakupimy je na własną rękę.Rozbudowa systemu o kolejne punkty pomiaru także musiałaby opierać sie na ich sprzęcie. Kompletowanie własnego systemu wyjdzie taniej i daje nam możliwość rozbudowywania systemu według własnego "widzi mi się", jednak mam wątpliwości czy osobno kupowane oprogramowania są równie dobre jak te w gotowych zestawach. Chodzi mi np. o obsługę płatności online, możliwość rejestracji online. Z jednej strony gotowe systemy wydają się być kompletne i prostsze w użytkowaniu ale z drugiej stworzenie własnego systemu jest dużo tańsze w użytkowaniu. Z gory dzięki za wszystkie podpowiedzi.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Polecam sprzęt polskiej firmy: http://gepard.zone/
-
- Wyga
Przyznam, że także system Gepard biorę pod uwagę. Z tego co widzę jest to stosunkowo nowa firma. Niestety nie mogę znaleść wiele informacji o niej. Chodzi mi o to iż gdyby nie daj Boże chłopakom nie wyszedł biznes to co dalej np. z wsparciem dla oprogramowania do obsługi zawodów? Kolejna sprawa jak wygląda u nich cennik użykowania funkcji online( tj opłata startowa, zapisy itp.) Niewatpliwe ich atutem jest możliwość zakupu chipów z własnego zródła. No ale właściwie to dalej nic nie wiem
Będąc szczerym to od początku zastanawiam się nad ewentualnym zakupem sprzętu firmy Race Result, wspomnianym Gepardem lub budową własnego zestawu w oparciu o jakies oprogramowanie do mierzenia czasu. Zastanawiam się na tymi 3 opcjami ze wzgledu na to iż strasznie denerwuje mnie praktyka firm która chcąc sprzedać produkt nie podają ceny tylko proszą o kontakt. W tej kwestii niemcka firma wypada najlepiej, na starcie udostępniają wszystkie info na temat produktu, cen, i regulaminu. Polski Gepard także podaje cenę i niewiele poza tym, zaś w przypadku budowy własnego systemu wszystko można samemu sobie policzyć.

-
- Rozgrzewający Się
Każdy chwali swoje
Ja- System do Elektronicznego Pomiaru Czasu na zawodach sportowych firmy PWSK. Sprawdził się już on w wielu dyscyplinach sportowych, w różnych warunkach, w tym wielokrotnie mierzył czas biegaczy.
Dopracowaliśmy go bardzo szczegółowo, stwarzając możliwość pomiaru czasu równocześnie w kilku dyscyplinach, mierzy czas netto i brutto oraz międzyczasy. Pozwala na dowolną konfigurację list zawodników, wyświetla wyniki na ekranie.
Dużo więcej informacji na stronie: http://www.systempomiaruczasu.pl/
pozdrawiam
Beata Krywult
PWSK

Ja- System do Elektronicznego Pomiaru Czasu na zawodach sportowych firmy PWSK. Sprawdził się już on w wielu dyscyplinach sportowych, w różnych warunkach, w tym wielokrotnie mierzył czas biegaczy.
Dopracowaliśmy go bardzo szczegółowo, stwarzając możliwość pomiaru czasu równocześnie w kilku dyscyplinach, mierzy czas netto i brutto oraz międzyczasy. Pozwala na dowolną konfigurację list zawodników, wyświetla wyniki na ekranie.
Dużo więcej informacji na stronie: http://www.systempomiaruczasu.pl/
pozdrawiam
Beata Krywult
PWSK